Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Poškodba pri delu

Poškodba pri delu

p
pred enim mesecem sem se poškodoval na delovnem mestu, uradno poročilo nezgode se glasi takole, delavec je moral zaradi potreb delovnega procesa premakniti kotni profil dimenzij 16cmx16cmx600cm, približne teže 250kg. pri tem je uporabil orodje za oprijem profila, zaradi neustreznega – nerodnega način dela, mu je profil padel na zgornji del noge – stopala, ter ga huje telesno poškodoval – zlom kosti zgornjega dela stopala.

zlomljene imam 4 kosti stopala.
v firmi so nas nezgodno zavarovali, sem pa tudi življensko zavarovan (če je to pomembno)
zanima me če mi zaradi hujše poškodbe pripada kakšna odškodnina, in koliko bi lahko bila visoka, ter kako priti do nje.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Odškodnina vam vsekakor pripada, približen znesek pa bi lahko ocenili z vpogledom v vso zdravstveno dokumentacijo in sklenjeno pogodbo o nezgodnem zavarovanju s priloženimi ustreznimi splošnimi pogoji. Odškodnino iz naslova nezgodnega zavarovanja morate zahtevati od vašega delodajalca ali direktno od zavarovalnice, pri kateri ima delodajalec sklenjeno nezgodno zavarovanje.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

poškodba se je zgodila 17.5. diagnoza je takšna: -S92.7 multipli zlom stopala (zlom 4 kosti) -W23. Ujet, zmečkan ali stisnjen med predmete, -S90.3 udarnina drugih in neopredeljenih delov stopala, – S93.4 izvin in nateg skločnega sklepa. hospitaliziran sem bil 6 dni potem pa do 18.6 nosil nehodilno longeto, zaenkrat imam bolniški stalež do 25.7.
za kakšno zavarovanje gre pa žal nimam podatka, vem samo da imam dnevno odškodnino približno 10€ in da je zavarovanje sklenjeno pri zavarovalnici maribor, zanima me samo okvirna številka.

Najlepša hvala za odgovore

Borut

Spoštovani!

O okvirnem znesku odškodnine ne moremo govoriti, saj nimamo vpogleda v zavarovalno polico. Znesek je odvisen od višine zavarovalne premije, ki je določena v zavarovalni polici ter dogovorjenih s strani zavarovalnice predpisanih višin odškodnin za posamezne vrste poškodb.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close