posledica depilacije
Dlake na nogah sem si kakšno leto odstranjevala z voskom nato pa z depilatorjem, kar je pustilo velike posledice na koži. Zelo vidne so pike, kjer izraščajo dlake in to tudi, kadar dlak ni. Zdravnica mi je rekla, da so povdarjeni lasni mešički in da je to le kozmetični problem.
Ker me ta težava zelo moti – noge so na pogled povsem pikčaste, me zanima, ali bi se jo dalo kako omiliti. Zdravnica mi je omenila le lasersko odstranitev, vendar je ta zelo draga, zato si je ne morem privoščiti. Ali obstaja kak drug način omilitve teh pik?
Hvala za odgovor!
Ali je možno, da si šla takoj po depilaciji na sonce? Največ pik ostane na koži prav zaradi prehitrega izpostavljanja soncu. Tudi jaz menim, da je laserska odstranitev najboljša rešitev, vendar tudi najdražja. Poleg tega, da je draga, ima ob sebi še cel kup slabosti: boli, potrebno je ponavljati obiske, ni 100% zanesljivo, ne smeš na sonce… Druge rešitve trenutno ne poznam.
pozdravljena,
Tudi jaz sem imela isti problem s temnimi madeži (če te prav razumem). Potem pa mi je kozmetičarka povedala enostaven in najboljši nasvet kar sem ga slišala, da se jih znebim. In to drži 1000%. Preizkusila sem na svojih nogah. Rezultat pa fenomenalen. Brez vsakega madeža. Torej; kupi milo, ki je za pranje perila (neko italijansko: milo od none se imenuje). Oranžno v prozornem ovitku. Stane pa mislim, da 140 sit. Vsak večer se med tuširanjem drgneš z njim. Uspeh bo zelo v kratkem. Kako pa boš uredila z nadaljnim odstranjevanjem dlak, ne vem. Jaz hodim na vosek v salon.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Mogoče prašek za pranje perila res pomaga, ampak za kožo ni dobro. To so kemikalije, ki uničujejo zaščitni plašč kože, ki je rahlo kisel. Kakšen pH ima to pralno sredstvo, pa res ne vem.
Nega kože po telesu je enako pomembna kot na obrazu. Ravno tako potrebuje peeling (1× tedensko) in vlaženje kože po tuširanju ali kopanju, z mlekom za telo. Negovanje kože na telesu (predvsem v primeru vraščenih dlak) je zelo pomembno, saj mehča povrhnjico in preprečuje ponovno vraščanje.
Spoštovana, Problem pikčaste kože po depilaciji je predvsem v tem, da se po depilacijah z vročimi voski koža vname in povzroča neprijetnosti. V kolikor želiš obišči stran http://www.tami.si in se naroči na naravno depilacijo s sladkorjem, kjer ni nobenih reakcij s kožo, saj se sladkorna pasta za depilacijo ne prime kože, ampak le dlačic, rdeče kože ni in primerno za vse dele telesa. Me veseli – LP Tamara
zdravo.
tudi jaz imam take male pikce po nogah in tudi ne vem kako bi se jih znebila. dlake odstranjujem mešano depilator in če se kdaj zelo mudi se obrijem. redno se mažem z vlažilnimi losjoni ter raznimi naravnimi olji pa pikice še kar ostajajo 🙁
za tole milo pa, ka pa vem. meni nič ne diši. imam občutek da si z njim tako izsušiš in zdrgneš kožo. jaz raje ne probam in imam pikce 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.