Pošiljam prošnje, pa kar nič odgovorov
pošiljam prošnje za razpise, pa od nikoder nobenega odgovora, tu pa tam dobim neg. že nasl.dan po preteku razpisa… kr neki…
pa kaj se dogaja tem delodajalcem ? a objavljajo kar ene kvazi razpise al jih tolk zasipa, da vržejo vse papirje v luft in samo še žrebajo enega ?? ma wtf .. to ni več normalno no
Eh… kr navadi se…
Sem poslala vsaj 300 prošenj, pa bore malo odgovorov, pa še ti so bili negativni.
Zdaj imam službo – za določen čas, se razume. kaj bom po poteku pogodbe? Iskreno povedano – ne vem.
Pošiljala prošnje, vmes pa verjetno voluntersko delala, če bom našparala dovolj denarja za to.če ne – bom pač na črno delala.
Jaz tudi jih že kar nekaj poslala dobila samo en odgovor,da so že našli osebo.Pa še ta odgovor sem dobila po dveh mesecih ,da sem že pozabila kaj sloh je .Grozno je zdaj s službo ,na zavodu pa ti rečejo poskusite po vezah,prijatelji…………in to je njihov odgovor potem se pa znajdi…pa pošiljajo na tista njihova izobraževanja kjer ti prav možgane pumpajo………
Glej, razpis je obvezen po zakonu. Firma mora oddat potrebo po delavcu na zavod in objavit razpis, tudi , če zaposli že izbranega kandidata. Pri nas marsikdo začne kot študent in , če se izkaže ok, ga jasno zaposlimo. Opotrebo po delavcu, objavimo razpis, počakamo tistih k… pet dni in ga zaposlimo. Za vse morebitne kandidate imamo že naprintane negativne odgovore. Tako pač je, država to zahteva. bi blo velik boljše za vse, če bi se objavljali rez samo realni razpisi. manj dela za nas delodajalce in več realnih priložnosti za iskalce dela.
Glej, razpis je obvezen po zakonu. Firma mora oddat potrebo po delavcu na zavod in objavit razpis, tudi , če zaposli že izbranega kandidata. Pri nas marsikdo začne kot študent in , če se izkaže ok, ga jasno zaposlimo. Opotrebo po delavcu, objavimo razpis, počakamo tistih k… pet dni in ga zaposlimo. Za vse morebitne kandidate imamo že naprintane negativne odgovore. Tako pač je, država to zahteva. bi blo velik boljše za vse, če bi se objavljali rez samo realni razpisi. manj dela za nas delodajalce in več realnih priložnosti za iskalce dela.[/quote]
objava razpisa ni nujna. potrebno je javit potrebo na zavod, ni pa nujno, da se to tudi javno objavi. Lahko bi si prišparali stroške za razpis in delo z zavrnitvami.
Glej, razpis je obvezen po zakonu. Firma mora oddat potrebo po delavcu na zavod in objavit razpis, tudi , če zaposli že izbranega kandidata. Pri nas marsikdo začne kot študent in , če se izkaže ok, ga jasno zaposlimo. Opotrebo po delavcu, objavimo razpis, počakamo tistih k… pet dni in ga zaposlimo. Za vse morebitne kandidate imamo že naprintane negativne odgovore. Tako pač je, država to zahteva. bi blo velik boljše za vse, če bi se objavljali rez samo realni razpisi. manj dela za nas delodajalce in več realnih priložnosti za iskalce dela.[/quote]
objava razpisa ni nujna. potrebno je javit potrebo na zavod, ni pa nujno, da se to tudi javno objavi. Lahko bi si prišparali stroške za razpis in delo z zavrnitvami.[/quote]
Rabijo dat objavo, da je vsaj na zunaj čisto…saj vemo da obstaja tudi kup inšpekcij za nadzor državnih organov pa……
Poslala malo morje prošenj za dela, ki ne rabijo niti OŠ, pa vse do moje stopnje (5). Kljub temu da končujem študij, mi ni problem delati tudi kot čistilka. ampak iz lastnih izkušenj ugotavljam, da če imaš preveliko stopnjo te nočejo za čistilke ali pomočnike itd, če pa pošiljaš prošnje za dela v pisarnicah ali karkoli drugega za 5 stopnjo pa je žal že izbran kandidat. Pol mi pa naj folk ne blebeta, da mladi nočjo delat. Tud hleve grem pucat za minimalno slovensko plačo, samo je zgleda težko danes krave pa bike dobit, ki ti bodo sral in se bo men usral službo dobit.
Razpisi so živa muka. Smo mala firma, pa dobimo po 300 prijav za eno delovno mesto. Mislim, saj vem, da se mora odgovorit, samo kdo ima čas za to? Saj odgovarjamo, samo glih vsem pa res ne moremo, je tu mač, še vseh prebrati ne utegnemo vsega!
Veš kaj vse narediš v tem času, ko bi odgovarjal 300-im!
Jaz ti lahko odgovorim v tvojem stilu.
Pa kaj je tem ljudem da pošiljajo prošnje ama za čisto vsako prosto delovno mesto, četudi se na kilometer daleč “vidi” da nima ne kvalifikacij ne znanja.????
Pri nas smo imeli razpis, na katerega se je javilo mnogo oseb. Obup. Kar vsakdo vse zna.
V stilu recimo:
Vaša banka išče delavca za področje .xy.. Ker sem velikokrat v banki, sem opazoval delo zaposlenih v banki in se marsikaj naučil.
Evo, na tone takih prošenj. Haloooooooooooooooooo?
Takim resnično nimam potrebe odgovarjati, zakaj niso izbrani.
Ne pošiljat!
Direkt na firmo pejd!
Jaz sicer še imam delo ampak poznam pa žlahtnka,ki menja službe ma ne vem no!Je propalica,da je ni bliz ampak on se znajde,če še hudič ne.Službo dobi kadar če.Pol pa dela kak let pa zamenja.Kadar se srečava(sej se res bolj mal ampak)ima drugo službo.
Mislim,ne morem vrjet kako enim rata!
Danes, v primerjavi z letom 2008, ko sem nazadnje iskala službo, je bistveno več prijav na delovno mesto. Rezultat je, da sploh ne prideš več do razgovora, čeprav izpolnjuješ kriterije. Zavrnitev je v stilu, niste bili izbrani v krog razgovorov. Na podlagi prijave, v kateri izpolnjuješ zahtevane pogoje!
Drugi problem je v tem, da se delodajalci zavedajo, da je ponudba delovnih mest veliko veliko manjša od povpraševanja in to izkoriščajo z raznoraznimi dodatnimi pogoji, ki so včasih že prav absurdni. Seveda ne v smislu izobrazbe, ker takšnega bi bilo potem potrebno več plačati. Ogromno delovnih mest, kjer se zahteva specifična izobrazba, je napisanih za 5. stopnjo.
Včasih imam občutek, da želijo genija, ki bi jim delal za minimalca.
Forum je zaprt za komentiranje.