Pošiljanje denarja iz tujine v Slovenijo
Živijo
Kaj ima kdo kakšne izkušnje, kako je najceneje pošiljat denar v tujino ali iz tujine domov.
Jaz imam drugo leto namen it delat v ZDA, in ker si bom doma izposodil nekaj denarja, bi ga potem sproti rad pošiljal domov.
Kaj ve kdo kako je to najceneje in najbol varno?
Če greš preko banke kakošna je provizija?
lp
kekec
Živjo!
Western Union, čeprav s tem nimam izkušenj…
http://www.westernunion.com
lp, anka
Ojla!
Jaz sem se ravno vrnila iz ZDA in sem samo enkrat poslala denar domov pa še takrat mi je bilo žal. Poslala sem ga kar na moj račun kar je bilo najceneje saj sem plačala samo 25$. Samo potem so pa v Sloveniji komplicirali češ od kod ta denar in da ga moram pridet sama vzdignit, pa da moram še ne vem koliko davka plačat v Slovenij. Jaz ti svetujem da se pozanimaš kako je z poštnimi nakaznicami in morda res Westeren Union, čeprav bi te znal dražje pridet. Sicer se pa lahko mogoče pozanimaš kako drugi pošiljajo.
Ce bos v ZDA delal, bos imel nekje odprt tudi svoj bancni racun. Na banki se potem pozanimaj kako lahko posljes.
Postopek, iz lastnih izkusenj, pa je naslednji:
1. V Slo v kaki banki odpri devizni racun (v svojem imenu, oz. ga naj odpre tisti, ki mu bos nakazal)
2. Dobiti moras mednarodno kodo banke v Sloveniji, stevilko racuna, ime lastnika racuna v Slo
3. S tem gres na banko v ZDA in zaprosis, da ti nakazejo v Slo na zgornji racun.
Cena je obicajno fiksna ~$25. V Slo se ne placa nic drugega (vsaj v Bank Austria ne).
Forum je zaprt za komentiranje.