Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek poslovna voščila,posl.sekretarji

poslovna voščila,posl.sekretarji

Za poslovne partnarje bi rada napisala lepa, kratka voščila za novoletne praznike. imate kaj idej?
To vprašanje je za poslovne sekretarje oz. administrativne delavce. Kako se pravilno pišejo dopisi, razni drugi osnovni dokumenti?
Po novem naj ne bi uporabljali več “zadeve”, a potem napišeš samo čisti naslov brez vnaprej- zadeva? Kje stoji datum, na koncu v levem kotu ali v glavi na desni strani?
Zanima me, ker je toliko različnih variant in ne vem katero izbrati.
Hvala vsem in lep miklavžev večer!

Nisem p.sekretarka, a se na te reči kar dobro spoznam.

Če vprašaš mene, bi za voščilo napisala kakšen lep verz ,vse polno jih je, malo pobrskaj, spodaj levo bi dala datum,spodaj desno pa pečat in podpis osebe, ki to pošilja, da je kljub temu lepo uradno in po bontonu.Na kuverti pa naslov, to bi bilo vse. Voscilo je, ne dopis, da bi ga opremljala z zadevami, predmeti ali ne vem čim. Menda ja, ne boš pisala voščila na navadni dopis, vsaj malo lepši papir vzemi in ga prepogni na pol in dobiš voščilo, če že pravih voščil ne boste pošiljali.

Lep pozdrav!

Ja, za voščila vem kako se pišejo, vprašala sem samo za verze…
Drugo vprašanje se je nanašalo na dokumente, torej kako izgledajo, brez beseda “zadeva” ali še vedno pišete zadeva in potem kje stojijo datum, kako naslavljate ipd.
Nisi me razumela!
Hvala in lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close