Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek POSODA AMC – DA ALI NE?

POSODA AMC – DA ALI NE?

žIVJO,

ali ima katera izkušnje s posodo AMC? Jaz to zadevo toliko poznam, da vem, da je res kvalitetna posoda in, da se res nič ne prime…Pa vendar – to je čisto predrago.

Ali morda katera pozna kakšen po kvaliteti ustrezen substitut? Vem, da je zelo dobra posoda baje tudi Zepter. Ne poznam pa cen,

V glavnem – rabim nove lonce pa ne bi dala za vsakega izmed njih po
30.000 SIT.

Kaj pa ve uporabljate? Prosim za nasvet!
Hvala, Nataša

Moji mami je ati ko je izvedel da ima sladkorno bolezen kupil AMC posodo.Kupil ji je set mislim da šestih posod.Cena pa je bila okrog 300 tisoč sit.Posoda je res kvalitetna,vendar je pomembno da se naučiš kuhat v njej.Uporablja jo za vsakodnevno kuho in tudi jaz najraje kuham v AMC ko sem doma pri njih.Nastaviš tajnico na pokrovko pa lahko mirno kaj zraven delaš.

Moja mami ima AMC posodo že več kot 15 let in je z njo zelo zadovoljna in je ne bi zamenjala za nobeno drugo. Tudi jaz jo bom kupila, čim prihranim nekaj denarja. Verjetno ne kakšnega velikega kompleta ampak ekonom pokrov, srednje velik lonec in navaden pokrov, nadaljnje lonce pa po zmožnostih. Nisem ravno na tekočem , kakšne so cene te posode. Morda katera ve?

Verjamem, da je ta posoda doživljenska, pomembno pa mi je predvsem to, da zelo skrajša čas kuhanja, sploh če uporabljaš njihov ekonom pokrov. In prav prihranek časa v današnjem času šteje.

Posoda AMC je edinstvena vendar presneto draga. Jaz imam sam 2 lonca FI 24 in FI 28. Za oba imam pokrovke secoquick (ne vem kako se napiše) ampak so podobni ekonom pokrovu.
Hrana kuhana v teh loncih je zdrava in okusna.
Npr. golaž je kuhan v bore 30 min, juha v 45 min. Mislim se splača pošparat par denarja in si nabavit par stvari iz kolekcije.

Tudi doba teh kozic je dolga.

Cene npr. lonec FI 24 + secoquick + cedilce+taimer za secoquick+navadna pokrovka (mislim da je vse to) je okrog 170.000,00 SIT.

se splača.

Pozdrav

Jaz uporabljam AMC posodo že kar nekaj let. Odlično se obnese. Lepa, praktična, vse pohvale. Pazi le, da jo redno neguješ. Res pa je draga.
Če boš dobila lonce AMC po ceni 30.000 SIT še meni povej kje se dobijo, bom še jaz kakega kupila, čeprav imam cel komplet … hec… zato ker za ta denar ne dobiš niti pokrovke – žal.
Sama sem dobila posodo za darilo… če bi jo morala kupovati sama bi imela zdaj le eno 🙂
Tovrstno posodo uporabljamo vsi v žlahti in vsi smo zadovoljni.

Mislim, da je ta posodo blazno predraga, še sploh če se da dobiti posodo podobno AMC za bistveno manjši denar. Sama sem si kupila rostfrei posodo SOlingen za 50.000 sit. Tudi v tej posodi se da kuhati brez vode in maščobe, skrajša čas kuhanja in sem z njo zelo zadovoljna, zato mi še na misel ne pride, da bi dala 300.000 SIT za AMC.

Pa mi je vseeno če moja posoda ne bo zdržala “300 let”, ker če je rostfrei posoda moje tašče, kupljena za cca 15.000 sit zdržala, 15 let, bo pa tudi moja zdržala najmanj toliko, potem pa si zopet kupim novo za 50.000. Pa nato še en komplet po 15-ih letih, več pa ne bom potrebovala.

