Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Portugalska zmaguje

Portugalska zmaguje

Odgovor na objavo uporabnika
Ma res no, 23.12.2021 ob 16:07

za gledat ali za živet, 23.12.2021 ob 16:00

Jahno, 23.12.2021 ob 15:48

Portugalska ima trenutno manj kot 1000 hospitaliziranih, pri 10m prebivalcev. To, dragi moji, je zasluga cepiv. In to je tudi bistveno, ne okuženi, ampak hospitalizirani in mrtvi.

To se mi iskreno ne zdi ne vem kak uspeh.

Koliko jih ima hospitaliziranih zaradi črnih koz, poliomelitisa, davice, oslovskega kašlja in podobno? In koliko jih imamo mi?

Eto vidiš, to je uspeh cepiva.

Ko že tako radi primerjate z varnostnim pasom: če bi v enem letu moral poleg prvega montirati še drugega, tretjega in četrtega, bi se, štirikratno opasan, vendarle vprašal, kaj za vraga je bilo narobe s prvim pasom?

Cepivo je uspešno pri vsaj 97% precepljenosti prebivalstva. Kolkrat bo treba to še ponavlat?

Za Ma res no:

Nasprotno, pri številkah ste še najbolj kreativni, saj se vam procenti ves čas zvišujejo in padajo. Najprej je bila 60% že čredna precepljenost, nato 70%, nato 80 in tako naprej. Najprej je bilo cepivo 99% učinkovito proti zapletom, nato 70%,  30%, zdaj proti omicronu praktično 0%. Ampak tretji odmerek je pa bojda raketni. Je rekel svizec.

Zdaj 97%, trikrat na leto, vsako leto? Skurjeni možgani much.

za gledat ali za živet, 23.12.2021 ob 17:17

Za Ma res no:

Nasprotno, pri številkah ste še najbolj kreativni, saj se vam procenti ves čas zvišujejo in padajo. Najprej je bila 60% že čredna precepljenost, nato 70%, nato 80 in tako naprej. Najprej je bilo cepivo 99% učinkovito proti zapletom, nato 70%,  30%, zdaj proti omicronu praktično 0%. Ampak tretji odmerek je pa bojda raketni. Je rekel svizec.

Zdaj 97%, trikrat na leto, vsako leto? Skurjeni možgani much.

Težko padem na tvoj preprost nivo, v resnici mislim … ne da ne razumete, ampak vam je dolgčas, pa mal provocirate 🙂

Za Ma res no:

Ma ne morš ven potegnit samo tiste številke, ki ti pašejo. In primerjat jabolka in hruške. Prepričan sem, da se bodo številke žal dvignile tudi na Portugalskem. Z zamikom, ker so se prešpikali kasneje. Če smo že pri cifrah pa razloži potem še te od Danske, ki se je precepila pred Portugalsko:

10.12.2020: 0 cepljenih in 14 mrtvih

10.12.2021: 80% cepljenih in 13 mrtvih.

Cepiva delujejo, a nede?

Pomembno je samo koliko ljudi je v bolnici in koliko je mrtvih, torej:

okuženi …………………..mrtvi

10.12.2020 – 3.132 …… 14

18.12.2020 – 4.500

15.1.2021 ………………….60 mrtvih

21.12.2021 – 13.057 ……17 mrtvih

razumeš razliko iz obdobja necepljenja in cepljenja?

Pa ti govorim, da primerjaj enaja obdobja in datume. Vsaj približno, nooo…Razloži Danske cifre na dan 10.12.2020 in 19.12 2021. Katerekoli na ta dan, ne spet neke svoje cifre.

Danske cifre na dan 10.12.2020 in 10.12.2021 mislim.

Pa verjetno še ne veste tega, da drugod med necepljene štejejo vse, ki niso prejeli tretjega šusa. Če umre cepljen po drugi dozi, ga štejejo med necepljene.

Temu rečemo propaganda za debile

Brest, 23.12.2021 ob 20:11

Pa ti govorim, da primerjaj enaja obdobja in datume. Vsaj približno, nooo…Razloži Danske cifre na dan 10.12.2020 in 19.12 2021. Katerekoli na ta dan, ne spet neke svoje cifre.

datumi, ki sem jih dala jaz, so lanski najslabši dan kar se tiče okužb in kar se tiče smrti. In še zadnji dan s podatki (predvčerajšnji). Odpri si graf pa poglej. Najbol logična primerjava, kar je možno.

“tvoj” datum pa …..

10.12.2020 -3.132 okužb in 14 mrtvih

10.12.2121 – 6.599 okužb in 13 mrtvih

no, kaj vidiš iz teh številk? Jaz to, da je zarad cepiva pol manj mrtvih. Pa ti?

Jaz vidim, da je po 80% precepljenosti dvakrat več okuženih in enako število mrtvih. Skratka, a bo lahko rekli, da (pre)cepljenost povečuje število okužb in ne preprečuje težjega poteka oz. smrti?

Brest, 23.12.2021 ob 22:01

Jaz vidim, da je po 80% precepljenosti dvakrat več okuženih in enako število mrtvih. Skratka, a bo lahko rekli, da (pre)cepljenost povečuje število okužb in ne preprečuje težjega poteka oz. smrti?

tvoja logika ne deluje, če mene vprašaš.

Lani tak čas je bil popoln lockdown, tudi na Danskem. Ljudje niso hodili nikamor, pa so se vseeno okužili.

Letos je vse prosto in šele zdej z omikronom, so se okužbe res začele širit in države spet zapirajo.

