Posočje-kossilo in nočitev
Šli bi za 2 dni v Posočje. Bi 1x prespali ( 4 osebe, 2 otroka ) , šli na dobro kosilo oz. večerjo, se kopali v Soči. Kaj bi nam priporočili ( ne kakšne fancy drage stvari, bolj domače, udobno, z dobro hrano – kobariški štruklji so baje ful dobri ). Kje se je najboljše, najlepše kopati ?
Kaj naj bi še šli pogledat ?
Hvala za predloge !
Hmmm kakšen apartma v Kobaridu ali Bovcu? Po mojem bi dobili kakšnega brez problema, edino malo bo treba pobrskat…drugače pa je dobro za jest je Jelenov breg pod Matajurjem ( domače :)), dobre ribe in štruklje sem jedla v gostilni Pri Konfinu pri Robiču, Topli Val v Kobaridu ni slaba, od picerij kamp Lebanč, kjer smo kampirali ali lahko se zapeljete do Robidišča, tudi tam je dobra turistična kmetija, ostale stvari so pa bolj fency varianta al pa povprečna hrana, ki jo dobiš tudi pri vas doma. Za videt je pa ogromno! 🙂 Odvisno, kaj vas bolj zanima…
Za kopanje predlagam Nadižo – Soča je premrzla. Že zgoraj omenjeno picerijo pri kampu Lebanč, imajo tudi meso na žaru. Je zelo veliko zanimivih stvari v okolici Bovca, Kobarida….. 2 dneva sta skoraj premalo. Glede prenočišč ne vem, mi kampiramo.
V gostilni na Robidišču (zgoraj omenjeno) ne bodite presenečeni, če ne bodo govorili slovensko!?
Če greste čez Vršič so dobre pečenice čisto na vrhu v zadnji gostilni napreden se začneš spuščat dol.
Lepa so korita Mostnice. Izvir Soče je tudi zanimiv. Zanimiv je izlet na Mangart. Z jeepom te peljejo na vrh in vidiš v globini (res v globini) Mangartsko jezero. Fascinantno. Planšarji prodajajo sir in mohont. Nujno si vzemite s sabo jakne, ker lahko piha. Ko sem bila jaz nas je kar skrbelo, da nas ne odpihne v globino. Menda je na novo tudi adrenalinski park. Tu pa nisem bila.
Nazaj grede pa po drugi strani in si oglejte Bolnico Franjo.
Forum je zaprt za komentiranje.