poroka na Mauritiusu
Na izbiro imam dva kraja in sicer GRAND BAIE ali BELLE MARE.Kar sva si zazelela,da bi bil ta dan res najin,sva se odlocila za to varianto.
V katerem mesecu si bila ti?V katerem hotelu?Pomagaj mi,pri odlocitvijo za katero destinacijo se odlocim!
GRAND BAIE(Colonial Beach,Merville Beach Hotel)
BELLE MARE(Le coco beach hotel)
lep dan se naprej
ELLA mi lahko poveš kakšno informacijo kako, kje, kdaj se da domeniti za poroko in na kakšen način. midva bi si tudi želel na tak način poročiti lahko tudi kje druhje pa neveva kam se obrniti, kako zadeva poteka, kaj vse rabi itd.
Bom zelo vesela zakakršno koli informacijo tudi od koga drugega na tem forumu!
Ella srečno in imejta se nepozabno!
mojca
Mojca!
Pri nas dela ta potovanja turisticna agencija Exotic tours v Ljubljani.Vendar sem se jaz odlocila za predstavnistvo Emirates v Ljubljani (nasproti Gospodarskega rastavisca) so zelo prijazni in destinacij imas toliko,da se ti zmesa.Moras vedeti,da so ta potovanja kar draga.Midva letiva z Brnika,se ustaviva v Dubaiu za dva dni in potem naprej na Mauritius.Skupaj naju bo prislo okoli 850.000 sit (s poroko vred) Poroka je na plazi z vsem kar zraven spada,oni vse zrihtajo.Upam,da bo nepozabno.
Lahko ti porocam o vsem,ko se vrnem.
Ce pa te se kaj zanima,mi lahko pises na elli@email.si
lp
Mi takrat nismo bili v hotelu, ampak v privat hisi blizu Grand Baie-ja. Ta kraj mi je bil vsec, ker je glavno turisticni kraj na celotnem otoku. Od tam se da iti na izlete-pojdita na otok Svete Gabrijele s katamaranom. Ostali tvoj omenjeni pa je, se mi zdi malo bolj umirjen kraj, s kopico dobrih hotelov. Mogoce boljsi za samo ceremonijo. Otok bosta lahko obdelala v tem casu, kolikor imata namen ostati tam. Je res lep. Morata na otok Ile aux Cerfs, pa v nacionalni park, pa krokodiljo farmo in sam center glavnega mesta,….ter se in se.
Lepo pozdravljeni!
Ker tudi sama (s partnerjem) razmisljava o poroki v tujini, me zanima kako je s pricami. Ali je pri takih porokah to cisto postranska zadeva? Midva bi namrec sla na potovanje cisto sama, brez sorodnikov in prijateljev. Ali ti price tam oni zrihtajo? Ali jih sploh potrebujes? Najlepsa hvala ze vnaprej za informacije!
CESTITKE!!!!!!!!!!!!
Tina
Ko sem prvic starsem omenila, da se bom porocila v tujini, ni bilo nobenega problema. V zadnjem casu ko se cedalje bolj zanimam za razlicne moznosti porok v tujini, pa je mojo mamo stisnilo in kar naenkrat ni vec tako navdusena nad tem, moj oce pa nasprotno nima nobenih pripomb. Sej po eni strani jo razumem, da bi rada videla kako se njena hcerka mozi, vendar poroka je moja osebna stvar in bi jo rada dozivela in imela taksno kot si jo sama s partnerjem zeliva. Starsi se morajo pac s tem sprijazniti.
Pozdravljena Tina!
No, se prav malo casa me loci od mojega velikega trenutka.Zapomni si,da je tvoja poroka TVOJA STVAR IN TVOJ DAN.Ceprav ne gre zanemarjati starsev.Midva sva se odlocila,da jih peljeva na vecerjo,ko prideva nazaj.Za price ne skrbi.Npr. na Mauritiusu te porocijo na plazi pred hotelom in sta prici direktor in direktorica.Zanimivo ne!Kako bogate price bom imela :-))))
S starsi pa se enkrat pogovori,da ne bi bilo zamer.Mi smo pretehtali vse.Veliko povabljenih,veliko denarja,da o zivcih ne govorim.Zdaj bom pa imela zdruzeno prijetno s koristnim.
Ce te se kaj zanima,mi pisi.
Veliko srece in predvsem poguma
ELLA
Poroka je seveda veljavna tudi pri nas.Potrebujes pa mednarodni rojstni list in potrdilo o samskem stanu.To dobis na upravni enoti.Stane pa cca. 1000 sit.Potrdilo o samskem stanu moras prevesti pri uradnem prevajalcu v angleski jezik.Stane cca. 6000 sit za oba.Ko se vrnes,pa moras potrdilo o zakonu spet prevesti v slovenski jezik.Kar malo zakomplicirano,a se splaca.
Midva sva se odlocila za 14 dnevni aranzma.(10 dni na Mauritiusu in 4 dni v Dubaju).Vse skupaj,za oba pa stane okrog 900.000 (HOTEL 4*, POROKA,VIZUMI,TRANSFERJI)
No tako,mislim,da bo to priblizno vse.
Jaz kar pridno odstevam dneve (samo se 12 dni)
lepo se imejte vsi skupaj!!!
Forum je zaprt za komentiranje.