posoda
pa ne vem, če sodi tole sem, ampak lahko. Moja draga prjateljica lahko zrihta izredno drago, vendar zelo dobro posodo, sama jo ima doma. 15 delni komplet.
Jest kaj tazga še nisem vidu. Cena je 240.000,00 sit.
Ma doživljensko garancijo.
Kuha lahko kar v štirih nadstropjih. Tko je sestavljiva, da se nalaga in ni izgube energije. No ja za ta denar pač mora vse nudit, od materiala, estetike, ekonomičnosti, je pa res, da bi si vsak želel imeti kaj tazga, a ne. Kaj pa vi mislte, dali zase 240 tisoč, pa bi bili rešeni pomanjkanja posode, ali bi dali polovico zraven, pa novo kuhinjo kupili?
Ne glede na malo subtilno reklamo (saj vsi vemo, za katero posodo gre)…
Tako bi rekla: vsaki kuharici, ki kuha s srcem in dušo in je dobra kuharica (kuhar), je bolj ali manj vseeno ali kuha v posodi za 30 jurjev ali za 240 jurjev. V 4 nadstropjih pa tako nobena ne bo kuhala. Tudi doživljenska garancija me ne gane, ker bi se vsaj po petnajstih letih tako naveličala starega piskrovja, da bi si pač morala kupiti novega. Tudi bolj “zdravo” kuhanje (brez maščobe) me ne gane, ker lahko tudi v navadni posodi dodam pač manj olja (brez pa tako nobena hrana nima pravega okusa + nekatere vitamine lahko telo uporabi le ob prisotnosti maščobe).
Ergo: posode za ta denar – nikoli! No, razen, če je mišljena kot dar, pa še to se da veliko bolje naložit… Če že, potem res funcionalna kuhinja, ker bo le-ta morala zdržati mojo večno prisotnost vsaj naslednjih 15-20 let (odvisno sicer od velikosti kuhinje: ampak za 500 jurjev kuhinja ne bo ravno velika ali funcionalna in kvalitetna…).
no, mishika, ne se jezit. Jst če bi mi dal 500 jurjev, bi si tako kuhinjo naredil, da bi pokalo. Posodo bi pa mel, veš. Mam ful slabe izkušnje s slabo posodo. Videl sem kako se kuha v štirih nadstropjih. Kar u redu. Tako ima narejeno, da gre vsa energija res gor.
Nč hudga, ti pa dam en recept, kaj jaz naredim, ko sem sam doma, pa ni nikogar da bi kaj skuhal.
stare žemlje, kruh, nekaj jajc, liter mleka, sadni jogurt, sol, sladkor, kisla smetana, malo sadja za dekoracijo.
poznaš?
kruh in stare žemlje preliješ z zmesjo mleka, jajc, soljo, sladkorjem,(naj bo bolj sladko kot slano)
potem pustiš, da se razmoči,
prekiješ z jogurtom, namažeš s kislo smetano in daš pečt.
K je pečen, daš gor malo sadja in dober tek.
lp
ja res je, tud jst imam s tem težave, ki pa so le začasne. Dokler bom kredite odplačeval bom japka jedu, ni kej.
če pa kdo rab sintesajzer, ga dam zelo ugodno, k je profesionalen, sicer je velik dnarja, a za pbl 2/5 ceneje kot ponavad. Dekleta, če vaši moški posedajo za tv-jem, naj gredo na morje špilat kot one man band. Daš disketo notr pa maš za eno rundo. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.