Najdi forum

poroka

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, kaj priporočate za hrano na poroki oz. kaj ste jedli na vaši poroki… Kakšne torte so za poroko najprimernejše? Kakšen “malce drugačen” predlog za poročno torto?
LP

Mi smo imeli najprej za dobrodošlico aperativ.
Sledila je goveja juha z rezanci.
Večerja : pražen krompir in dušen riž, več vrst mesa (pohan piščanec, dušeni goveji in puranji zrezki……..) zraven smo imeli mešano solato (zelena solata, zelje, naribano korenje, fižol).
Vmes je bila torta, pecivo, kava, vino, sokovi…..
Proti jutro pa še narezek in pohan piščanec s kruhom.
Dvonadstropna torta in ena sadna torta ter cela tona peciva. Vse je bilo domače izdelave. Meni je najbolj všeč sadna torta. Poročnih pa ne maram, ker so kreme iz masla in barve. Bjak!

Bilo smo na kmečkem turizmu, na hribu. To je bilo takrat še najcenejše. Nekje Bogu za hrbtom. Ko smo se zjutraj vračali domov nas je pozdravil prekrasen sončni vzhod. Zelo romantično! V dolini je pa bilo oblačno.

Želim ti lepo poroko!

P.S. Toliko zoprnih priprav in dela je z organizacijo poroke, potem pa tisti dan mine v hipu.

A porocna mora biti nujno iz masla in barve? Jaz tut ne maram porocnih, pa bi raje imela sadno ali pa vsaj kremno (kot kremsnita ali ledena). A je to mogoce, ali je porocna nujno ogabna?

Zakaj pa bi morala biti poročna torta nujno iz masla in barve? A mora potem tudi nevestina obleka biti nujno bela??? Ma dajte, dajte. Za poroko ali pa katerokoli drugo slovesnost si privoščite takšno torto, ki jo imate najraje. Jaz sem imela sadno, ki je bila zelo pohvaljena, okrašena pa s svežimi vrtnicami. Res je bila lepa in to brez masla in barv.
Pa lepo poroko želim.

Mi smo imeli takole:
govejo in gobovo juho
telečja rebra filana in govedino, pražen krompir, riž, zelenjavo, solato
*
kavo
*
ob polnoči torto
*
jagenčka, odojka, zelenjavno prilogo
*
obaro.

Seveda so se mize šibile pod kupi piškotov, biskvitov, potic,……

Torta pa je bila petnadstropna sadna in 2 nadstropja čokoladne, ampak nobene margarine, ampak ena posebna krema, ker smetana se v tem letnem času grozno topi, pa še skisa lahko.

Mogoče imaš rada marcipan. Ta gospa dela lepe in dobre torte .

Ga. Martina Kastelic
Veliko Trebeljevo 3
tel:366 91 91
Dostavi tudi v Lj.
cene: 5.000 do 7.000

Od kod pa si? Jaz ti lahko dam številko ene gospe iz MB. Dela ful dobre torte (vse naravno-nobenih umetnih snovi), pa še poceni je:))
Nama je naredila 5-nadstropno; dva nadstropja sta bila orehova (njami!), trije pa sadni (jagode-ta prave).
Jedilnik pa smo imeli bolj standarden, ampak absolutno preveč hrane za tak letni čas (avgust-lani je bilo pasje vroče). Tako, da ne pretiravat!
LP, Jasna

Jaz sem iz Ljubljane, ampak se ne nameravam se porociti, ampak saj ves, kako je , ko vsako dekle sanja o poroki, pa sem malo razmisljala, v glavnem zaenkrat nic resnega. Sem pa ena tistih, ki rada nacrtuje, pa sem se jedilnik malo nacrtovala…. :)))))
Hvala za informacije!

če je torta večnadstropna brez raznih pripomočkov -stojal, potem ne more bit iz rahlih krem ampak iz masla.Tisti,ki pa si pomagajo s stojali si lahko privoščijo vse.
tako!

Jaz ti pa na poroki, poleg vse tezke hrane, predlagam se sadje, kot je grozdje. Vsi smo bili navduseni. Res odlicno.

Lepo poroko!

