Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika posoda za kis

posoda za kis

V dar sem dobila posodo za kis (zeleno plastično – proizvajalca ROTO)., sedaj pa sem nekako neubogljena, ker ne vem kako naj se lotim naprave kisa. Posoda je 25 l in bi v njem rada naredila jabolčni kis. Na netu je ta proizvajalec zapisal, da so navodila za napravo na posodi sami, a na moji jih ni bilo. Pred dnevi sem šla v Merkur, ker bi jih naj tam tudi prodajali, da bi pogledala, če je na njihovih res recept…pa jih niso imeli. Moja posoda “je iz Semenarne…oz. Thalie”

Dela morda kdo od vas z takšno posodo!
Lep večer!

Alenka

Jaz sem lani delal kis v navadnih čebrih za kisanje zelja in mi je odlično uspel. Sem pa pred tem naredil cel doktorat in preštudiral precej take in drugačne literature. Tudi sam sem letos resno razmišljal o nabavi takšne posode, kakršno imaš ti, pa se mi zdi pretirano draga, čeprav je po moji oceni zelo praktična. Napiši mi svoj e-mail, pa ti (v nekaj dneh) pošljem mojo recepturo za jabolčni kis. Če boš upoštevala moj postopek (dovoljena so manjša odstopanja pri količinah), ne moreš sfaliti. Končni izid pa je vsekakor v veliki meri odvisen od uporabljenih jabolk: kis bo lahko bolj močan in oster ali pa bolj aromatičen in mil, ali pa kombinacija obojega.

P.S.: jaz imam pa letos težave, ker nimam kje dobiti jabolk. A mogoče veš, če kje v bližini Domžal ležijo pod drevjem kaka dobra, neškropljena, stara kmečka jabolka in vsa gnila dočakajo zimo? Bi jih prišel pobrat kakih 50 kg.

Lep pozdrav!

Blaž hvala za tvojo ponudbo. Moj meil najdeš če klikneš na moje ime.
Sem iz MB in ne poznam nikogar s področja Domžal, ki bi imel svoja jabolka.

Emajl si pravkar prejela, recept pa pride čez dan, dva. Ga moram še do konca prepisat in pregledat.

Lep pozdrav, Blaž.

A prilepiti sem ne bi šlo?

Priznam, nimam namena delati jabolčnega kisa, vendar mogoče bi prav prišlo komu drugemu – sploh, Blaž, če si tako pazljivo naštudiral in preizkusil, pohvalno.
LP Mimi

Lahko nalepim, samo tega bo okrog dve tipkani strani; kdo bo pa tukaj to gledal!

Ok, kakor veš.
LP Mimi

Vidim, da je že kar nekaj let od te objave, ampak zelo bi bila vesela če bi lahlo dobila raziskavo glede jabolčnega kisa, ki jo je Blaž naredil… hvala ..Lp Bojči

Zdravo a mogoče lahko dobim navodila od Blaža za kis, če jih še imate…hvala in lp Bojči

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close