POSODA AMC – DA ALI NE?
A-j, najdražje ni vedno najboljše. Tudi avto mercedes je blazno drag, pa se kljub temu pokvari. Zato pa obstajajo alternativne variante za ljudi, ki niso tako naivni, da bi šparali 10 let za 5 lončkov ( ne loncev ). Enako AMC, ima doživljenjsko garancijo, pa kljub temu se lahko uniči. Vsak sistem, ne glede iz kakšnega materiala je narejen se enkrat izrabi.
ALi pa: kuhinjski robot ROnic – na predstavitvah ga prodajajo za 130.000 sit, na internetu sem pa našla njegovo realno ceno – 40.000 sit in sicer v AMeriki. Več kot očitno je, da ljudje verjamejo prodajalcem, ki na veliko govorijo samo o GROMOZANSKIH prednostih robota. Res, kot ta da bi bil 7. čudo. Itak ga bodo čez par let prodajali po trgovinah za bistveno manjši denar. Seveda pa mora najprej zmanjkati bedakov, ki tako drage stvari kupujejo. Pa ne kupujejo tisti, ki imajo ogromno denarja, pač pa predstavniki uspejo prepričati ljudi, ki imajo 50.000 sit mesečne plače.
“Ja kaj pa je to 10.000 sit na mesec, nekaj let!” pravi navadano predstavnik, ko ti na predstavitvi rine pod nos naročilnico- Res, kaj pa je to, če pa to posodo plačuješ 2,5 let, pa s 50.000 SIT plače na mesec.
Da ne bo pomote. AMC posoda res ne more biti prisotna v vsakem gospodinjstvu. Žal je za mnoge predraga. Kdor si jo lahko privošči, mu jo priporočam, odločitev je na posamezniku. Te posode ne prodajam že 13 let, a vseeno trdo stojim za tem sistemom kuhanja.
Maščoma ne izboljša okusa jedem, ampak so to začimbe. Maščoba je samo sredstvo, da meso lahko spečemo. Tako kot povsod se je tudi tukaj iskazalo, da nepoznavalci šinfajo, nekaj kar ne poznajo in jih razumem, ker sem bil sam preden sem spoznal AMC sistem kuhanja enak. Za piskre 5000 dem, pa saj ste znoreli, je bilo moje mnenje preden sem do dobra spoznal AMC.
Neka moja stranka je pustila AMC posodo na štedilniku. V posodi je bila voda za čaj. Na to vodo je pozabila in jo pustila na plinu dva dni in dve noči, ker je šla na vikend. Posoda je po skoraj 48 urah izgledala dobro kaljena, a požara ni povzročila, niti se ni zvilo dno, niti kaj drugega.
Imam AMC posodo in tudi navadno, uporabljam obe. V AMC kuham na klasični način in tudi na alternativni, odvisno kaj.
AMC mi je podarila mama, sama je verjetno nikoli ne bi kupila.
Se je pa tudi nam zgodilo, da je mama pozabila na štedilniku AMC posodo, v kateri se je grel golaž, in odšla na nakupovanje. Ko se je vrnila domov, je bila cela hiša v dimu, vsebine v posodi praktično ni bilo več, ostale so samo saje. Kaj bi se zgodilo, če bi bil golaž v navadni posodi, raje niti ne pomislim.
Posodo je očistila in dala na brušenje agentu in danes je kot nova.
Pri nas poznamo AMC že 22 let, oče se je nekaj časa ukvarjal tudi s prodajo le-tega in je zelo uspešen. Gre za to, da AMC posodo kupiš enkrat in jo imaš vse življenje oz. jo preneseš na potomce. AMC je prišel na trg že leta ’63, Zpeter in podobne posode pa so kopije le-tega (od katerih je Zepter še najmanj nekvaliteten). Poznam gospo, ki ima lonce še iz 1. generacije (60-ta) in pravi, da ji ne pride na misel, da bi jih menjala. Je pa res, da če investiraš v to posodo z namenom, da boš kuhal brez maščob, se je treba uporabe kompleta tudi naučiti.
Glede primerjave med AMC-jem in Zeptrom ter ostalimi posodami:
Najprej je bil zasnovan AMC, v 80-ih je nastal Zepter, z namenom, da bi ljudem omogočili kakovostno posodo za nižjo ceno (ampak posledično je zaradi cenejše izdelave padla tudi kvaliteta, in to ne za malo). Plus tega se AMC z leti posodablja (trenutno smo v fazi 4. generacije(in še ta je pred par leti doživela manjše poprauke), Zepter pa v vseh ozirih zgolj kopira AMC-jeve ideje; in vedite, vedno bo korak za njim.
Ostale posode pa nimajo z AMC-jem skorajda nič za opravit.
In če kdo dvomi v kvaliteto:
Pri nas je 2,3L piskr, imenovan (biserni lonček) letel s 4. štuka – na posodi se ne pozna nič, luknja pa je bila kakopak v asfaltu.
In mimogrede, moja mami je dala peč zrezke (star, klasični štrom štedilnik, vklopljn na ful) in zaspala. Če ne bi bilo AMC-ja, bi v dveh urah zgorela, z le-to pa stanovanje in verjetno pol bloka.
Tako da, če me vprašate: AMC da ali ne, bi bil moj odgovor pritrdilen!
Forum je zaprt za komentiranje.