Posledica neuraja – resno stanje
To je samo dokaz več, kako je Ljubljana prenaseljena, kako ne požirajo odtoki, vpliv Barja, slabi materiali in izvedbe pri izgradnjah ( da vdigne avtocestni gornji plašč).
Zdaj pa buhnedej še rukne en potres nad 5,0, pa se bo rušilo in izkazalo,kako slabe gradnje so v precenjeni prestolnici Slovenije.
Sem oseba, ki je živela 25 let v Ljubljani, sicer v hiši, zgrajeni 1907, obnovljeni leta 1990 – klet v živo skalo preživela je ljubljanski potres brez posledic.
Ampak: če mi plača kdo, ne grem živet nazaj v Ljubljano – kjer se narava znaša tako, kot se. Pa ni bilo prvič – se spomite tega, kako je zalilo tržaško cesto? Dve leti so jo sedaj pacali:
In tole je rezutat zadnjega neurja – slike zelo nazorno prikažejo:
https://www.sta.si/2064090/v-ljubljani-zaprli-del-trzaske-ceste-poplavljenih-tudi-nekaj-vrtcev
Tole pa leta 2006:
pa leta 2010:old.slovenskenovice.si/novice/slovenija/ljubljana-pod-vodo-na-vicu-brez-elektrike
pa 2014, 4 leta po gornjem dogodku:
https://old.delo.si/novice/ljubljana/vic-le-stiri-leta-od-zadnje-poplave-spet-pod-vodo.html
Pa še zaskrbljenost, leta 2018- nazorna slika iz zraka:
Mislim imaš pa hecne oprosti. Odraščala 80km iz ljubljane, od kar pomnim nas dvakrat letno zalije. Ne hišo, ampak ceste. V šolo smo s čolni hodili :). Ob hudem potresu res misliš da se bo samo ljubljana sesula, vse te vaške hiše po podeželju delane po vojni s pomočjo sosedov brez nekega statika bodo pa kot nove? Pa toča? Poplave? Požari? Samo v ljubljani? Noben kraj v sloveniji nima infrastrukture ki bi požrla toliko padavin kot jih je bilo. Mislim resno no od kje toliko problemov s krajem v katerem sploh ne živiš?
Grenivka422, 01.10.2021 ob 18:54
Prišleki podeželani se nabutate v Ljubljani, da poka po šivih, tu zasedete mesta pravim Ljubljančanom, ki so na robu izumrtja, potem pa jo spljuvate !!! In to koliko let! Čudno da je še ohranjena kolikor je sploh še lahko.
A si ti pismeno-bralno opravilno sposobna?
Jaz sem rojena ljubljančanka, živela v njej 25 let, pa ni šans, da grem sedaj nazaj živet. Ni šans. Pa ne živim na podeželju, le 12 km ven – imam vse več na dosegu roke in kolesa kot ti v Ljubljani, v radiusu dveh kilometrov – od vse infrastrukture, predvsem pa lepe in zdrave zelene narave, cca 20 km ob reki, ki je ti v Ljubljani v tem času, več nimaš.
kaj ima ljubljana s tem, 01.10.2021 ob 18:19
Mislim imaš pa hecne oprosti. Odraščala 80km iz ljubljane, od kar pomnim nas dvakrat letno zalije. Ne hišo, ampak ceste. V šolo smo s čolni hodili :). Ob hudem potresu res misliš da se bo samo ljubljana sesula, vse te vaške hiše po podeželju delane po vojni s pomočjo sosedov brez nekega statika bodo pa kot nove? Pa toča? Poplave? Požari? Samo v ljubljani? Noben kraj v sloveniji nima infrastrukture ki bi požrla toliko padavin kot jih je bilo. Mislim resno no od kje toliko problemov s krajem v katerem sploh ne živiš?
cepci so nevarni, 01.10.2021 ob 17:57
Policija naj raje gre na en tecaj usposabljanja za pravilno uporabo vodnega topa. Ce ga ze uporabljajo. Ne pa da zalijejo pol Ljubljane.
🙂
nekaj čudnega je v Ljubljani tej, 01.10.2021 ob 20:00
A si ti pismeno-bralno opravilno sposobna?
Jaz sem rojena ljubljančanka, živela v njej 25 let, pa ni šans, da grem sedaj nazaj živet. Ni šans. Pa ne živim na podeželju, le 12 km ven – imam vse več na dosegu roke in kolesa kot ti v Ljubljani, v radiusu dveh kilometrov – od vse infrastrukture, predvsem pa lepe in zdrave zelene narave, cca 20 km ob reki, ki je ti v Ljubljani v tem času, več nimaš.
Za: Nekaj čudnega je v ljubljani tej
Sem bralno pisalno opravilno sposobna, pisala sem na splošno in bi mogla drugače obrnit besede. Problem pa ostaja enak. Nabutana Ljubljana. Ne govorim samo o migrantih itd. Iz cele Slovenije so se prišli fine delat v Lj. in potem kar ostali. Pravih Ljubljančanov je za promil. Ostalo je vse od drugod. Svoj negativni pečat je pustil še Zoki, ki je v Ljubljani naredil nepopravljivo škodo! Pa da ne podaljšam, ker je to neverending story.
Grenivka422, 01.10.2021 ob 21:55
Za: Nekaj čudnega je v ljubljani tej
Sem bralno pisalno opravilno sposobna, pisala sem na splošno in bi mogla drugače obrnit besede. Problem pa ostaja enak. Nabutana Ljubljana. Ne govorim samo o migrantih itd. Iz cele Slovenije so se prišli fine delat v Lj. in potem kar ostali. Pravih Ljubljančanov je za promil. Ostalo je vse od drugod. Svoj negativni pečat je pustil še Zoki, ki je v Ljubljani naredil nepopravljivo škodo! Pa da ne podaljšam, ker je to neverending story.
Saj te razumem -zaradi tvojega naštetega ne živim več v Ljubljani. Ni lepšega kot spanje v miru in tišini, brez hrupa s ceste, zjutraj te ptiči prebudijo, pogled na Alpe v daljavi, ne rabiš se cijazit z enega konca na drugega po uro, kot v Ljubljani…. Ja, je vredno. Good luck!
Forum je zaprt za komentiranje.