Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev poskusna doba in odpoved

poskusna doba in odpoved

Pred 1 mesecem sem se za nedoločen čas zaposlila v podjetju, kjer mi je bilo na razgovoru o zaposlitvi prikrito marsikatero delo, ki ga sedaj opravljam. Zelo sem nezadovoljna, saj vsega tega nisem pričakovala. Delala bi naj dejansko kot poslovna sekretarka čisto vse kar se direktor spomni ( od sestave pogodb,knjiženja, prevzemanja robe, izdaje računov…) Problem je tudi v tem, da delavka ki je iz te službe odšla, se sploh ne oglasi več, čeprav je obljubila da bo 6 mesecev na voljo. Sedaj sem prepuščena sama sebi, ni nikogar ki bi mi kaj pokazal, svetoval … direktor pa samo ukazuje. Psihično sem čisto na dnu, že danes mi je slabo,ko se spomnim ponedeljka… in sedaj mi povejte, kaj če po 3 mesečni poskusni dobi dobim negativno oceno, a to pomeni da bom brez službe? A mi bo pripadalo nadomestilo. Naj povem, da imam skupaj 13 let delovne dobe brez prekinitve.

Pozdravljena!

Če se poskusno delo oceni negativno, je to podlaga za prekinitev zaposlitve. Sicer pa si raje ne želite nadaljevanja, če se bodo take situacije nadaljevale in si raje začnite iskati drugo službo.

Lep pozdrav, Vztrajna

Ti pripada, vseeno si pa poglej na spletni strani Zavoda za zaposlovanje, tam je točno navedeno, mislim da v rubriki pri uveljavljanju denarnega nadomestila

Te povsem razumem, saj sem bila v enaki situaciji pred leti. Le upam, da nisi na istem delovnem mestu. Skratka. Jaz sem naredila napako in dala odpoved po poskusnem roku, čeprav mi je bilo že takrat jasno, da tam ob takih pogojih ne bom zdržala. Izgubila sem vse bonitete, tako da če absolutno meniš, da to ne bo šlo, ti predlagam, da se sporazumno dogovoriš za negativno oceno poskusnega dela. V tem primeru ti priprada nadomestilo na zavodu in lahko iščeš novo zaposlitev. Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close