Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Portali z oglasi za delo – a so fejk?

Portali z oglasi za delo – a so fejk?

Tisti, ki imate kaj več prakse z iskanjem službe in če ni to po vezah, na katere oglase oziroma portale z oglasi ste osredotočeni?

Jaz sem opazil, da veliko firm oglašuje na Moje delo.com, a se mi zdi, da so to res bolj samo oglasi, ki jih firme plačajo, da se reklamirajo in dejansko sploh ne iščejo nikogar.

Ima kdo s tem boljše izkušnje?

Prijavil sem se na ene 3 oglase in nisem dobil niti odgovora. Ne pravim, da je kriv portal, se mi pa zdi, da je to vse brez zveze.

Nekateri oglasi so tudi zelo šlampasto napisani. Recimo firma, ki se ukvarja z digitalnim marketingom, dizajnom, grafiko… odda oglas, v katerem je pol teksta prekritega s črno barvo, da se niti prebrat ne da. To že ne more biti resen delodajalec.

Trenutno sme zaposlen, razmišljam pa, da bi našel drugo službo, a ne vem kje iskati.

Kakšen predlog?

Za ostale ne vem, turistična agencija Sonček pa sigurno na veliko fejka tam.

V Slovenistanu gre vse samo po vezah in poznanstvih.

Se strinjam. Faze oglasi. Odgovorov ni niti po 3 mesecih, ne pozitivnih, niti negativnih…

Tisti, ki govorijo da je veliko služb na voljo NIMAJO POJMA.
Morda so na voljo proizvodne službe, to je pa tudi vse.

brez VIP izkaznice bo tezka ?

Ti portali so sami sebi namen. imajo tarifo, koliko stane objave oglasa. Potem se tam en mesec ali več sveti  logo firm, ki so plačale.

Organizirajo tudi neke karierne sejme, kar je spet neka preserancija in samopromotorstvo. Namesto da bi se iskalci zaposlitev predstavljali potencialnim delodajalcem, se delodajalci promovirajo javnosti kot neki oh in sploh.

True, v bistvu je vse skupaj – vključno s temi debilnimi sejmi namen samemu sebi. Oziroma, da imajo ti, ki to delajo nekaj za delati in potem pišejo poročila…

V McDonaldsu vedno rabijo delavno silo.

Seveda gre za lažnive oglase za službo, nikogar ne iščejo in ne vzamejo in ne kličejo niti ne odpišejo.

https://cekin.si/zaposlitev/brezposelnost/lazni-zaposlitveni-oglasi-kako-jih-prepoznati.html

Nekaj je lažnih, dosti je takih kjer delodajalci nimajo stike z realnostjo. Iščejo izobražene, z izkušnjami, ki so stari  pod 30 let in jamrajo da jih ne dobijo, da mladi včasih sploh v službo ne pridejo.

Ne bom pozabila kako mi je pred leti en direktor 60+ prijavil da on ne zaposli nobenega ki je starejši od 40 let. In po 10 letih me še vedno najame za določene zadeve, ker takega še ni dobil.

Če gre za portal Optius ali MojeDelo je večina oglasov fake. Radi zbirajo CV obupancev in nikoli ne odgovorijo.

Če že moraš preko portalov, potem jih pokliči na telefon ali pa se kar zapelji do firme, ker imaš tako več možnosti kot preko CV vloge.

Odgovor na objavo uporabnika
Neprijavljena, 24.04.2025 ob 18:10

Nekaj je lažnih, dosti je takih kjer delodajalci nimajo stike z realnostjo. Iščejo izobražene, z izkušnjami, ki so stari  pod 30 let in jamrajo da jih ne dobijo, da mladi včasih sploh v službo ne pridejo.

Ne bom pozabila kako mi je pred leti en direktor 60+ prijavil da on ne zaposli nobenega ki je starejši od 40 let. In po 10 letih me še vedno najame za določene zadeve, ker takega še ni dobil.

Upam, da mu vsaj ceno naviješ.

Dobro si povedala, da je veliko oglasov delodajalcev, ki nimajo stika z realnostjo. Potem ponavljajo te oglase v nedogled in jokajo, da ne dobijo delavcev.

Moja izkušnja izpred petih let

Stara 50 let sem v treh mesecih dobila preko portala “ess -avod za zaposlovanje” dve službi. Izobrazba srednja šola.

Poznam pa tudi primer podjetja, ki je iskala tudi na moje delo. Vendar težko dobijo ustrezen kader zaradi določenih specifik.

Tako, da vsi oglasi definitivno niso “fejk”.

Odgovor na objavo uporabnika
Servis, 25.04.2025 ob 00:52

Moja izkušnja izpred petih let

Stara 50 let sem v treh mesecih dobila preko portala “ess -avod za zaposlovanje” dve službi. Izobrazba srednja šola.

Poznam pa tudi primer podjetja, ki je iskala tudi na moje delo. Vendar težko dobijo ustrezen kader zaradi določenih specifik.

Tako, da vsi oglasi definitivno niso “fejk”.

A lahko poveš, v kateri branži si?

Pisarniško delo, ekonomska šola, ali fizično delo čiščenje itn ? Kaj je iskano? Verjetno si iz okolice LJ ?

V Mariboru pa je problem celo dobit službo čistilke. Pa jih iščejo, ampak ta mesta zasedejo Bosanke in druge.

Servis ni odgovorila. Tipično! Verjetno srednja ekonomaka.šola in prek ZRSZ imela vse računalniške tečaje opravljene. Od napredne stopnjendigitlame pismenosti do ICDL napredne stopnje, do tečaja za knjigovodjo itn.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close