Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Postavil bom drzno trditev…

Postavil bom drzno trditev…

In tvegam, da bom skalpiran.Ne gre za provokacijo, zdi se mi, da je tukaj nekaj pametnih žensk (nekaj pa je kokoši), probajte me prepričati v nasprotno.

Moja trditev je, da večina žensk, 75 %, ni zrela za nikakršno emancipacijo.

Moja teza je, da vsaka ženska rabi gospodarja. V otroštvu je to njen oče, potem fant, nazadnje mož.Ženske ste blazno nesamostojne, nimate idej, nobenih posebnih zanimanj, vedno rabite nekega animatorja, ki bo zapolnjeval vaš prosti čas.Za žensko je njen moški vodnik, ona pa mu sledi kot pohleven kuža.

Večina žensk ni sposobna imeti enakopravnega razmerja z moškim. Ženska hoče, da je moški boljši od nje (ne enako dober, boljši) in seveda-starejši.Le starejšega moškega namreč lahko spoštuje in ga gleda od spodaj navzgor.

Boste rekle, da so izjeme. So. Poznam izjeme, samske odrasle ženske, ki čisto dobro funkacionirajo brez gospodarja, če pa imajo moškega, gre za enakopraven odnos.Takih žensk je malo.Praktično vse, ki jih poznam, so starejše od 30 let in visoko izobražene.Pa še to, tudi če ženska izpolnjuje oba pogoja, še en pomeni, da je dozorela v tej meri, da je zrela za neko emancipacijo.

Okoli sebe poglejte. kaj vidite? Vidite 17 letnice, ki kot kužki sledijo 25 in več let starim tipom, ki z njimi ravnajo kot s psi. Vidite 20letnice, ki hodijo moškimi, ki bi jim lahko bili očetje. Vidite zgarane in zdolgočasene ženske, ki celo življenje vztrajajo ob istem, 10 let starejšem tipu in vse to le iz strahu, da ne bi nekoč postale same..

Takole bom dejal. Mlade punce, mlajše od nekje 21 let, so vse močno nezrele. Potem pa odvisno. Ene se postavijo na noge in počasi postanejo osebnosti, večina pa jih ostane deklic za celo življenje.Pozornosti željna bitja, s katerimi je treba ravnati v rokavicah, taktno, neiskreno, tekmovalne do drugih žensk in popolnoma vdane svojemu gospodarju.

Emancipacija ni nekaj, kar se lahko uredi z zakonom.Do emancipacije lahko pride, ko bo večina žensk zrelih zanjo, v glavi predvsem. Od tega smo še svetlobna leta daleč.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Z moje strani ne boš skalpiran ker ti dam v večini prav. Še posebej pri tem da ženske v večini primerov iščejo starejše partnerje ker naj bi bili ti kao zrelejši (po mojih izkušnjah so še bolj nezreli kot mlajši). Moje mnenje je da smo ženske same krive ker še vedno nismo enake moškim zato ker je še vedno ogromno žensk ki namesto enakopravnosti želijo uspešnega in bogatega moškega ki bo skrbel zanje.

Ne poznam moškega, ki bi tako dobro vedel, kaj je za mene dobro in kaj si želim, kot vem sama. Temu najbližje je mogoče oče, pa niti približno ne zato, da bi me kamorkoli usmerjal, ker se že odkar pomnim sama odločam, le podporo mi nudi. Če se pa slučajno ne strinja, se pač ne….ne morem pomagati, lahko le razložim svoj vidik in grem po svoji poti. In tudi partnerja bi rada imela takšnega.

Se pa strinjam glede tega, da ogromno punc potrebuje animatorja, ker sicer razen šole, oblek in televizije ne vedo, kaj bi počele z življenjem. tako pa gredo vsaj smučat, na potovanje ali pa se malo usposobijo glede računalnika in kuhinje.

Aja, emancipcija….od zakonov še najbolj spoštujem zakone narave, in dvospolniki verjetno še ne bomo kmalu (razen če nas bodo genetsko spremenili, ker bo to bolj ekonomično, tako kot so polži, se mi zdi), tako da je to utopija.

Ampak spider….imam občutek, da te je strah samostojnih žensk in da želiš eno, ki se ne bo upirala temu, da je njeno mesto za štedilnikom.

