posedovanje zemlje
Pozdravljeni,
imam vprašanje in če ima kdo podobne izkušnje naj mi prosim pomaga.
Med mojo in sosedovo zemljo je kos zemlje (cca 50 kvadratov) , ki je bil davnega leta pripojen k moji zemlji. Nihče ne ve kako, zakaj, ker geodet ni vpisal čemu je bil ta del zemlje pripojen k moji. Jaz nisem imel pojma, niti ne morem več vprašat svojega deda, ker je že pokojni. To zemljo smo si dejansko nekaj let tudi lastili, potem pa smo se zaradi groženj sosedov rajši umaknili. Zdaj sosed zahteva, da mu prepišem to zemljo, ker da je njegova. Zanima me, na kakšen način lahko on izsili oz. zahteva to zemljo? Kako se lahko jaz branim? Bojim se še, ker žal na vseh mejah domačije mejim z njegovo zemljo, kam se mi še lahko usede? Kakšni dokazi štejejo? Se lahko sklicujem na posedovanje zemlje, ker dejansko v vseh 80 letih ni bilo nobenih težav? Ker ima sosed več »podrejenih« sosedov, ki bi bili zanj pripravljeni lagati, me skrbi kako jih bom lahko izpodbijal. Veljajo slike, fotografije dejanskega stanja zadnjih 40 let? Bojim se, da zaradi dobrih medsosedskih odnosov dveh generacij nazaj, ki pa so se očitno skalili, ne ostanem brez domačije.
Forum je zaprt za komentiranje.