Najdi forum

Zivjo,
zadnih 14 dni je bilo cisto prevec hrane, spoh se ne pocutim v redu, prav obcutek imam, da je vsega prevec in da to ni dobro za moje telo+psiho.
Dost se sportam, brez tega si zivljenja ne predstavljam, vendar sedaj cutim, da moram tudi glede prehrane nekaj spremenit.
Zelo rada bi poskusila s potom, ne sicervec mesecnim, ampak takega tedenskega, z sadnimi in zelenjavnimi sokovi.
Skrbi me le na stvar.. klistiranje. Ai je to potrebno? Povsod berem, da se ga izvaja zjutraj in po potrebi se enkrat cez dan.. Kako zaboga pa izgleda to, si kupis v lekarni kaksen pripomocek ali kako? Je bolece, tezko za izvest? 🙁

lp

Klistir naj te niti malo ne skrbi. Sama sem probala in ni parv noben bav bav. V lekarni ali kakšni specializirani trgovini ga kupiš, imaš vsa navodila. Boleče ni bilo niti malo.
Jaz sem post prekinila 4 dan, ker sem komaj takrat začela čutiti lakoto, prej niti ne hudo. Moram pa reči, da mi je čisto zdrmalo prebavo, ki je že prej bila katastrofalna. Mogoče je bilo krivo to, čear se edino nisem 100% držala, da sem kombinirala različne vrste sadja.

Jaz sem post že parkrat prakticirala,ravno iz takih razlogov,ko sem mela občutek,da sem res preveč “zapacana” s hrano.V lekarni se kupi komplet za klistiranje.Gumijasta cevka,katero si potisneš v anus,to je najbolje delati leže pa da ti kdo pomaga,jaz sem sama bočno.Naliješ si not mlačno slano vodo,poskusiš čimdlje zadržat in pol ko ne gre več letiš na wc.Se fajn spucaš.

Pa saj je čisto preprosto, tole klistiranje. Nič se bat. Je pa pri postih, daljših od tri dni to nujno potrebno. Pribor je poceni, dobiš ga v vseh teh specializiranih prodajalnah (ala Sanolabor) in lekarnah.

Povdarek med postom naj bo na zelenih zelenjavnih sokovih.

Srečno in pogumno! :))

Lahko pa namesto klistiranja uporabiš grenko sol.Kupiš jo v lekarni.Zmešaš 1 žlico soli malo limone in vodo ter spiješ.Full spuca.

grenka sol ni najbolj zdrava; obremenjuje ledvice in jetra

Za enodnevni post ne potrebuješ klistirja. Drugače pa je klistir čisto v redu zadeva.

Drugače pa: post je zelo dobra stvar, ČE !!! se je lotiš in končaš pravilno. Če še nimaš izkušenj s postom, ti za začetek ne bi priporočala enotedenskega posta. Ker na vsak post, ki je dlajši od 3 dni, se je pametno prej psihično in fizično pripravit. Fizično tako, da že vsaj teden dni prej črtaš določeno hrano, zadnje dni pa ješ samo še presno hrano.

Za začetek poskusi raje s postom vsak teden en dan. Mnogo jih tako prakticira, nekateri imajo točno določen dan, npr. ponedeljek, drugi pa raje lunine mene. Osebno priporočam zelenjavno-sadni sok. Daj poudarek na zelnejvai, ki ima čistilne učinke, pa spet ne preveč na začetku, ker lahko nastopi prehudo čiščenje. Pa stisnjen limonin sok, definitivno.

Pa preberi si na netu kaj na temo post. Je pa tudi o postu potrebno kar nekaj reči vedet. Osebno ti priporočam stran od MArjana Videnška. On se zelo veliko s tem ukvarja.

Grenka sol – je sicer res odvajalo, vendar je jaz ne bi uporabljala redno. Je namenjena bolj za kakšna večja čiščenja, na primer čiščenje jeter. Kar je spet nekaj, kat ti priporočam, da izvedeš parkrat preden splho začneš s postom.

Hvala za odgovor!
S soljo ne bi sprobala, ze tko imam prevec joda v sebi (hipotiroidizem) 🙂
Ampak dobra ideja tale o enodnevnih postih! Se bom za zacetek lotila kar tega, morda sprobam jutri. Naredim pa isto kot pri navadnem postu, odcedim sok in dam 2/3 vode?

Ne, za enodnevni sok ni potrebno sokovom dodajat vode, niti jih precejat. Lahko pa seveda. Ja, jutri je dober dan – je polna luna. :-))

Grenka sol pa ne vsebuje joda, to je drugačna snov in sicer je to magnezijev sulfat oz. MgSo4.

A je že probal kdo z javorjevim sirupom?

moja kolegica se je postila 30 dni z uživanjem javorjevega sirupa; mislim da žlička na liter vode; po njenih izkušnjah se je dobro obneslo

Javorjev sirup daš v vodo, zmešaš…in potem cel dan piješ…sam pol ostale dni ne smeš preveč jest, drgač nisi nč naredu….

Jaz sem se dvakrat postila z javorjemim sirupom, enkrat 10 dni in enkrat 6 dni. Pri samem postu in po njem sem se fajn počutila in tudi nisem bila lačna. Samo javorjev sirup se mi je pa drugič tako zagravžal, da ga zdaj niti vohat ne morem več, ker mi gre na bruhanje.

In kako je blo s kg? Koliko jih je šlo dol in koliko jih je nazaj prišlo? Kolikšno razmerje si imela med vodo in javorjevim sirupom?

Oh, zdaj se več ne spomnim recepta, dobila pa sem ga v lekarni. Vem, da sem dodajala pekočo papriko v prahu in limonin sok. Tega sem popila na litre. Ja, shujšala sem kar pal kil, mislim, da ene 7. Ja, pa tudi zredila sem se nazaj po določenem času, ko sem se nehala pazit. Veste, na svetu je ni diete, ki bi po zaključku garantirala, da kile obdržite. Edino zdrav način življenja je tisto, kar zagotovo deluje!

Dieta je način življenja, ne gre le za nekaj dni, pač pa za spremenjen tok prehrane v našem vsakdanjem življenju. In, če ni skrivnost, koliko si visoka in koliko tehtaš sedaj? Se zdravo prehranjuješ? Redno giblješ?

To sem se šla kakih 10 let nazaj. Potem sem kake 3 leta obdržala težo, ker sem se res pazila pri hrani. Potem sem se malo poredila nazaj, vendar sem z zdravim načinom življenja spet shujšala na mojih čarobnih 63 kg, zdaj pa jih imam 65 (pri 168 cm). To kar nekako obvladujem, čeprav spadam med tiste, ki se takoj zredijo, kakor hitro se začnejo pri mizi malo bolj sproščeno obnašat. Poskušam se čimbolj zdravo prehranjevati, zajtrkujem, nato jem še 3x, zvečer pa v glavnem ne. Pa črtala sem sladkarije, ocvrto hrano, majonezne in sirne zadeve (tudi zaradi horesterola), meso jem 2x na teden, tudi sadja ne jem kar tako vseprek. Kupujem polnozrnate moke in manj mastne izdelke. Z gibanjem je pa pri meni tako: sem bolj pri talenih, vendar zelo rada kolesarim, zdaj pozimi pa bolj orbitrek pa plavanje pa hoja (tudi na tečaj nordijske hoje sem šla jeseni – fajn zadevca), tek na smučeh, kolikor je pač snega, lani sem hodila na pilates…

Fajn, le tako naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close