Nebi rada cele moje filozofije napisala, sam si mi pa dal dobro temo za razgovor z mojim… Kar lahko na koncu vodi do tega, da se tu najine poti razidejo, pa ne da si to želim, patu don ne, sam men se zdi da ti veze lahko dajejo potuho…

Spider,
preberi knjigo Vsega so krive ženske. Precej podobna tvojim razmišljanjam.

Veš,kaj mi je všeč pri tvojih trditvah: to, da si napisal, da so tudi izjeme.
Se pa strinjam, da je vse preveč takih žensk kot si zgoraj opisal. Moraš pa priznati, da je velika nezrelost tudi na moški strani. Seveda so tudi tu izjeme.

Eh Spider, saj imaš večinoma prav v tem sestavku. Bom pa dodala še drugi vidik. Res ogromno žensk ni zrelih za emancipacijo, ker bi to pomenilo, da se morajo nehat cmerat in postavit na lastne noge.

Vendar, Spider: priznati moraš, da večino tipov to sploh ne moti. Po mojih izkušnjah je že tako, da ima skoraj vsak tip rajši eno cmerajočo pičkico, ki ga kliče za vsako figo, kakor pa žensko, ki zna sama zamenjat gumo na avtu, si tipa vzame pri seksu in ga pofuka ter od njega ni odvisna. In večina tipov je na smrt prizadetih, če jim po one night standu rečeš thanx, to je bilo to in nočeš njihove telefonske. Čeprav navidez zmeraj jamrajo, kako se je ženske “težko odkrižat” ….

No, sicer pa, to je samo za razmislek, jaz bom itak živela tako, kot meni paše.In to izključuje tipe in ženske, ki so glede mentalnega razvoja na ravno otroka.

Spider, zakaj svojo “pasmo” ven vlečeš pa vališ krivdo na nasprotno stran? Že zadnjič si pisal nekaj o tem, da naj bi ženske imele raje tipa, ki zasluži več od njih, danes to…

Glede na to, da pri mojih prijateljih/znancih lahko sama preverjam učinkovitost dolgotrajne zveze, ti pa kvečjemu pri prijateljih/znancih svojih staršev, ti bom navedla še svoje ugotovitve.

Ja, imaš prav. V veliki večini lahko zveza dobro funkcionira samo v primeru, če je moški večji, starejši, višje izobražen in več zasluži od ženske. Ampak to ni zato, ker bi si ženske ravno takih tipov želele. Gre za to, da se v zvezi, kjer niso izpolnjeni ti pogoji, prej ali slej pojavi manjvrednostni kompleks pri moškem. Moški naj bi bil namreč (po vašem prepričanju, ne po našem!) tisti, ki prinese hrano k hiši (= več zasluži), vodi družino (=višje izobražen in starejši oz. bolj izkušen), brani družino (= višji oz. večji)… Ženska pa je tista, ki prinešeno hrano pripravi, neguje otroke in utrujenega moškega, torej mora biti predvsem nežna, za opravljanje svoje funkcije pa je lahko drobna in niti ne rabi biti preveč razgledana. To je očitno ostalo iz pradavnine in ni nujno, da ti je všeč, je pa res.

Malo pomisli… bi si upal položiti doktorico znanosti, visoko, skadno grajeno, nekaj let starejšo od tebe?

Zakaj ne?

No ja, položil bi jo, torej.

Kaj pa zakon, dva ali trije otroci, avto po njeni izbiri…

Ne, to pa nikakor ne!

Vem, ja. 🙂 Ampak ni problem v ženski.

Problem v ženski je takrat, ko ni pripravljena sprejeti svoje “naravne” vloge in posledično teži tipu do nezavesti. Res je, da takih ni malo. ampak po drugi strani se pa ti že ves čas zaganjaš v tiste, ki imajo stvari postavljene na svoje mesto. ? ? ?

Razlog?

Če ženske nismo zrele za emancipacijo, so moški še toliko manj. Zakaj ženske iščejo in hočejo starejše tipe? Ker ponavadi vrstniki niso dovolj zreli. Že biološko je ženska tri leta starejša od moškega, da o psihološkem vidiku niti ne govorimo.

Zmeraj me je zanimalo, zakaj nekateri moški imajo toliko proti ženskam? Se bojite enakopravnosti? Se bojite, da si boste morali sami kuhati in prati?

