Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice posiljanje paketov v domovino

posiljanje paketov v domovino

Trenutno se nahajam v aziji in seveda malo prevec shoppinga, zato bi rada poslala neke stvari domov pred mojim odhodom. Vem da se je pred casom o tem ze razpravljalo na travel-u, ampak na forumu nikjer ne najdem tega. A mi lahko kdo pomaga?
Ce kdo tocno ve kako gre postopek, mu bom zelo hvalezna….

Hvala in lp iz vietnama….

Hmm, najceneje bo z navadno pošto – a to zna trajati in trajati….Vsekakor moraš paket zavarovati ali povprašaj na kak način poslati, da bo več sigurnosti, da pride domov.
DHL, UPS in podobni (spet povprašaj kaj je v Vietnamu) so hitrejši in načeloma bolj sigurni, a tudi neprimerno dražji – tako, da se ti splača preveriti, če ni ceneje doplačati pri avio prtljagi.
Sploh je pa tako, da če res ne pretiravaš s težo, te bodo na avion spravili tudi s kakšnim kg več 😉

Napolni žepe :))

Odvisno od kje jih mislis poslati…

Kje v Hongkongu gres na posto kupis skatlo, jo napolnis do dovoljene teze (max 15kg) in enostavno posljes na zeljeni naslov. Se kak papircek izpolnis, vrednost posilje, vsebina,.. bla bla bla.
Z ladjo bo trajalo vec mesecev da bo prislo do nas (ce se prav spomnim je prislo slabih 50 USD za tak paket). Cena z letalom je pa precej visoka, prednost je, da mogoce pride domov pred teboj:).

Drugace pa imas v nekaterih drzavah se obvezen carinski pregled vsebine posiljke preden leto posljes. Z malo srece ti bodo to nudili pr izbrani posti oz v njeni neposredni blizini. Ziher pa ne na kaki zabaceni posti.

Menda pa je zabavno kaj posiljati na Kitajskem:). Na sreco sm letel s Hong Konga, ki je glede tega izredno prijazen. Pravzaprav rabis sam stvari in kes tja prinesti…

Zdravo,
prejsnji teden sem dobila paket z Laosa – teza 1,5 kg, cena postnine okoli 25 dolarjev. Vse prislo v enem kosu po skoraj treh tednih: paketi potujejo dlje casa, navadno pismo pa kak teden – 10 dni. Jaz sem sicer narocila, naj mi poslje nekaj semen in cesen pa cebulo (je bolj okusna), pri cemer je cebula ze zacela poganjati. Ta paket so na carinski posti Slovenije odprli, a ker je bilo darilo, mi niso zaracunali nicesar. Paketa, ki pa sem ga dobila prejsnji mesec (teza 2 kg, cena postnine okoli 30 USD, cas potovanja spet 3 tedne) pa sploh niso odpirali.

Enkrat sem si pa poslala nekaj stvari v paketu (okoli 2kg) iz Tajske in je prislo domov ze po enem tednu – bilo je poslano z letalom v prioritetni posti (cena 1000 batov). Jaz si vse vedno posljem z nacionalno posto ali pa drugim narocim, da mi posljejo po isti poti, ko sem jaz doma. Imam cas cakat, hehe.

S Kitajske pa si je poslala kolegica domov z letalsko posto za 25 kg reci in jo je stalo okoli 200 evrov. Saj vse pride domov, samo malo drago je in vprasanje, ce se ti splaca posiljat vec kot 2 kg po posti, ce raje sparas denar za kaj bolj pametnega.

Odvisno koliko mislsi poslati, aircargo je veliko cenejsi, ce mas velik paket (nad 100KG). Sam dvomim, da veliko ljudi posilja tako veliko stvari.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close