Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Postavil bom drzno trditev…

Postavil bom drzno trditev…

Hmm moje mnenje je da je odstotek, ki si ga navedel, se nekoliko vecji. Pravzaprav razmisljam ali naj svojo filozofijo nalepim tukaj gor ali ne. Ok no naj poizkusim spisati par besed. Torej, nikoli ne bom pozabila stavka, ki ga je izrekla moja mati, ko sem bila stara tam nekje 14 let in sem ji predlagala, da greva ziveti na svoje, oce pa naj gre na svoje. Stavek je bil:”ne znam (!) ziveti brez njega.” Precej bolece in povsem nepojmljivo za moje mlade mozgane v tistem casu. In precejsnja vspodbuda za mene, da sem razmisljala o tem. Torej, vecina zensk se definira in se ima prepoznavno po svojem moskem. Ne glede na dejstvo, da je zenska po svoji naravni funkciji precej mocnejsa od moskega (razen v vecini primerov v fizicnem smislu). Saj to so vedeli ze v pradavnini in moski so se vedno bali zenske moci, ki jo ima v krogu zivljenja. Zato pa so ji skozi vsa stoletja moc omejevali. Jah, povsem naravno, ce vprasate mene. Kdo pa ne bi, ce se pocuti manjvrednega oz. “ogrozenega”. Druzbene norme dandanes so krute do obeh spolov. Ce vprasate mene osebno, so krutejse do moskih kakor do zensk. Kajti moski danes, se mora zenske bati se mocneje kakor v preteklosti in omejevati njeno emancipacijo. In to je, z njegovega stalisca povsem naravno in zelo pricakovano. In zelo zelo tezko. Zakaj se zenske niso sposobne emancipirati? Hmm mogoce se pa nocejo. Ali se je kdo to kdaj vprasal. Zakaj bi pa se? Saj je nekaj izjem, kakor pravite, a vecina se ali ne zna ali pa tudi noce. Ce se ne zna ima precejsneje moznosti, da se tega nauci, ce pa se noce jo pa pac pustite na miru in je ne obsojajte. In ce vprasam avtorja tega sestavka: Zakaj bi moski danasnjih dni pravzaprav zeleli, da bi bila zenska emancipirana?

odgovor za žensko

na vprašanje zakaj si moški želijo emancipiranih žensk.

Odgovor bo napisan za povprečnega slovenskega Janeza starega okoli 30 let, ki razmišlja o vstopu ali bolje rečeno prestopu of the point of no return … ko se odloči, svojo vezo nadgraditi z otrokom. Odgovor bo vsekakor prizadel nekaj moških, ki v to kategorijo ne spada, ker so bolj zreli. Tem zadnjim … klobuk dol, žal ste res maloštevilčni.

Emancipirana ženska pomeni tudi neodvisna. To pomeni, da je takšno žensko lažje dati na čevelj. Ker je emancipirana zanjo ni potrebno odgovarjati, v smislu, da je sposobna poskrbeti zase ne glede na to kako slabo se z njo ravna. Odnos z emacipirano žensko je precej lažje prekiniti, kot pa s “siroto Jerico”.

Moj kolega iz prejšnjega posta bi iz svoje zakonske kletke že zdavnaj ušel, če mu ne bi grozilo, da bo poleg odplačevanja pufa za stanovanje bil prisiljen plačevati še preživnino za otroka in svojo bivšo. Njegova je namreč stara 37 let in s filozofsko fakuleteto ter 2 letoma delovne dobe definitivno ne spada v kader, ki bi ga slovenski delodajalci množično zaposlovali. Če pa situacijo začinimo še z izredno slabimi delovnimi navadami, potem vidiš, da je ta petelinček ne samo ujet, ampak tudi oskubljen.

Tu je še nekaj! Nekatere ženske postanejo odvisne od moških do podna! To je sicer razumljivo, ker ženska potrebuje varnost in dom. Moški pa nekakšno lastnino, dokler ima kaj od nje. Ko od nje nima ničesar več, pa jo prepusti na milost in nemilost. In jasno je, da tak karakter ne zmore brez njega. Tudi v obratni situaciji bi bilo podobno!

Spider!

Ruglja si plonkal! Večina moških išče prav tako žensko, kot si jo opisal. To pa zato, da se lahko potrjujejo, da so moški, da se petelinijo, skratka, mislijo da žensko obvladajo. Dostikrat se zelo motijo in ne spregladajo, da take ženske obvladajo njega. Ko pa se ločujejo, jih pa ženske slečejo do gat. Le zakaj?? Zato ker so neumne a ne? Zakaj se pa govori, da ženske podpiramo štiri vogale? Kar tako za brez veze. Zadnje čase me strašno moti, ko vidim neobrite znane moške face na televiziji. Baje je to moderno. Ne, zelo nemarno. Verjetno jim žena ni prinesla domov vseh rekvizitov, da bi se revčki obrili.

Spider bravo, se strinjam s tabo.
Dobro da spadam med ostalih 25% žensk ;))

Joj, Jaka, spet si razburkal forum oz. povzročil poplavo postov.

Deloma se skoraj strinjam s tabo – samo tisti visoki procenti mi niso všeč.
Verjetno bolj velja za najstnice (spomni se svojih sošolk z II. – ene tri so bile res take, ostale pa so bile dokaj “emancipirane” – kolikor je to v tistih letih sploh mogoče).