Mama jo ima tudi že kake 15 let in sem ob njej skoraj gor rasla. Meni se ne zdi nič posebnega. Sploh pa ko berem tele cene, se mi zdi popolnoma neumno dat toliko za to. V njej sem kuhala od svojega 15 leta naprej in sploh ne štekam kaj je tako idealnega pri njej, da ste zanjo pripravljene dat po 300/400.000 tolarjev? Mislim, halo ženske, pa kaj vam res toliko denarja hodi odveč, da za kuhinjsko posodo zmečete po skoraj POL MILIJONA DENARJA? Malo se zamislite, no. Skratka, da skrajšam – jaz kuham v navadnih loncih, pa dveh teflonskih ponvah in sem popolnoma srečna z mojo posodo za 15.000 sit (mama mi je ob selitvi ponujala svoj AMC in je tudi zastonj nisem hotela vzet). LP

Ja, tut pr nas doma mamo AMC. Dobra posoda, vredna denarja. Lepa, lahka za čistit, primerna za steklokeramični štedilnik, nč se ne prime, vse je super. Razen cene. Ztaven imamo še AMC nož, šalce za kavo (kao vzdržujejo toploto), in en kup en zadev. Vse je kot novo, čeprav je pri hiši že ene 15 let.

Pri nas imamo Zepter, znat jo moras uporabiti in kuhati z njo. Mene le moti,ker so posode tezke pa nerodne, jih je potrebno tudi sproti negovati. Jaz osebno bi si jih kupila zase, ce bi res imela prevec denarja 😉 mislim,da rabimo denar za precej bolj pomembne stvari,kot pa za nakup tako drage posode, na trgu so cenejse in ravnotako kvalitetne posode. Sicer pa jaz, kot kemik, mislim,da je bistveno kaj das v posodo in ne toliko iz kaksnega materiala je zadeva, konec koncev se vse itak skuha. Nekateri mislijo,da ce imajo tako posodo,da zdravo jedo, v posodo pa stresajo navadno olje, mastno meso….cudno ane 😉

Jo imam že dolgo časa, tako, da sem morala lonec s hitro pokrovko dokupit in sicer je bil takrat v brezcarinski prodajalni okoli 800 Dem. Kar precej in če bi bil fuč, bi nabavila enakega, pa četudi je danes 170.000. Cele garniture pa ne bi več kupovala, ker jo več kot pol ne uporabljam.

Je pač to posoda za daljše kuhanje in npr. ta velik lonec skoraj ne uporabljam več. Če kuham špagete, vzamem raje lonec s tankim dnom. V tistem času, ko v AMC zavre voda, imam že kuhano. Ta mala in nizka je premajhna za karkoli, namesto tistih velikih ponev imam raje titanovo ali teflonsko.

Še ena taka, ki je iz najmolšega mesa naredila segedin.

Hrana kuhana brez maščobe je neukusna,nezdrava(če nisi bolan).
Cena za par kil Rost Fraja je pa astronomska in je plod piramidnega sistema nagrajevanja,saj ne misliš da so ti piskri 7-čudo.
Stvar je samo v načinu prodaje .
Pol so tudi sesalci Kirby tako dobri,da stanejo ca 700000 sit sesajo pa enako kot drugi globinski sesalci .
Posoda AMC je kvalitetna ampak pretirano draga zaradi preveč ljudi v vrsti,ki imajo gor provizijo…

To pa res ni predrago.Hraniš denar 10 let in jo kupiš.

Moje vodilo, kupi enkrat in najboljše. AMC imam 17 let, prodal sem veliko kompletov in kupci so mi hvaležni. Nekateri so za komplet posode delali celo leto, ker je to stroj za kuhanje.

a-j ,verjamem, da zastopaš svoje interese, če posodo prodajaš, pa tud nisem rekla, da je posoda zanič. To, kar je Boštjan napisal, je od a do ž res.

Sama jo imam že precej dlje kot 17 let, takrat se posode pri nas še sploh ni dobilo, pa tudi rostfrei posode v taki izbiri kot je danes, ni bilo. Pravzaprav, če me spomin ne vara, so se dobili eni RF lonci izdelani v jugi.

Meni je zanimiva samo secoquck pokrovka, pa še te ne morem uporabljati na starejših posodah, ker imajo drugačen rob. Vse druge AMC posode so zamenljive z podobnimi, nekajkrat cenejšimi. Pa ne s tistimi, kjer je cel komplet 10.000 SIT. Se takoj občuti, ko posodo potežkaš. Če je rostfrei, mora imeti težo, drugač je bolje, da jo nimaš.

Zdi se mi neumno dajat za posodo take denarje. Komplet za 30k je cist dobr, pa se skoda ti je ni, ce jo zazges ali kako drugace unicis – pac kupis novo brez sekiranja.

Moja mami ima ze dolga leta Zepter posodo, pa je taka, da je joj…kuha se pa nic posebno. Pardon, ker to nima nic veze z AMC.