Midva z mojim sončkom pa se poročiva to soboto, tkole pa bo zgledal najin jedilnik:

aperitiv: srebrna penina in jagode

hladna predjed: pršut z melono

topla predjed: njoki z tartufi ali file lososa z rožmarinom

juha: brokoli-cvetača, šparglova ali goveja

1.glavna jed: telečji medaljon z hruško, mandeljni ocvrtki, francoska zelenjava z
maslom in zelišči, mediteranska solata

kava
sladica: vanilijeve princeske

2.glavna jed: puranova rolada z špinačo in skuto, riž z curry-jem, avokado v solati

00.00: poročna torta (čokoladna ali višnjeva) in kava

3. glavna jed: pljučni medeljan v omaki, divjačinske roladice, ajdovi rezanci, cvetača in brokoli v solati

02.00:sadje – melone in lubenice

04.00: Telečja obara

Tko, upam, da bo kaj prav prišlo, lepo poroko!
T.

TaNiTa!

Prosim povej mi katerega fotografa in kamarmana imaš?

Kateri ansambel?

Kam greš na poročno potovanje?

Lp,

Mina

Živjo!

Super jedilnik imaš. Koliko pa vse tole stane? Sveda, če ni skrivnost.
Kje boste praznovali?

Draga bodoča gospa!

Iskrene čestitke!

Nekateri pravijo, da smo ljudje angeli z eno perutjo, zato lahko letimo samo v
paru.

P.S.Želim vama lepo praznovanje.Sporoči kako je bilo na poroki!

Ja jedilnik je res dober, stane pa 5600 sit na osebo, brez penine in jagod. Fotografa in kamermana imava, tule nekoga iz naših krajev, sva se pa najprej menila z foto Asja, pa preveč komlicirajo.

Na poročno potovanje pa greva v Dominikansko republiko.

Hvala za vse lepe čestitke,
lepo se imejte,
T.

Veliko srece na skupni poti!!!!
Tole pa niti ni drago za vso to luksuzno hrano! Tvoj jedilnik mi je res zeloooooo vsec – tudi sama nacrtujem kaj takega – imava zelo podoben okus!!!!
Lep pozdrav!

Topaz!

Veš kakšen jedilnik boš imela na poroki. Ali si že našla princa, ki te bo popeljal pred oltar?

Da, mislim da sem ga nasla, vendar se studiram. Najprej bi rada nekaj dosegla v zivljenju, da bom potem lahko uzivala.
Kaj pa je narobe s sanjarijami? Menim, da so zdrave, ce sanj nimas, zivis polovicno zivljenje. Sanje ti omogocajo, da se bolj potrudis za cilje, ki jih imas v zivljenju.

Topaz!

Saj nisem mislila nič slabega. Tudi jaz sem kot punčka sanjarila o beli poročni obleki. Oh, kako sem bila vesela ko sem za prvo obhajilo imela dolgo belo oblekco. Tudi sama rada sanjarim. Samo zanimalo me je , saj veš firbec. Kakšno boš imela pa obleko?

Zelo vsec mi je bila od Alenke Ruzic – zena od Jureta Kosirja. Vcasih sem bila full za bogate obleke v smislu krinoline, ker obozujem barok in rokoko, sedaj pa elegantno, ampak prevec minimalisticno pa se vedno ne. Obvezno bom imela tiaro (da bom kot princeska 🙂 ), sopek bo pa iz roza gerber in lilij.
Ce bi bilo samo od mene odvisno bi bil jedilnik sestavljen iz italijanske kuhinje (testenine, njoki, morski sadezi, riz, krompirja pa ne bi bilo, ker ga ne maram – samo bi ga prevec gostov pogresalo). Glede torte oz.sladice bom imela pa cokoladno pito od Hvastije, pa razne sadne brez zeleja.

Ja, Alenka je bila lepa. Preprosta bela, ozka oblekca, brez naramnic. Njej bela zelo paše, ker ima temno polt in črne lase. Naredil jo je Hranitelj. Meni je bil všeč njen šopek iz roza vrtnic. Zanima me, če si mogoče kaj računala koliko te bo sanjska poroka stala?

Ne, pri poroki in medenemu tednu se ne bo sparalo. Mogoce bom izpadla razvajena, ampak mislim, da poroka predstavlja vsaki zenski nekaj posebnega, nepozabnega in pomembnega, zato ne pristanem na nobena pogajanja o ceni :).
Zelim si veliko poroko – to je 1 x 1.
Lep pozdrav!

sej bo že oči plačal! razvajenka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close