Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice PORTUGALSKA poleti

PORTUGALSKA poleti

Ojla,

zanima me,če bi kdo šel na Portugalsko nekje konec julija za cca. 2 tedna.Če pa je kdo že bil,naj mi prosim pove,katera pot je zanimiva,kaj se splača vidit,katera mesta,okvirne cene (hostli?) itd. In pa,koliko je varno,če potuješ sam?

Čau bau,romi.

Živjo!

Z družbo (4) smo potovali po Portugalski leta 2001 in sicer 3 tedne. V tem času zna biti kar precej vroče. Potovali smo s svojim avtom, prenočevali smo v kampih. Cene so približno take kot pri nas – morda celo nekoliko nižje. Mi smo naredili krožno pot po deželi, začeli smo v Braganci, se ob španski meji spustili do Algarva in potem ob morju navzgor proti severu. Zelo lepi so nacionalni parki na Severu (Serra da Estrela), ledeniška dolina Zezere, zanimiv je botanični vrt v Castelo Branco, srednjeveško mesto Caselo de Vide, v Vila Vicosa je “marmorno mesto”, kjer lomijo marmor. Med lepšimi Portugalskimi mesti je Evora, ob sončnem zahodu pa je čudovit Monsaraz (ni kampinga – samo sobe).Nad obalo Algarve smo bili nekoliko razočarani. Faro in Lagos so tipična turistična mesta, prijetna, a ni da bi v nih “delal starost”. Zagotovo je vreden ogleda rt Cabo de Sao Vicente. Težko se izogneš tudi obiska Lizbone. Obvezen je tudi postanek u Sintri in Obidosu. V kraju Alcobaca je čudovita opatija, prav tako tudi v Batalhi. Obvezen je tudi obsik Porta in skladišč portovca v Vila Nova de Gaia. Prijetno je mesto Braga in obmorsko mestece Viana do Castelo. Zwlo lep je nacionalni park Peneda Geres on pa mestece Guimaraes, ki velja za zibelko Portugalske.

Lahko mi pošlješ tudi mail ziva.broder@fdv.uni-lj.si.

LP

Zivjo

Kaksen je tvoj nacrt za Portugalsko?…imas ze ekipo?…ce se ne motim, si dala oglas tudi za Avstralijo…se ni izslo?…cas imam med cca. 22.7. in 14.8 …ce ti ustreza, se oglasi

Marko

Tudi mene zanima Portugalska. Misliš, da bi se mogoče dalo vključit še Španijo? Kdaj bi šla, kako bi potovala, koliko misliš porabit?
Lp
Alenka

ojla Marko,
ja vidim da si res na tekočem s temi oglasi,res sem se zanimala tudi za avstralijo,v bistvu sem v mislih prepotovala že ves svet in to v zelo kratkem času:) odločila sem se da grem čez poletje nekam bliže,ker je konec koncev pri nas poletje in zna bit evropa tut zanimiva,pa bom šla mogoče pozimi kam dlje.tko da sem se kar ornk zagrela za portugalsko. ekipe še nimam,sem pa v kontaktih z eno punco,ki se tudi zelo zanima.datum ki si ga navedel mi je kul,samo mislim da bi 2-3 tedne bli kar dovolj.moram klicati na sta zaradi letalskih kart in pa če kaj vejo o tem,kako znajo biti cene nabite zaradi fuzbala (ti sigurno veš,kdaj točno sploh je prvenstvo?).

v glavnem predlagam da smo na vezi,mogoče raje po mejlu romigroselj@yahoo.com

čaučau Romana.

Živjo Alenka,

glede Španije – ja seveda bi se jo dalo vključit,samo jaz nisem tolk zagreta za to idejo,raje bi ostala samo na portugalskem da ne bi preveč letala sem in tja,mogoče potem že raje do gibraltarja in skokec v Maroko….?
glede denarja – baje je še kar poceni tko da kej velik ne bi razmetavala,pač tko po študentsko.ne vem točnih cen,zato ne morem rečt kolk nameravam zapravit,niti ne vem cen letalskih kart – še.

javi se še kaj če te bo ideja držala,
čau romana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close