Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Posočje-kossilo in nočitev

Posočje-kossilo in nočitev

Šli bi za 2 dni v Posočje. Bi 1x prespali ( 4 osebe, 2 otroka ) , šli na dobro kosilo oz. večerjo, se kopali v Soči. Kaj bi nam priporočili ( ne kakšne fancy drage stvari, bolj domače, udobno, z dobro hrano – kobariški štruklji so baje ful dobri ). Kje se je najboljše, najlepše kopati ?
Kaj naj bi še šli pogledat ?

Hvala za predloge !

Hmmm kakšen apartma v Kobaridu ali Bovcu? Po mojem bi dobili kakšnega brez problema, edino malo bo treba pobrskat…drugače pa je dobro za jest je Jelenov breg pod Matajurjem ( domače :)), dobre ribe in štruklje sem jedla v gostilni Pri Konfinu pri Robiču, Topli Val v Kobaridu ni slaba, od picerij kamp Lebanč, kjer smo kampirali ali lahko se zapeljete do Robidišča, tudi tam je dobra turistična kmetija, ostale stvari so pa bolj fency varianta al pa povprečna hrana, ki jo dobiš tudi pri vas doma. Za videt je pa ogromno! 🙂 Odvisno, kaj vas bolj zanima…

Najlepše je meni na sotočju. Idealka. Spala sva v Blue house. Kulinarika odlična. Mogoče bi šli pogledat tolminska korita? No, tam so postregli z odlično friko – jed iz krompirja in sira.

2 dni bosta premalo, definitivno, … uživajte…

Jazbec malo pred Kobaridom, imajo oboje. malo poguglaj, če ti ustreza.

Meni je zelo všeč v Penzionu Boka, malo pod Bovcem. Tudi voda tam je lepa če znate plavat v toku.
Ni pa ravno najcenejši – a je zato hrana dobra. Vsaj bila je.

penzion boka ni več, sedaj je Ana- drugi lastniki.
za jest navijam za Robidišče ( pa dobr štrudl imajo), tudi okolica je ok, tam si ogledaš še črno kuhno,,,
kopaš se pa dol pri napoleonovem mostuv Nadiži, saj soča od kobarida gor proti bovcu ima mogoče naaajveč 12-13 stopinj ;(
uživajte, lepi konci

Priporočam kamp Lazar v Kobaridu. Imajo tudi prenočišča. Postrežejo pa s fantastično hrano. Specialiteta so palačinke, vseh vrst, sladke in slane.

Meni je zelo všeč na turistični kmetiji Široko nad Mostom na Soči, sicer na višini 750 metrov. Znani predvsem po štrukljih.

Domačini se največ kopajo ob sotočju Idrijce in Bače v Bači pri Modreju, sicer pa je zelo priljubljena Nadiža pri Podbeli.

Za kopanje predlagam Nadižo – Soča je premrzla. Že zgoraj omenjeno picerijo pri kampu Lebanč, imajo tudi meso na žaru. Je zelo veliko zanimivih stvari v okolici Bovca, Kobarida….. 2 dneva sta skoraj premalo. Glede prenočišč ne vem, mi kampiramo.

V gostilni na Robidišču (zgoraj omenjeno) ne bodite presenečeni, če ne bodo govorili slovensko!?

Če greste čez Vršič so dobre pečenice čisto na vrhu v zadnji gostilni napreden se začneš spuščat dol.
Lepa so korita Mostnice. Izvir Soče je tudi zanimiv. Zanimiv je izlet na Mangart. Z jeepom te peljejo na vrh in vidiš v globini (res v globini) Mangartsko jezero. Fascinantno. Planšarji prodajajo sir in mohont. Nujno si vzemite s sabo jakne, ker lahko piha. Ko sem bila jaz nas je kar skrbelo, da nas ne odpihne v globino. Menda je na novo tudi adrenalinski park. Tu pa nisem bila.
Nazaj grede pa po drugi strani in si oglejte Bolnico Franjo.

Pa obvezno pogledat Rusko kapelico, da vidite, kje je “prihajaaaa, prihajaaaa” -RTV :-)) hodil Putin.

Kam te odpeljejo????? Na Mangart sigurno ne 🙂 🙂

Z avtom lahko prideš na Mangartsko sedlo, vendar od tam ni videt jezer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close