Ja cepljenje preprečuje težji potek bolezni = manj ljudi v bolnicah = manj mrtvih.

Če upoštevaš še mutacije virusa, potem cepljenje kar deluje. Zakaj ne želite razumet? Bolj preprosto ne bi moglo bit.

Ma res no, 23.12.2021 ob 22:19

tvoja logika ne deluje, če mene vprašaš.

Lani tak čas je bil popoln lockdown, tudi na Danskem. Ljudje niso hodili nikamor, pa so se vseeno okužili.

Letos je vse prosto in šele zdej z omikronom, so se okužbe res začele širit in države spet zapirajo.

Ja cepljenje preprečuje težji potek bolezni = manj ljudi v bolnicah = manj mrtvih.

Če upoštevaš še mutacije virusa, potem cepljenje kar deluje. Zakaj ne želite razumet? Bolj preprosto ne bi moglo bit.

Utrujate, dejstva vas postavljajo na laž. Omikron je blag in v 70% ne povzroča hospitalizacije. Pri kar 40% hospitaliziranih odkrijejo pozitivnost šele po tem, ko jih sprejmejo v bolnico zaradi drugih razlogov. (podatki so iz Združenega kraljestva). Poleg tega in kljub temu “ugotavljajo”, da 3. odmerek popusti že po 10 tednih, zato se v Izraelu, Nemčiji in UK že pripravljajo na četrtega. Resno? 4 odmerki v enem letu?

Medtem presežne smrti v kategoriji 15-44 let naraščajo, glej Euromomo, primerjalni graf preteklih in letošnjega leta.

Okužbe v JAR pa nezadržno padajo.

Dovolj je bilo sejanja strahu in ustvarjanja kriznih razmer.

Brest, 23.12.2021 ob 15:00

Ma res no, 23.12.2021 ob 09:34

Kaj imaš od tega da pišeš laži tukaj?

Ima pol manj primerov kot v najhujšem obdobju, s tem da je imela takrat dnevno 300 smrti, danes 10. Razumeš razliko? Kako res morate bit nekateri mentalno nerazviti, da tega ne morete razumet?

Ma kakšne laži? Saj ne povezava zraven:

Portugal has today registered 11 more deaths associated with covid-19 and 8,937 infections, the highest number of new cases since February 4, indicates the General Directorate of Health (DGS).

https://www.theportugalnews.com/news/2021-12-22/covid-19-portugal-update-22-december/64293

Ali trdiš, da portal THEPORTUGALNEWS širi laži??

Smrti je sicer res manj, a naraščajo. In okužbe prav tako. Kaj je z vami? Imate dobesedno pesek v očeh?

Avtor izkrivlja dejstva – napisal je, da so na ravni videni februarja, kar niti približno ni res.

Ma res no, 23.12.2021 ob 21:15

datumi, ki sem jih dala jaz, so lanski najslabši dan kar se tiče okužb in kar se tiče smrti. In še zadnji dan s podatki (predvčerajšnji). Odpri si graf pa poglej. Najbol logična primerjava, kar je možno.

“tvoj” datum pa …..

10.12.2020 -3.132 okužb in 14 mrtvih

10.12.2121 – 6.599 okužb in 13 mrtvih

no, kaj vidiš iz teh številk? Jaz to, da je zarad cepiva pol manj mrtvih. Pa ti?

To je pa klasično manipuliranje s podatki. Danska še niti slučajno ni na vrhuncu vala. Niti Portugalska. Pri njih se je val šele začel.

Robi650, 23.12.2021 ob 10:37

Psihopat javno prizna, da zvarki ubijajo otroke in da naj strupene zvarke raje uporabimo na starejših, ker starih ni škoda. Torej, psihopat priznava, da se izvaja genocid, glup debilen narod pa še naprej zagovarja in podpira genocid.

https://fb.watch/a3_RSoNyS9/

Tale pajac od WHO je pa res perla! Zdaj me zanima samo, a se mu je pomotoma zareklo ali on to resno misli??!!??

“za gledat ali za živet”, odlično zapisano!???

ghlkdč, 24.12.2021 ob 10:08

To je pa klasično manipuliranje s podatki. Danska še niti slučajno ni na vrhuncu vala. Niti Portugalska. Pri njih se je val šele začel.

Kakšno manipuliranje neki? To so samo številke. Dejstva so pa tisto, kar je v bolnici.

za gledat ali za živet, 24.12.2021 ob 08:49

Utrujate, dejstva vas postavljajo na laž. Omikron je blag in v 70% ne povzroča hospitalizacije. Pri kar 40% hospitaliziranih odkrijejo pozitivnost šele po tem, ko jih sprejmejo v bolnico zaradi drugih razlogov. (podatki so iz Združenega kraljestva). Poleg tega in kljub temu “ugotavljajo”, da 3. odmerek popusti že po 10 tednih, zato se v Izraelu, Nemčiji in UK že pripravljajo na četrtega. Resno? 4 odmerki v enem letu?

Medtem presežne smrti v kategoriji 15-44 let naraščajo, glej Euromomo, primerjalni graf preteklih in letošnjega leta.

Okužbe v JAR pa nezadržno padajo.

Dovolj je bilo sejanja strahu in ustvarjanja kriznih razmer.

Pametni smo lahko samo za nazaj, kaj se bo dogajalo in zgodilo pa ne vemo. Vsi si želimo, da bi bilo z omikronom konec, ampak vemo pač ne.

In kakorkoli obrneš, zaradi cepiv je manj smrti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close