Boštjan xr, se popolnoma strinjam s teboj. V podkrepitev tvojemu in mojemu mišljenju, pa prilagam kopijo članka s spletne strani Zveze potrošnikov SLovenije, z naslovom:

Je 10-krat dražja posoda tudi 10-krat boljša?

Udeležila sem se hišne predstavitve kuhalne posode Zepter. Zanima me, kakšni bi bili rezultati primerjave med posodo Zepter (ali na primer AMC ipd.), ki jo ponujajo na predstavitvah, in posodo, ki jo lahko kupimo v trgovinah ali prek Neckermanovega kataloga. Tudi posoda v trgovinah je iz nerjavečega jekla z večplastnim dnom, le da je občutno cenejša. Podobno vprašanje se mi poraja pri izdelkih, kot so posoda Tupperware, sesalci Vorwerk, Kirby. So 10-krat dražji izdelki res 10-krat boljši?

Na zadnje vprašanje bi lahko odgovorili zelo na kratko: ne, višja cena praviloma sicer res odraža višjo kakovost, mnogokratniki primerjave pa ne vzdržijo. Visoke cene pač niso le pokazatelj kakovosti, ceno izdelkom dviguje tudi način prodaje, ki precej stane, pa proizvajalčevo ime in morda še ime oblikovalca.

Iz prakse vemo, da se s predstavitvijo prodajajo dragi izdelki, taki, ki bi jih v trgovinah zaradi visokih cen le težko prodali. Običajno imajo ti izdelki v primerjavi s podobnimi, ki jih kupimo v trgovini, nekatere tehnične prednosti, ki izboljšujejo njihovo energijsko in ekološko vrednost ter uporabnost. Pogosto so taki izdelki narejeni iz boljših materialov in so oblikovalsko na višji ravni, kar pa ne pomeni zgolj estetskih, ampak tudi ergonomske spremembe, ki vplivajo na prijazno in varno uporabo. Mnogi “dragi” izdelki so izdelani po najnovejših ekoloških zahtevah, ki vključujejo tudi procesa izdelave in uničenja izdelkov, kar seveda spet vpliva na ceno. Torej cela vrsta prednosti, ki jih navaden potrošnik niti ne opazi, če ga nanje nihče ne opozori.

Kuhalna posoda Zepter in AMC je lep primer takih izdelkov. Primerjalnih testov med to posodo in cenejšo nimamo, vemo pa, kje lahko pričakujemo razlike: v kakovosti materiala, v izdelavi, pri obliki. Pomembna je predvsem izdelava dna posode, ki vpliva na porabo energije in kakovost kuhanja. Razlike so možne v debelini in sestavi dna, ki je praviloma večplastno, kar vpliva na hitrost in enakomernost porazdelitve temperature in na akumulacijo toplote. Posoda ima v pokrovu termostat, ki omogoča bolj ali manj natančen nadzor nad kuhanjem. Razlike so verjetne tudi v življenjski dobi take posode. Pomembna je še oblika posode in pokrova, kako tesni, oblika in izolacija ročajev, trajnost materialov in podobno. Težko pa rekli bi, če je prednosti dovolj za tolikšne razlike v ceni.

Pri sesalnikih pa je tudi to bolj jasno. Sesalniki firm Kirby in Vorwerk, ki jih prodajajo po domovih, so že bili vključeni v potrošniške primerjalne teste. Rezultati so bili različni, kar je seveda odvisno od modelov. Na zadnjem lanskem testu sesalnikov (VIP 10/01) je na primer Vorwerkov model kobold 131 dosegel končno oceno “dober”, Kirby model G six pa “zadovoljivo”. Rezultati sesanja so bili v povprečju pri obeh »dobri« oziroma »zelo dobri«, končna ocena pa je bila nižja zaradi slabo ocenjene priročnosti in predvsem glasnosti (Kirby je še hrupnejši kot Vorwerk). Če te ocene primerjamo s tistimi, ki so jih na testih dosegli klasični sesalniki, vidimo med ocenami najboljših le nekaj manjših razlik, ki pa niso tako velike, kot so razlike v cenah.

