poroka
Mi smo imeli najprej za dobrodošlico aperativ.
Sledila je goveja juha z rezanci.
Večerja : pražen krompir in dušen riž, več vrst mesa (pohan piščanec, dušeni goveji in puranji zrezki……..) zraven smo imeli mešano solato (zelena solata, zelje, naribano korenje, fižol).
Vmes je bila torta, pecivo, kava, vino, sokovi…..
Proti jutro pa še narezek in pohan piščanec s kruhom.
Dvonadstropna torta in ena sadna torta ter cela tona peciva. Vse je bilo domače izdelave. Meni je najbolj všeč sadna torta. Poročnih pa ne maram, ker so kreme iz masla in barve. Bjak!
Bilo smo na kmečkem turizmu, na hribu. To je bilo takrat še najcenejše. Nekje Bogu za hrbtom. Ko smo se zjutraj vračali domov nas je pozdravil prekrasen sončni vzhod. Zelo romantično! V dolini je pa bilo oblačno.
Želim ti lepo poroko!
P.S. Toliko zoprnih priprav in dela je z organizacijo poroke, potem pa tisti dan mine v hipu.
Zakaj pa bi morala biti poročna torta nujno iz masla in barve? A mora potem tudi nevestina obleka biti nujno bela??? Ma dajte, dajte. Za poroko ali pa katerokoli drugo slovesnost si privoščite takšno torto, ki jo imate najraje. Jaz sem imela sadno, ki je bila zelo pohvaljena, okrašena pa s svežimi vrtnicami. Res je bila lepa in to brez masla in barv.
Pa lepo poroko želim.
Mi smo imeli takole:
govejo in gobovo juho
telečja rebra filana in govedino, pražen krompir, riž, zelenjavo, solato
*
kavo
*
ob polnoči torto
*
jagenčka, odojka, zelenjavno prilogo
*
obaro.
Seveda so se mize šibile pod kupi piškotov, biskvitov, potic,……
Torta pa je bila petnadstropna sadna in 2 nadstropja čokoladne, ampak nobene margarine, ampak ena posebna krema, ker smetana se v tem letnem času grozno topi, pa še skisa lahko.
Od kod pa si? Jaz ti lahko dam številko ene gospe iz MB. Dela ful dobre torte (vse naravno-nobenih umetnih snovi), pa še poceni je:))
Nama je naredila 5-nadstropno; dva nadstropja sta bila orehova (njami!), trije pa sadni (jagode-ta prave).
Jedilnik pa smo imeli bolj standarden, ampak absolutno preveč hrane za tak letni čas (avgust-lani je bilo pasje vroče). Tako, da ne pretiravat!
LP, Jasna
Midva z mojim sončkom pa se poročiva to soboto, tkole pa bo zgledal najin jedilnik:
aperitiv: srebrna penina in jagode
hladna predjed: pršut z melono
topla predjed: njoki z tartufi ali file lososa z rožmarinom
juha: brokoli-cvetača, šparglova ali goveja
1.glavna jed: telečji medaljon z hruško, mandeljni ocvrtki, francoska zelenjava z
maslom in zelišči, mediteranska solata
kava
sladica: vanilijeve princeske
2.glavna jed: puranova rolada z špinačo in skuto, riž z curry-jem, avokado v solati
00.00: poročna torta (čokoladna ali višnjeva) in kava
3. glavna jed: pljučni medeljan v omaki, divjačinske roladice, ajdovi rezanci, cvetača in brokoli v solati
02.00:sadje – melone in lubenice
04.00: Telečja obara
Tko, upam, da bo kaj prav prišlo, lepo poroko!
T.
Zelo vsec mi je bila od Alenke Ruzic – zena od Jureta Kosirja. Vcasih sem bila full za bogate obleke v smislu krinoline, ker obozujem barok in rokoko, sedaj pa elegantno, ampak prevec minimalisticno pa se vedno ne. Obvezno bom imela tiaro (da bom kot princeska 🙂 ), sopek bo pa iz roza gerber in lilij.
Ce bi bilo samo od mene odvisno bi bil jedilnik sestavljen iz italijanske kuhinje (testenine, njoki, morski sadezi, riz, krompirja pa ne bi bilo, ker ga ne maram – samo bi ga prevec gostov pogresalo). Glede torte oz.sladice bom imela pa cokoladno pito od Hvastije, pa razne sadne brez zeleja.
Forum je zaprt za komentiranje.