pošiljanje slik preko gmaila
Imam težavo s pošiljanjem slik. Rada bi jih poslala samo 8, pa mi piše “se še vedno ukvarjamo s tem”. Kaj bi morala narediti da mi jih bi odposlalo. Šla sem na brskaj, naslednjo sliko “pripni še eno datoteko”. Obstaja še kakšne drug način, da bi naenkrat poslala še več slik?* Evo, sedaj je ravno 20 min pa sporočilo še ni bilo odposlano. Lepo prosim za pomoč in lep dan vam želim.
Gmail ima omejeno velikost priponk, ki jih še lahko pošlješ. Včasih je bilo to ca. 12 MB, lahko da se je kaj spremenilo. Če imaš digitalca z visoko resolucijo, lahko vsak posnetek zavzame kar precej prostora in je morda 8 fotk na en mail že preveč, zlasti še, če imaš počasen upload.
Torej, imaš 2 možnosti: porazdeli fotke na več mailov, ali pa zmanjšaj velikost posameznih fotk.
Če ti napiše “se še vedno ukvarjamo s tem”, potem počakaj, da se gmail ne bo več ukvarjal s tem. Včasih zna trajati. Naenkrat lahko pošlješ tam nekje 25 MB (+/- 1).
Slike poskušaj zmanjšati recimo z Microsoft Office Picture Manager, če uporabljaš M$ Office – stvar dost enostavna!
LP
Do 2GB slik lahko pošlješ preko maila na protalu: http://www.wetransfer.com Za večjo količino pa plačaš.
Če uporabljaš firefox lahko pošlješ datoteke v kateri so slike, do veličine 1 terabajta. Uporabi pa to povezavo.
Forum je zaprt za komentiranje.