Post s triki se nadaljuje:)
Hej, Zoya!
Zelo preprosto. Ce hocem res bogatega za otroke:
V mleko, ki ga zavrem dam koscek masla.
V mleko, v katerem zmesam pudingovo maso, dodam malo cokolade ali pravega kakava in razmesam se rumenjak.
Ko mleko zavre, ga nekaj pocasi prilijem v maso, razmesam in potem vlijem
v zavreto mleko. Dam se malo na plosco, da se rumenjak toplotno obdela.
Potem umesam na rahlo se sneg iz beljaka( bolje ze odstavljeno z ognja, saj je masa dovolj vroca, da sneg zakrkne.
Mogoce dam malce mleka vec zaradi gostote ( cokolada, jajcek…)
Ko bos poskusila, bos potem sama presodila.
Maslo lahko brez skode izpustis.
dalec najboljsi je pa bil puding Flana ( mislim, da je bila neka hrvaska firma), ki je obstojal v sladki ali nesladki varianti. Od leta 91 ga ne najdem vec. Ce ga slucajno kdo opazi, naj javi:)))
Lep pozdrav Babi
Ja, Flana je bil najboljši puding, pa ga ni nikjer več. Če se prav spomnim, je bil srbski. Saj mislite tistega, ki se je skuhal, pa je bil tekoč, ko se je ohladil, se je pa strdil in bi ga lahko rezal.
Tudi mi se večkrat spomnimo nanj. Še zdaj, ko pridem v kakšno novo trgovino pogledam, če ga slučajno imajo.
Po mojem je imel manj škroba, kot drugi pudingi in dodatek želatine.
No teli triki se mi zdijo res dobri ,sem že probala tistega s čebulo in pecilnim praškom ,se je zelo obnesel ker pri nas se je samo surova čebula sploh jim ne moreš dopovedati da golaža ni brez čebule.Pa tudi zrezke z droptincami sem probala res so bili sočni in okusni tako da od sedaj goveje zrezke delam na ta način.
lp geri
No, še ena finta, ki pa jo verjetno že poznate. Poštudiral jo je moj mož, ki pripravlja klasične solate vedno bolje od mene. No in včeraj je še meni zaupal zadevo. Štos je v tem, da v solato vedno da najprej sol in kis. Premeša, malo počaka, da se okusi razporedijo, nato doda le par kaplic olja. Solata je tako dobra, da jo jesta še otroka.
No, sem mu povedala, da bom nasvet delila z vami, pa je bil skeptičen, saj je prepričan, da ve to obvladate.
…Da pa obvlada to moska roka, je se posebej razveseljivo:)))
Cista logika: olje prepreci, da bi se ostalo lepo vpilo v solato, zato vedno na koncu.
Mogoce mu bo moja navada tudi vsec:
V mesanico kisa in soli dam se zlicko vlozenega hrena in dobro razmesam. Samo kisa gre potem malce manj, ker je ze pri hrenu. Deluje zelo osvezujoce. Ce kdaj ne dam, pogresamo; tako smo se navadili.
Pomlad na obali:) Spet ista storja – povsod po Sloveniji visje temperature kot pri nas. Inverzija in morje hladi:) Pozdravcek
Hmmm.. zgleda, da so moski navdahnjeni za pripravo solate. Moj dragi naredi takole: najprej seseklja goro cesna in ga potrese po suhi (oprani in do suhega odcejeni) solati, vcasih razporedi po tem se krhlje trdo kuhanega jajca ali koscke malih mozzarelic ali rezine svezega paradiznika, nato pa v skodelici z vilico stepe olje (ponavadi bucno), kis (ponavadi balzamicni), sol in zlicko gorcice – ta najbrz deluje kot emulgator. Vse skupaj nato enakomerno pokaplja po solati in samo se malo potrese, nic ne mesa.
Traja sicer ta obred toliko casa, da sama vmes skuham vse ostalo, ampak ga je pa tako lustno gledat :)) solata se mi zdi pa odlicna.
Pozdravcek,
proxima
(ki se ze veseli, da bo jutri spet malo videla obalo…:)) Babi, a je megla? Lani ob takem casu je bila kar nekajkrat Ljubljana v polnem soncu, obala pa v megli..
Hej!
Inverzija je kot vsako leto; pri nas hledneje kot v notranjosti.
Megle pa danes ni. Sicer Alp ne vidim, pomeni, da je malce zamegljeno ozracje.
Upam, da ji bomo usli:) Mora kaksna burjica potegnit! Lanske, ki se je prikradla iz Padske nizine, se dobro spomnim. Ladje so tako tulile!
Je pa napoved za konec tedna oblacno. Imej se lepo:)
He, he Babi! Ne ti o logiki v povezavi z mano. Saj veš, kje delam.. Jaz sem predvsem praktičen človek in če mi je “na dohvat ruke” olje, bom, jasno, najprej njega nalila na solato. Sicer pa tudi prav pride, če še moški kaj postorijo.
No, pri nas je vreme čudovito. Včeraj smo bili na vrtu. Dela pospešeno potekajo..
LP
Forum je zaprt za komentiranje.