Poškodovani lasje
Prosim za odgovore in nasvet vse, ki imate izkušnje…
V maju sem bila pri frizerju in prosila za “podlago”, da bi imela rahlo skodrane lase. Ker je frizerka pustila preparat, ki je isti kot za trajno, na moji glavi več kot pol ure, mi je preparat preveč “prijel”. Imam tanke lase in sedaj sem kot afro… Ne pomaga ne krtača, navijati se mi ne da in tudi to ni tisto kar sem želela. Ne bi se rada postrigla, saj imam že sedaj kratke lase. Po vrhu so sedaj krepaste in letijo po zraku. Mazati jih moram z voskom, če hočem, da jih vsaj malo ukrotim.
Rada bi vedela kaj lahko storim, razen da se postrižem skoraj na balin?
Rada bi imela samo valove.
Pa še to bi vprašala. Zakaj se vse kupljene barve ala Garnier Bellecolor, ki naj bi bile trajne????!!! ob vsakem pranju izpirajo, da imam celo brisače pobarvane?
Preparati za trajno so razlicniin sicer v smislu strukture in kvalitete las.Postopek trajne pa je vedno enak! Trajna, je trajna!!
Tako se imenuje, le da jo delamo lahko z rahlim preparatom in velikimi navijalci ter pustimo kratek cas, da je manj kodrasto.
Kljucnega pomena pri trajni, so navijalci in nacin navijanja, bolj kot preparat sam. Ce ima frizer smisel za navijanje, je lahko to tudi zelo kreativno.
Tak, da bodo krivi navijalci, navijanje in cas delovanja!!!Tudi preparat ima seveda vlogo pri tem. lahko bi naceloma ponovila cez cas postopek na velike navijalce z blagim preparatom in z nacinom navijanja. kako bi to vplivalo na tvoje lase, pa ti ne morem odgovoriti, ker ne vem v kaksnem stanju res so sedaj.Druga stvar je dobra nega, samponi in navijanje mokrih las na par zelo velikh navijalcev in susenje, da pocakas, da ti malo trajna popusti. Spet je odvisno kako imas dolge lase in kaksen stil, da to ne bi ispadlo staromodno. Skratka obrni se na frizerja z izkusnjami, ki ti bo znal osebno svetovati kaj lahko naredis.
barve pa se vse spirajo postopoma. Trajna, ne pomeni trajna barva, gre za izraz, ki se uporablja zaradi kemicnega postopka.Vsak si to razlaga po svoje, vendar trajne barve, brez da bi scasoma oksidirala, je ni!!!Svetujem, da se sedaj ne baras z barvo z amoniakom, temvec s prelivom brez amoniaka, seveda pa je odvisni kaksno barvo las mas, ker na blond oziroma na svetleje, s prelivom ne gre!
lp alenka
Forum je zaprt za komentiranje.