poslovna ženska – najlonke nuja??
Pozdravljene!
Zanima me vaše mnenje: ali drži, da poslovna ženska (npr. vodja nekega oddelka v podjetju), nikoli ne sme imeti krila brez nogavic (najlonk)? Tudi če je elegantno oblečena? Tudi v največji vročini? Je res treba imeti najlonke non-stop?:-( To pomeni, da poleti tudi sandali odpadejo… Kako se ve oblačite? Hvala!!
Kot sem jaz slišala, je to res ja. Ne lih povsot, je pa. V nekaterih lahko menjajo ali krilo ali hlače elegantne, ucpodaj pa najlonke in lepe čevle. Samo sedaj obstajojo tudi spreji, da si pošpricaš noge, da zgleda, kot da imaš gor najlonke. To je pa za zelo vroče dni.
Povdarjam, ni pa ravno povsot tako.
Lp Anja
V času dopustov sama zagovarjam nekoliko bolj sproščeno garderobo, npr. kakšno bolj veselo krilo in sandalčke – če seveda na urniku nimaš pomembnih sestankov. V predalu pa seveda najlonke (z neokrepljenim prstnim delom, da so tudi za sandale), ker nikoli ne veš, kaj lahko vleti.
O tem vedno pišejo poslovni bontoni (sveže npr. Simfonija forme; 24 ur poslovnega bontona…), se jih splača pred spanjem vzeti v roke.
Čisto odvisno pa od konkretne službe: sama vem, da si komot lahko privoščim široko pisano krilo in sandale brez nogavic, ti pa morda ne. Malo se lahko tudi orientiraš po tem, kako se rihta konkurenca v tvoji panogi.
Forum je zaprt za komentiranje.