poslovni objekt
Prosila bi vas, za odgovor in sicer. Z možem sva v zakonu zgradila poslovni objekt. Finačni vložek iz moje strani je bil precejšen, saj sem podedovala neko premoženje, katerega sem vložila v ta objekt. Seveda je tudi mož na svoje ime najel kredit. Jaz pri njem nisem zaposlena. Mož je edini lastnik te nepremičnine, edini je vpisan v Zemljiško knjigo. Zaniima me, ali mi lahko prepiše in s kako pogodbo polovico poslovnega objekta. Problem je v tem, ker ne vem kako je potem z obračunavanjem stroškov, če bi bil mož lastnik samo polovice objekta. Ker sem prispevala pribl. polovico denarja iz dediščine za ta objekt, bi rada bila tudi lastnica polovice objekta in da bi se tudi v primeru dedovanja upoštevalo, da je polovica moja. Kako naj to rešiva?
Samo še to: Če bi bila taka situacija, kako naj dokažem, da sem denar od dediščine vložila v objekt? Imam samo pogodbe, da sem premoženje res imela oz. dobila.
Upam, da sem razumljivo postavila vprašanje in hvala za odgovor!
Spoštovani,
predlagamo, da vam mož prizna (npr. s pogodbo o razdružitvi skupne lastnine) polovični delež nepremičnine, pri tem pa vas opozarjamo, da mora biti takšna pogodba v notarskem zapisu. Pri tem se lahko v pogodbi dogovorita, da vse stroške v zvezi z objektom še naprej nosi vaš mož.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.