Večina žensk? Ne, zagotovo pa se najdejo tudi take, ki pač same po sebi ne znajo/morejo funkcionirati in rabijo “gospodarja” ( btw – malo huda izbira besed, ne?) Ampak po mojih izkušnjah v glavnem v najstniških letih, ko se še iščejo in s se s starejšimi frajerji na nek način postavljajo, dokazujejo.

Po drugi strani pa poznam bistveno več moških, ki jih ženske “vozijo” sto na uro. In točno tako je, kot je napisala že ena zgoraj: moški je prepričan, da je “capo di banda”, glava družine, obenem pa povsem nevede pleše tako, kot hoče žena oz. partnerka.
O drugi skrajnost raje sploh ne bi – namreč da je moški čista copata in se tega sam tudi zaveda, pa se bodisi žene boji :-)) in zato ne ukrepa, bodisi mu čisto ustreza, da ima možgane izklopljene in namesto njega misli žena. On prinese domov plačo, žene pa je glavni “financ” minister, ki denar razporeja, kakor se ji zdi najbolj primerno; moža oblači po svojem okusu, otroke vzgaja po svojih prepričanjih… mož pa lahko zraven samo kima in se v vsem strinja z njo.

Lp,
🙂

P.S. Kiklc@ ti je prisodila 30 let. Boš povedal, da jih boš kmalu šele 25? ;)))))

Jaz pa mislim, da gospod Spider v življenju še ni fu…l z žensko, to je moje mnenje. Mislim, da ga v bistvu ženske sploh ne privlačijo, ampak da ima rad fantke. To je moja razlaga. Od tod taka sovražnost do žensk in kot sem opazila tudi na drugih forumih, kamor on piše običjano, zgleda tako, da precej mrzi ženski spol, ponižuje, kritizira, ženske označuje za lajdre itd. Hmm, spider, zakaj tako sovražiš ženske? A mogoče sam sebi ne priznaš, da v bistvu sovražiš sebe, ker imaš homoseksualna nagnjenja? Saj v tem ni nič narobe, veš spider. Uživaj še naprej.
Aja, Ruglja pa ne preveč resno jemat, ker je postal že malček senilen 🙂

:)))) Moj mislim, da bi bil zelo zadovolen če bi bila jaz tak “pohlevni kuža” kot praviš ti. :))) Na žalost sem ravno naprotje tega. ;))) He he. No … sej ni tko hudo. Nekako tako je pri nas, da sva oba nekako na istem nivoju. NObeden ni copata nobenemu … mogoče je pa res, da mogoče mal večkrat obvelja moja beseda. :)) Še posebej odkar je ta mlajši član pri hiši. :)))

Imaš pa prav, da je vedno več takih žensk, ki se pustijo voditi moškim. Žalostno. Tudi sama se marsikdaj ozrem za kakim parom … kak frajerski tip, ki si misli, da drži boga za jajca … in zraven kaka mlada frkljica, ki ji je važno samo to, da pač hodi s tem frajerjem in da ima luštne cote na sebi.

Sam vseeno ne bi rekla, da je 75%. ta je mal huda. :)))

enkrat sem že napisala…pa nisem mislila resno…tokrat pa zelooo resno…in kaj točno maš zdej od tega?…

…se že dlje časa sprašujem, kaj bi bilo prau…namreč vsake tolk me prime, da bi komu rekla f.u.c.k. off…v skrbi za lep slovenksi jezik pa tega ne storim…da ne bi po nepotrebnem amerikanizmi vdirali v naš materni jezik…hmm…sem absolutno proti odjebi…jebanje se mi ne zdi nič bolj slovensko namreč…hmm…zdaj me pa zanima kaj pravi SSKJ, ker ga pač glih nimam pri roki…ali bi bilo odfukaj se v redu ali ne…

bogiiii, nooo!

Dragi moj skalpiranec (upam, da to že zdaj si)!

Emancipirana ŽENSKA, praviš. Ne torej emancipirana deklica, ampak ŽENSKA. Ženska ni deklica pri 21, kot si pravilno ugotovil, je to ženska, torej od 26 navzgor, zato ti poznaš samo 30-letne. Ker so te že ženske. Toliko o definiciji ženske.

Dalje. Ni zrela ženska le emancipirana ženska. Poznam emancipiranke, rahlo blazne in krvoločne do moških dušic… Emancipiranke, ki sovražijo tiste, ki so ob poroki prevzele možev priimek.

Ne, zrela ženska je veliko več kot to. Je odrasla, s trdnimi cilji, ne nujno trdnimi potmi, a ve kaj hoče in pozna poti. Zna tudi ubrati ovinke in izkoristiti svojo ženskost, ko je to potrebno, a ne preveč, da ne dobi kakega drugega naziva… Je ženska, ki je prerasla emancipacijo, se je osvobodila in se ji težko obrniti k moškemu. Ni ji težko reči, da ga ljubi in potrebuje, vendar zna živeti po svoje in zase. Je ženska, ki se ima rada…

Torej, katere te zanimajo, emancipirane ali zrele?

…se mi zdi, da se nismo dobro razumeli…odfuka naj se glupo smejalo…

…spajder, tebe itak ne razumem, če te pa že razumem, se včasih tud ne strinjam…in take najrajš berem kle na forumu…lep dan…pa javi se kej…:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close