To je dokaz, da izdelkom dviguje ceno tudi način prodaje. Ta poteka po svojih zakonitostih. Prodajalce posebej izšolajo, ceno šolanja seveda vključijo v ceno izdelka. Na predstavitvah nas opozarjajo na vse prednosti izdelkov, pomanjkljivostim in slabim lastnostim pa se spretno izognejo. Na manj “všečna” vprašanja ne odgovorijo, raje speljejo pogovor na drugo temo. Prodajalci možne kupce najraje obdelujejo v domačem okolju, kjer z izostrenim očesom takoj zaznajo naše občutljive točke. Uspešni pa so tudi na večjih predstavitvah, sejmih, v zdraviliščih, hotelih, ki jih izbirajo glede na interese obiskovalcev. Bi na primer drago posteljnino lahko kje bolje prodajali kot v zdraviliščih? Način predstavitve je zasnovan tako, da upošteva tudi psihološke zakonitosti. Kupce pridobivajo z lepim govorjenjem in informacijami, ki stopnjujejo njihov interes.

Pri nas prodaja s predstavitvijo po domovih in na javnih mestih cveti v nasprotju z evropskim zahodom, kjer je tak način prodaje že več let v zatonu. Vzrok je v nas samih: dokler bomo tako kupovali, toliko časa bo prodaja uspevala. Zanimivo je, da Slovenci kljub načelni zaprtosti z veseljem odpiramo vrata prodajalcem, kljub splošno znani nejevernosti, verjamemo njihovim besedam in se kljub tanki denarnici odločamo za nakup predragih izdelkov. Med izdelki, ki tako pridejo v naš dom
, pa je poleg sicer dragega zrnja zagotovo tudi nekaj plev – težko bi verjeli, da so prav vsi izdelki, ki jih tako ponujajo, tudi kakovostni – kar daje takemu načinu prodaje še dodaten grenak priokus. Dokaz za tako razmišljanje pa je posoda Tupperware, ki jo omenjate v vašem vprašanju. Nekateri kosi te posode se zelo verjetno uvrščajo na visoko kakovostno raven, zagotovo pa bi kako posodo povsem brez škode za uporabo nadomestili s cenejšim kosom s trgovskih polic.

Torej Nataška, odločitev je pa v tvojih rokah!

LP

uf, bravo!

Posoda AMC je super! Saj ni treba, da v njej vse kuhaš brez maščobe. Nesramno draga, ampak daleč najboljša od vseh piskrov, ki sem jih kupila. Neuničljiva!

Posoda AMC je super! Saj ni treba, da v njej vse kuhaš brez maščobe. Nesramno draga, ampak daleč najboljša od vseh piskrov, ki sem jih kupila. Neuničljiva!

Ja samotolažba kar pomaga ja,,,he he

JAZ JO IMAM IN JO NE MENJAM ZA NOBENO DRUGO. JER SUPER, KVALITETNA, HRANA OHRANI VSE SVOJE SESTAVINE IN AROMO… PRIPOROČAM

Prvi kompelt sem prešvercala iz Italije leta 1978, drugega dokupila pred par leti. Vse je še kot novo. Kupila sem tudi hčerki za darilo. Kdor lahko posodo kupi naj jo kar, ker je SUPER. Je pa res draga.

Zdi se mi bolj pomembno, da dobro kuhaš kot da imaš najboljšo posodo. Je zelenjavna juha v AMC ali kaki že posodi boljša kot v navadni? Jedi brez vsake mašobe pa so neokusne in za zdrave ljudi nezdrave. Sama imam rostfraj navadno posodo in nekaj emajlirane in povem vam, da je taka kot nova čeprav jo imam že petnajst let. Saj jo vendar po vsaki uporabi pomijem! Kdor slabo kuha mu nič ne pomga najboljša posoda.

Tako je. No, saj se bo hitro našel še kdo, ki je na plačilni listi AMC in te bo spet zabil.

Alice, se popolnoma strinjam! In dobim kar ošpice, ko mi nekdo razlaga, kolko je to oh in sploh. Bla, bla, bla … Jaz dam roko v ogenj, da je čist na nivoju posod, ki se jih dobi za npr. 40/50 tisoč in me ne bo nihče prepričal, da je vredna 300/400 jurjev. Sploh ker govorim iz lastnih izkušenj – hvalabogu nisem dala jaz denarja, ampak moja mami pred 15 leti, zdaj se je pa hoče znebit, ker hoče kupit drugo posodo in ji prostor jemlje. Oh, ženske, kdaj vas bo pamet srečala? “Ohrani vse sestavine …” => a delate analizo al kaj, da veste, da ohrani vse sestavine? To so vas spet napumpali! Moji špageti iz navadne kastrole tudi ohranijo vse sestavine … nobenga jajčka ne vidim, ki bi plaval nad njimi, pa moka se jih tudi še drži …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close