Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika POST – čiščenje telesa

POST – čiščenje telesa

Zanima me kaj več o postu, koliko časa in katera živila je potrebno vseeno uživati, vaše izkušnje, nasveti in dodatne informacije.
V planu imam za začetek vsaj 5 do 7 dnevni post, v prvih dveh dneh bi užival le malo sadja, tri dni vmes pa samo vodo in nesladkan čaj ter malo vitaminov, nato pa dva dni zopet malo sadja. Prosim za vaša mnenja in nasvete.
Hvala in Srečno Novo Leto 2003.
Frenky

Jaz sem preizkusila že več postov.
Da nisem nič jedla, razen vode ali nesladkanega čaja je bil enodnevni.
Tedenski pa, da sem jedla samo sadje, ali da sem pila sadne sokove.
Še najboljša pa mi je bila dieta Judy Mazel, Zdrava vitkost za celo življenje, kjer enostavno nisi na postu, vendar je tako lahka hrana, da si tudi telo odpočije (suho sadje, ananas, papaja, ki so vsi zelo encimski).

Odlično si telo odpočije in nabere moči, ni več stalne napetosti v trebuhu. Skratka, prija!

Katarina lai lahko napišeš kaj več o tem postu. mogoče kakšen jedilnik, kako si ga prilagodila, kaj si kombinirala.

Hvala in veliko sreče

tanjica

Založba Mavrica iz Celja je izdala knjigo o postu dr.Sonce. Zelo priporočam, saj so načela postenja razložena zelo enostavno in izčrpno!

Ja, če sem pila sadne sokove, sem pila take, 100% ananasovega, breskovega, multiviminskega, sem jih pa redčila z vodo, ker so drugače presladki za moj okus.

Diete Judy Mazel pa samo na kratko (npr. zjutraj suhe slive, marelice), nato jagode, ananas, papaja,grozdje,lubenica… Ima pa judy pravilo, da vedno ješ eno vrsto sadja, vmes počakaš dve uri, nato greš šele na drugo. Zvečer pa odvisno odvisno od dneva npr. neslane kokice, sšpageti,riž, zrezek, zarebrnice, rakci, solate, piščanec, pečen krompir,… Preverjeno deluje in je tudi dobra za zbijanje kg (poznam 5-7 ljudi, ki so shujšali s to dieto), ker je ta dieta rahlo draga.

Drugače pa obstaja knjiga, jo je najboljš v celoti prebrat in jo predelat.

moj post ni nikoli zelo strog. Imam pa post za čiščenje telesa in to, je , da pijem samo vodo in jem ali samo sadje ali samo zelenjavo in to nekako 3-4 dni in pomaga, verjemi!

Jaz si ponavadi po “težkih” praznikih privoščim 5 dni posta z javorjevim sirupom in limonami. POtem se počutim kot prerojena.Poskusi. Ampak da se razumemo – ne gre za hujšanje!

Zivjo,

ce koga zanima vec informacij o postu je na Internetu na voljo precej zanimiva
knjiga – na strani http://www.quickfasting.com/ (klikni download) – je v pdf formatu in cisto zastonj.

LP, Matjaz.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close