Posneti iz videokasete na računalnik
Torej … tu pa tam preberem tudi ta forum (poleg ostalih) in vidim, da vas je par “ta pravih” mačkov tle gor … zato se tudi obračam na vas za nasvet …
Ob pregledovanju po starih temah sem zasledila, ko je ena “deklica” spraševala kako bi se dalo posneti film iz videokasete na CD … in eden je omenil, da se da tudi preko digitalne kamere …
In sedaj mene zanima ta postopek! Namreč … imam precej filmov (privatnih) posnetih še na “ta star” način “se pravi na videokaseto” in bi jih rada spravila v digitalno obliko … Digitalno kamero imam … računalnik (še kar dober) imam … in sedaj rabim nekoga, ki bi mi razložil, kaj potrebujem in kaj moram narediti … torej … kako povezati te tri reči (videorekorder, kamero in računalnik) skupaj … kakšen software rabim (če je kak poseben) in … seveda … kaj naredit …
Hvala vam že vnaprej in …
… cmokca na smrčka … :-*****
lp, Bgv
ammm, kamero in računalo verjetno znaš povezati, bolj kunšt je pa povezati video in kamero
Najprej bi bilo dobro, da pogledaš, kakšne vhode (in) ima tvoja kamera in kakšne izhode (out) ima tvoj video, potem pa bomo kaj bolj konkretnega povedali.
Lahko pa prineseš tvoje (privatne) posnetke pa ti jih mi digitaliziramo in obljubim, da se ne bojo pojavili na privat.bugnavilea.net :)))
Ja no res je več načinov, kako video spraviti na računalnik, lahko ga spraviš tudi če imaš v računalniku TV kartico. Ampak ker so TV kartice v računalniku redkost, še večja redkost pa so grafične z video in vhodom, si ljudje ponavadi pomagajo kar z digitalno kamero. Skratka v vsakem primeru imaš rešeno polovico problema…
Ohjoj … no … ehm … mislim, da sem razumela, kaj bi rada vidva od mene … :)))) Bom malo počekirala kaj in kako imam (sicer digitalna kamera je trenutno na popravilu, tako da ne vem kdaj mi bo uspelo pogledat) … glede videlo kartice na računalniku pa … mislim, da je nimam … :((((
Pippo … že ko si ti moj sosed … in … pač … ker zgleda, da se spoznaš na te zadeve … bi se lahko končno zmenila za tisto kafe in mi poveš kar na štiri oči kaj ina kako … :))))
lp, Bgv
Forum je zaprt za komentiranje.