Najdi forum

Portugalska

Pozdravljeni!
Prosim za čimveč informacij in izkušenj s potovanj po Portugalski (Port – Lizbona). Malo se mi že mudi saj odpotujem že 22. aprila in imam na voljo približno 10-12 dni.
Hvala in lep pozdrav!

Kako potuješ oz. s katerim prevoznim sredstvom. Mi imamo izkušnje z avtomobilom.
Lep dan…

Zelo dobrodošle izkušnje. Tja in nazaj bi potovala z letalom, po Portugalski pa z avtomobilom (rent-a-car). Zelo me zanima tudi tvoj splošen vtis o potovanju.

Jaz ti lahko zaželim samo še lepe sanje. Čau!

Meni zelo ljuba tema.
Potovali smo z avtomobilom do Lizbone (2 odrasla + 2 otroka), na ogled EXPA. Nekaj nepozabnega.
Naj se omejim na del Porto – Lizbona. Oba kraja zelo zanimiva, meni osebno bolj Porto, ravno zaradi tega, ker je bilo v prestolnici zaradi svetovne razstave preveč ljudi. Kaj si boš v mestih ogledala, gotovo že veš. Spali smo v kampih, kar za vas verjetno ne pride v poštev. Enkrat smo prespali kar v motelu ob avtocesti tik pred Lizbono, cena za sobo (zelo lepo urejeno, smo kar vsi štirje spali v eni sobi) je bila 7000 SIT. Hrano kupovali v megacentrih (kot Interspar), veliko raznih restavracij. Cena kot pri nas, mogoče malo ceneje.
Ker si v Portu ogledaš nekaj vinskih kleti, si moraš ogledati od kod to vino pride in greš na izlet v dolino reke Douro. Poleti je bilo zelo zanimivo, kako je v aprilu, ne vem. Severno od Porta so zelo slikovite ribiške vasice. Proti Lizboni smo potovali po celini skozi narodni park, tu smo srečali starejšega možakarja, enega redkih, ki je zelo dobro znal angleško in je vedel vse o Sloveniji. Ustavili smo se tudi v Fatimi. Ker smo se na poti skozi Francijo ustavili tudi v Lurdu, smo bili nad Fatimo zelo prijetno presenečeni. Zraven so še ruševine zelo starega gradu. Nasploh so na Portugalskem na vsakem hribčku kakšne ruševine. Ene urejene, druge pač ne. Južno od Lizbone, pokrajina Algarve, nismo šli, ker smo bili časovno omejeni.
Opozorila bi le na promet skozi Lizbono. Tak kaos, v nobenem drugem mestu tako. Voziš po avtocesti, oz. obvoznici, in kar naenkrat ceste zmanjka in greš skoraj kot po kolovozu naprej. No, to je bilo pred leti, kako je sedaj, ne vem.
Meni je bila Portugalska zelo všeč. Pokrajina, mesta, zanimivosti, ljudje, skratka vse. Močno priporočam.
Lepo se imejte….

Pred dvemi leti sem tudi jaz potoval po Portugalski.Potovali smo poleti , tako da smo kampirali v kampih , kar v tvojem slučaju najbrž ne pride v poštev. Sever Portugalske je turistično slabše razvit kot jug (algarve ) vendar pa je tam dosti več zanimivosti.Med Portom in Lizbono je veliko krajev ki so zelo zanimivi za oglede.V Coimbri je ena starejših evropskih univerz.Priporočam ti ogled Sintre, kjer je bila včasih letna kraljeva rezidenca.Če boš že tam greš lahko tudi do Cabo da Roca , ki je najbolj zahodna točka celinske evrope.Zanimiva mesteca so še Mafra,Obidos,Fatima,Batalha,Tomar…Porto je zelo zanimivo mesto ki ti ga absolutno priporočam za ogled.Stari del mesta smo si mi ogledali peš , nato pa smo se odpeljali na nasprotni breg reke Tejo kjer je veliko vinskih kleti kjer nudijo ( v glavnem) zastonj oglede.Lizbona je bolj moderno mesto vendar ima tudi dosti zanimivih stvari vrednih ogleda.V tem letnem času se mi zdi da na jugu nimaš kaj iskati, ker se tam v glavnem kopa in sonči ter žurira (ni dosti za videti)Cene so podobne našim ,najbrž celo malo ceneje. Ceste so razen avtocest bolj slabe.Nekaj osnovnih informacij si lahko dobiš tudi v kakem priročniku (ena knjiga o Portugalski je tudi v slovenščini ) Upam da sem ti z navedenimi osnovnimi informacijami vsaj malo pomagal , če pa te še kaj zanima pa kar vprašaj.

Midva sva potovala z avtom 7000 km . Več informacij lahko dobite na najini spletni strani www.adventure-soul.si[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close