Zase vem, da sem popolnoma samostojna, in to že od 18. leta, ko sem šla študirat in začela delati, da bi si lahko plačevala vse sama. Partnerja imam, da delim z nekom lepe, pa tudi slabe stvari, ne pa da mi bo kdo govoril, kaj naj delam in kaj ne, ker če bi si to želela, bi ostala doma. Imam 7 let starejšega partnerja, pa veš zakaj? Ker ko sem ga spoznala, sem se zaljubila vanj in ga nisem spraševala po letih. Lahko bi jih imel 5 manj od mene ali pa 15 več.

Spider, iz skoraj vseh tvojih postov se da razbrati, da nekako imaš nekaj proti ženskam. Te je mama tiranizirala, ko si bil majhen? Imaš slabe izkušnje s starejšo sestro? Me prav zanima, kje tiči vzrok za to.

Ja, spider, imaš prav. Samo za to situacijo so odgovorni MOŠKI.

Kaj pa je moški počel z žensko stoletja? Odrekal ji je osnovno spoštovanje, ravnal z njo slabše kot s stvarjo, ji odrekal izobrazbo, kakršenkoli razvoj – bila je reduciarana na reproduktivni stroj in lutko za užitek.

Vse to je še vedno vkorporirano v zavest – in odpravljanje teh vzorcev je dolg, dolg proces.

Svet, v katerem živimo, je narejen po meri moških. So kje ženske lastnosti cenjene? Kaj sploh so ženske lastnosti? Se jih učimo zavedati? Imamo jih oboji, oba spola, oboji imamo oboje – samo ženska plat človeštva je bila tako dolgo časa zatirana, da je popolnoma normalno, da so ženske tu, kjer so (smo).

Tudi jaz se pri sebi zavedam teh vzorcev, manjvrednosnih kompleksov samo zato ker sem ženska – pa naj trobijo o enakopravnosti kolikor hočejo. To je samo besedičenje! Dejstvo je, da je ženski pol življenja zanikan in s tem ženska kot taka. Kar se od človeka v življenju pričakuje, so moške lastnosti, ta svet je tekmovalen, agresiven, povzpetniški, komolčarski, grob. Je čisto “yang” svet, če se izrazim malo pesniško, “yin” sploh še ni dobil priložnosti. Tu je ženska doma, a ta pol je zanikan. Jasno, da se ženska čuti negotovo, ko se ji vbija v glavo, da so njene naravne lastnosti manj vredne, celo ovira.

Se kje uči potrpežljivost, vztrajnost, razumevanje, sočutje – ne le filozofsko, ampak v praksi? Se kje uči prepuščanje – ki zahteva veliko moč, ogromno! samo drugačno od moške. Moška moč je agresivna, impulzivna, ženska moč je v vztrajnosti, sprejemanju, intuitivnem razumevanju, prilagajanju.

Misliš, da v prilagajanju ni moči? Misliš, da prepuščanje ni moč?

Pa še kakšna, samo je podoba tega popolnoma izkrivljena, moški pa to izkorišča, ker je stoletja domniral nad žensko samo zato, ker je fizično močnejši in ker je ona v času nosečnosti od nejga popolnoma odvisna.

Odrekel ji je vsako možnost, da se razvije v tem,kar je in ženska še danes svoje lastnosti zaničuje, ženska sama jih zaničuje – ker jih svet ne sprejema. Svet ženskih lastnosti ne sprejema, kako naj se ženska potem počuti uspešno in sprejeto, kako naj se ceni, če so njene naravne lastonosti obravnavane kot »šibkost«?

Največji filozofi, ki jih imamo za temelj t.i.civilizacije, so žensko obsodili zgolj na posodo za rojevanje!

Ženska ni šibkejša, je pa bolj deliakatna, bolj fragilna. Moški je surov, je sila,ki gre naprej, ženska je tiha voda, ki dere bregove.
Samo kdo bo danes čakal, da kaka reka izdere svoje bregove? Prišla bo sila in si reko usmerila po svoje, se vtaknila v vse, kar leze in gre, ničemur pustila, da je to, kar je. Kot pobesnela žival, ki mora vse razdreti in vse poteptati.
Tako danes funkcionira ves svet in vidimo lahko, kam je pripeljal. Nihče več ne zna se prepustiti, prisluhniti, dati času čas, pustiti toku stvari, da dela svoje.

