Nekaj sem slisala o ciscenju telesa – tako imenovani enotedenski post (ali celo vec), kar naj bi bilo baje zelo koristno za telo. Ker sem nova v tem, bi vprasala, ce je imel kdo ze kaksne izkusnje s tem in kaksne so slabe in dobre lastnosti posta.
Rada bi ga izvedla, ne vem pa kaj je potrebno piti,……. kaksne caje?
Prebrala sem tudi da je pred postom potrebno ocistiti crevesje, pa ne vem na kaksen nacin………
Koliko dni sem lahko brez hrane, da ne bi bilo telesu skodljivo?
Hvala za odgovor!
Lep pozdrav!
Vse o postu boš si morala prebrati v kakšni dobri knjigi. Jih je kar nekaj v knjigarnah. Čiščenje črevesja je nujno potrebno, ker se pri neuživanju hrane ustavi tudi delo črevesja. Blato tako ostane v črevesju in lahko se zastrupiš. Iz moji izkušenj je najboljši post z nič kalorijami (piješ samo vodo). Najlažje ga je izpeljati, ne moreš delati večjih napak in je najbolj učinkovit.
Post je pozimi malo bolj neugoden, ker te bo zeblo. Sem pa tudi jaz moj prvi post izpeljala v zečetku januarja. Če je le možno, imej tisti teden dopust. Pri postu lahko pride do fizičnih in psihičnih reakcij, ki so odvisne od stanja tvojega telesa: slabše kot skrbiš za njega, večje so LAHKO reakcije. Na vsak način pomagajo manjši triki, ki so opisani v vsaki knjigi (suho hčetkanje,pravilno vstajanje iz postelje, pitje vode in čaja, odvajanje blata, sprehodi,…).
Najbolj pomembno pa je, da pred začetkom posta zelo pravilno ješ (nobenega mesa in drugih živalskih izdelkov – tudi mleko pride od krave, brez kave, alkohola, sladkorja, drugih poživil, dosti zelenjave in sadja z malo maščobe). Če boš vsaj 14 dni prej tako jedla, bo prehod v post in samo čiščenje telesa potekalo bolj elegantno.
Post je nekaj čudovitega in zelo priporočljiv. Pa da ne boč mislila, da sem asket – pred uro sem pojedla kekse, sem pa zato spila ogromne vode ustekleničene vode in čaja, da se bom hitreje očistila.
Dosti uspeha ti želi
Pika
Forum je zaprt za komentiranje.