Nihče ne pozna več ženskega načina – in to je način, ki ga učijo vsi modreci. Prisluhni vsakemu modrecu, ki je hotel kaj sporočiti ljudem – lastnosti, o katerih je govoril, so ženske lastnosti.

In koliko danes svet uresničuje te duhovne lastnosti? Praktično nič.

Nikakor ne zagovarjam pasivnosti v življenju – kakor se na tem nizkem nivoju, na katerem smo, razume ženske lastnosti. To ni lenoba, to ni »sedenje križem rok«, ampak je to modrost počakati na pravi čas. In ko pride pravi čas, delovati. Počaka ženska, deluje moški – govorim o principu, energiji, polu, če hočeš. Oba sta potrebna za ravnovesje, mi pa delamo svet, kjer stalno žge sonce, nikoli pa ne dovolimo, da pade noč in se stvari obnovijo, ne damo časa, da sadeži dozorijo…

Ženske lastnosti so zanikane, poteptane, nespoštovane – in zato trpi vse človeštvo, ne le ženske. Tudi moški trpi, ker s tem zanika svoje lastne ženske lastnosti, svojo lastno žensko naravo, ki jo ima tudi sam tak kot ima ženska tudi moško naravo v sebi. Dopolnujeta se, samo v tem svetu, do katerega smo pripeljali, se ceni le en pol, na veliko škodo drugega.

Zanikana je polovica človeštva – trpi pa celo človeštvo zaradi tega.
S tem ko je moški zasužnjil žensko, je zasužnjil sebe, ker sebi ne dovoli živeti v vsej celovitosti.

Moški ima moč, da naredi to in ono, gre v akcijo, nastopa in se petelini.
Ženska ima moč, da ga prenaša in sprejema. Zraven vzgaja tri froce, je noseča s četrtim in hkrati ureja dom ter še po telefonu posluša jokanje prijateljice. Veš, kakšna moč je to? Sliši se brezvezno, je karikatura, a brez skrbi, koliko moči ženska ima. Moški se tu z njo ne kosa nikakor! Samo te lastnosti niso cenjene, pogled je popolnoma izkrivljen, krivičen.

Moška moč je udarnejša, silnejša in zato navidez večja.
Ženska moč je milejša, nežnejša, predajajoča, sprejemajoča in zato navidez manjša.
Navidez.

V resnici sta komplemetarni – in v zdravi družbi (kar naša daleč, daleč, daleč ni)bi si moški in ženska pomagala najti in živeti nasprotni pol.

Zakaj pa moški vztraja pri ženski? Zakaj pa ima copato, kot praviš, poleg sebe? Ker brez nje ne more, ker je ravno tako njen suženj, kot je ona njegov. Kam bo šel njegov emotivni del, če nje ne bo? Kje si bo oddahnil in se napojil, če ne v njenem sprejemanju? Misliš, da bo kak dedec prenašal petelinčkanje drugega dedca? Ne, ženska ga prenaša! In on ji za to ne reče niti hvala!
Njo privlači njegova sila, a on brez njene nežnosti ne more. In hkrati je do nje tako nehvaležen, da temu, brez česar ne more, brez njenega sprejemanja in vdanosti (v smislu predanosti) reče »šibkost« in »uslužnost«.

Moški se lahko bojuje, nobena ženska se ne more tako kot on. A noben moški se ne more tako predati kot ženska – in s tem ne mislim predaje v negativnem smislu. Predaja je nekaj čudovitega in v tem je ogromna moč, čisto drugačna od sile. Veš kakšna moč je v tem, da se nečemu prepustiš? Samo ta svet predajo že a priori obsodi kot nekaj izjemno slabega, šibkega. A tu ne govorim o tej predaji, ne o obupu, dviganju rok ipd, ampak o predanosti, ki jo je sposobna mati do otroka, ljubimka do ljubimca, o zaupanju, o veri v dobro, o čakanju na pravi čas.

Noben moški tega ne more tako kot ženska in tu je njena moč.

Ženska razume to instinktivno, bolj kot vsak moški. Ženska je bolj v harmoniji z naravnimi ritmi, že biološko. Ženska čaka, njena bit je v čakanju – je stalno v ritmu, v ciklusu, čaka, da pride čas, ko zadeve dozorijo in se zgodijo. Čaka na svoje procese, čaka na rojstvo otroka. In tedaj se jim preda, jim sledi, ne dela, ampak se predaja. In tu je njena moč, ne šibkost. Samo čisto drugačna moč od te kalvarije, na kakršno nas trenirajo v tem svetu. Danes šteje le pehanje, sila, kdo bo čakal!
In s tem svet izgublja polovico tega, kar je. Ker potrebno je oboje: delovanje in čakanje. Moška in ženska energija sta komplementarni. In ljudje bi si morali medsebojno pomagati to uresničevati.

Samo dokler je ta svet tak, o teh ženskih lastnostih še slišati noče, ker to ne gre v račun agresivnemu, moškemu egu, kakršnega poznamo. Ta svet preprosto ni naklonjen ženskemu polu bivanja. In s tem ne izgublja le ženska, ampak tudi moški.

Vespa, ne strinnjam se s tabo. Ni moških in ženskih lastnosti. Sploh pa ni spolov, spol je samo družbeni konstrukt na podlagi biologije.

Mogoče pa me ni treba poslušati, ker sem baje samo zdegenerirana biseksualka 😉

Hm, spider! Mislim, da je stvar ravno obratna!

Moški ne rojevajo in zato dolgo nimajo potreb oz. sploh nimajo potreb po potomcih. Obnašajo se po otročje, zmedeni so, zbegani ker to ženske za razliko od njih imajo. Je pa res, da z leti moški pridobivajo nekaj zaznave realnosti več in, da so se sposobni pravilneje odzvati na okolico kot v svojih mladih letih. Skratka, “dozorevajo” počasneje kot ženske. To je dejstvo št. 1 !

Tu pa je point! Ženske so neprimerno bolj realistične že v mladosti. Sposobnejše so pravilno reagirati in zaznavati realnost kakršna v resnici je. V to jih sili sposobnost materinstva. To je pa dejstvo št. 2 !

Iz vsega tega pač logično sledi, da ženska raje poišče zrelejšega moškega kot pa nekega zelenca. Takega, za katerega oceni, da je sposoben imeti družino. Zrelejši moški pa je kot si sam videl kvečjemu starejši moški.

To bo!
🙂

Hehe, spider! Problem je pri nas, ne pri njih! 🙂

Ja posledica takega mišljenja žensk, da nikakor ne smejo izgubiti partnerja, pa so potem razno razne revije z nasveti kako moraš zadovoljiti svojega moškega na sto in en način, biti podnevi kuharica, ponoči pa kurbica zanj, da ti le slučajno ne bo ušel. Pa kaj če se ti neda, si utrujena, obremenjena, ne maraš ali celo ne uživaš?? Noge narazen, da bo tvoj moški potešen in zadovoljen!!! Bruh in še enkrat bruh.

moški- navidez res delujejo močnejši, tudi obnašajo se tako, ne jočejo, imajo glavno besedo, tud klofuta kdaj pa kdaj pade če je treba,…so strašni kao mačoti—–BLA BLA BLA ……MOŠKI SO VEČJI SLABIČI KOT ŽENSKE!

in povečini teh primerov, ki si jih ti napisal da so ženske čist odvisne od tipa-je res, dokler ne pride NAŠIH 5 MINUT!
Takrat pa STE TAKI SLABIČI, kar naenkart jokati znate in takrat pokažate vašo šibko plat

..tretjina moških če vidi kri se takoj onesvesti in sploh ne ve kaj bi naredila,

ko so bolani potrebujejo posebno nego, pa čeprav gre morda za povišanje temperature le za 5 stopinj, jokate kak ste bogi, bolani……….nič ne morete…….v litrih se kuhajo čajčki,in za en majhen prehlad že letite k zdravniku

če delate nadure pridete domov na smrt utrujeni, in skratka mislite da ste edini na svetu ki toooooooolko dela

in si se kdaj vprašal zakaj je mati narava nam dala te stvari kot so menstruacija, rojevanje,,,, HA HA je že vedla zakaj! in stavim, da čre bi vi imeli menstruacijo, da bi vsak mesec tisti teden sigurno imeli bolniško

in res je bilo tako ded ven in služit, šenska pa lepo domov pred štedilnik, ampak časi so se spremenili, zdaj je študij dostopen skorajda vsem-tudi nam ženskam, dostopno nam je vse enako kot vam, tudi gume menjat nas zna že večina…….torej… fantje dragi- PRIHAJA NAŠIH 5 MINUT

Hi, hi, hi! Korajžen fant, tale Spider, a ne. Pa preveč časa mu ostaja. Ali ima katera kaj doma za poribat ali za speglat, človeku je treba delo dat, da mu ne bodo neumnosti po glavi hodile.

Jaz ga bom povabila k sebi čez kakšen mesec, ko bo treba ovcam bokse pokidat…

če bi ti kuhal ,oz.če bi moški kuhal pa pospravljal pa likal pa vse doma delal,bi tudi ženska imela čas filozofirat na kavču in velike ideje si izmišljat,pa tudi kak hobi bi si našla ker ne bi bila preobremenjena z drugimi stvarmi.
Mislim spider res si otročji,eni druge rabimo ne pa da smo odvisni od njih ,to je narava.Je pa žal tako da večino del postorijo ženske in so res ponosne na svojega moža na kavču in ga spoštujejo in občudujejo in se upirajo emancipaciji,ko nimajo časa zase zaradi obveznosti ,on pa ma hobi.
Če bi bi bilo več spoštovanja med obema spoloma bi bilo dosti manj kreganja in ločitev pa emancipacija dol al gor.

ha ha ha….hvala Spider…si me v smeh spravil.
kar pa tvoje teze tice – jaz se ne strinjam, cetudi nekatere stvari drzijo. Tiste navzven vidne. Vse ostalo pa je ljubko poenostavljanje in postavljanje tez na stereotipih. Ni vse tako zelo enostavno ves:)
LP
N.
PS. Ti pa cestitam za to, da javno poves svoje misli. Tudi to steje.

Jest se pa čist strinjam s tabo. Kruta resnica, ki jo večina žensk nikoli ne bo priznala. Ker pravijo, da resnica boli:)))

te hitr uničm………..stara sem 20 let imam svoje stanovanje svoj avto in dobro službo………zdj pa mi povej če nism samostojna???in ja mam fanta 2 leti starejšega in mu ne sledim kt pes ampak sem samostojna in uživam z njim 😉

Če bi podrobneje brala in z večjim razumevanjem, bi videla, da sploh ne govorim o spolu.

Spider,če ti na kratko odgovorim,se bo odgovor glasil tako:”vsak ima svoje veselje”
P.S. Mislim pa, da tvoje trditve včasih kr držijo,samo hvala bogu ,da obstajajo pametne izjeme in da smo si ljudje različni.(moje mnenje)

Mislim da emancipacija žensk ne temelji na tem da bomo ženske prehitele, nadvladale moške ali kakorkoli hočete moški temu reči….ampak je fora v tem, da se počasi srečujemo na “istem nivoju”….najbolj na živce mi gredo taka mnenja, da emancipacija žensk ni mogoča….pa kdo ste vi moški da bi o tem sodili….Spider….saj če nočeš da je tvoja ženska emancipirana…..hodi v službo in podpiraj celotno družino (govorim hipotetično, da jo boš nekoč imel)….ona pa bo doma igrala gospodinjo…..prvo kot prvo ti tega nikdar ne boš sposoben….drugo kot drugo pa take ženske ne boš našel……jaz ti predlagam da se sprijazniš z evolucijo človeštva…..

Verjetno sodiš po svojem partnerju,kar si napisala ali pa po očetu.Ne meči vse v isti koš.

Žan svoje mnenje sem povedala….dovoliš?

O čem pa?
“Moški ima moč, da naredi to in ono, gre v akcijo, nastopa in se petelini.
Ženska ima moč, da ga prenaša in sprejema. Zraven vzgaja tri froce, je noseča s četrtim in hkrati ureja dom ter še po telefonu posluša jokanje prijateljice. Veš, kakšna moč je to? Sliši se brezvezno, je karikatura, a brez skrbi, koliko moči ženska ima. Moški se tu z njo ne kosa nikakor! Samo te lastnosti niso cenjene, pogled je popolnoma izkrivljen, krivičen.”

Glede na napisano, boš morala še malo razložit, da nisi govorila o spolih. Ženskam si pripisala “ženske” lastnosti, ki v tem svetu niso cenjene. Rojavajo zaenkrat samo ženske.
Preden komu napišeš, naj si kaj še enkrat prebere, si ti preberi svoj sestavek, preden klikneš pošlji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close