Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poroka Koliko za darilo

Poroka Koliko za darilo

Odgovor na objavo uporabnika
Epic Fail, 18.08.2025 ob 21:18

Glede na to, da bo poroka kar na nivoju… dve kuverti. Za vsakega eno.

V njej pa vizitka za odvetnika za ločitve. ?

Zelo realno. Bolj preseratorska je poroka, prej gre zakon v franže. Videno večkrat.

200eur smo dali mi (cca4leta nazaj) pa nekaj simbolicnega dajte zraven.

ZaPojm, 18.08.2025 ob 17:12

Ni potrebe po kreganju. Verjamem, da je kuverta nekaterim nekaj najbolj butastega. Spomnim se moje mami, ki je rekla, da je dobila en kup posteljnine, ki ji ni bila všeč in tri mlinčke za kavo.

Jaz bom zavila penino in dva kozarca ter priložila kuverto. Glede na komentarje, mi je najbližje 350 eur.

Kolikor poznam mladoporočenca, se bosta za dogodek zelo potrudila.

o, ne penine in 2 kozarcev. To naredi skor vsak drugi. In potem imajo cel kup penin in kozarcev, kjer sta samo po 2 enaka…

Ijnjj, 18.08.2025 ob 20:53

Prvi del odgovora je za AnaMaria.

Ne po 20 letih se še nisem po glavi tolkla zaradi tega, s sestrično sva v lepih odnosih in tudi ona je bila meni priča in sem dobila tudi povrnjeno…. Tudi če ne bi dobila povrnjeno, ko sem se jaz poročila, se ne bi nič sekirala! Ampak jaz nisem materialist in mi nikoli tega denarja ne bo žal….. 1 leto sem pa šparala zato, ker sem šparala po malo, zato da si nisem trgala od ust…. Res ni bilo nobene panike! Pač vsak da toliko, kolikor želi. Jaz na poroki od svakinje nisem dobila nič, ker sta imela kao finančne težave, pa vem da jih nista imela, ampak sem jima vseeno rekla, da na poroko morata priti in brez darila…. Sta prišla brez darila. Vsi vemo, da sta škrta, takšna pač sta in se ne obremenjujem s tem. Boli me!

imam doma enega konjička iz gipsa, pobarvanega v temno rjavo- konjiček je figura, ki stoji na zadnjih nogah, sprednje pa so dvignjene navzgor- in gobec v smislu rezgetanja. Konj je visok cca. pol metra, zavit še v celofanu. ti ga podarim če nimate denarja za darilo in ga nesi na ohcet. celofan je prozoren tako da ga bodo vsi videli- no atrakcija, vsi ga boso občudovali- pridi ga iskati k meni, ker po pošti ga ne bi pošiljal ker se bo gips razbil

Jaz sem za zeaven podarila košarico s prvo pomočjo in šaljivim zapisom.

Dala pa sem not

Fenistil gel

Volatren gel

Cicatridina spray

Bepanthen plus

Aktivno ogglje

Cotracel mazilo

Mazilo iz čajevca

Razni obliži

Just kapljice

Obliž v sprayu

Daleron plus c

Hladilne blazinice različnih vrlikosti, tudi veliko

Različne septabene..in podobno.

Pa 1 kg kave, metin čaj in liter jegra, za malo heca, da pomiri, če nič ne pomaga

Za 4 osebe, 300 € v kuveri.

Angie12, 18.08.2025 ob 17:13

msolivija, 18.08.2025 ob 14:21

Ne it, 18.08.2025 ob 14:11

če nimaš raje ne it, da se ne osmešiš, če boš premalo dala. Dons so ljudje narejeni na keš in tisti k majo ful fensi poroke, tud ful pričakujejo. Sem doživela že od ljudi, kako so potem po poroki opravljali, kok so mel fensi ohcet, pol pa so dobili od nekaterih drobiž……  Tko, da dons je folk mahnjen. Tisti, k delajo ne vem kok fensi, je 50 eur na osebo premal, ni pokrita hrana in pijača….

O kaki pokritosti tujih stroškov je govora? Če te nekdo povabi na poroko, so njegovi stroški njegovi in ne moji. Od kje ta miselnost, da moraš pokriti svoje stroške???

Gostitelji, če nimate za poroko, potlej je ne delajte! Naredite si toliko kolikor zmorete plačati brez da vzamete kredit, greste v limit, izkoristite kreditne kartice, da vnovčite varčevalna sredstva. Če načnete karkoli od tega, potlej ste prekoračili svojo finančno situacijo. In gostje ne bodo plačevali vaših računov.

Ljudi povabite zato, ker si želite njihove družbe. Ne da vam plačajo račune!

Tako bi bilo med normalnimi ljudmi, danes se je pa žal obrnilo v čudno smer – eni bi najrajši ob vabilu še predračun poslali ?

za Angie – zdaj razmišljam, ko grem nekam na obisk, njihovo vabilo. Na obisk vedno prinesem ali nekaj sladkega, kavo, rože, neko malo pozornost. Moram svoj obrok plačati?

Kdaj se je to spremenilo?

200 € čisto dovolj!

Mi bi dali 300€ in kupili neko fino malenkost za zraven, da bi lepo zavili darilo.

msolivija, 19.08.2025 ob 12:28

za Angie – zdaj razmišljam, ko grem nekam na obisk, njihovo vabilo. Na obisk vedno prinesem ali nekaj sladkega, kavo, rože, neko malo pozornost. Moram svoj obrok plačati?

Kdaj se je to spremenilo?

V starih casih so tudi svatje na ohcet nosili hrano in pijaco, pac nekdo torto, nekdo pecivo, nekdo vino, kar je kdo imel in je lahko prinesel, nekaj pa je tudi gostitelj pripravil.

Pa se darila, spet kar je kdo lahko dal, da se je pomagalo mlademu paru, da se zgnezdita.

Danes se pac ne nosi hrane in pijace, ne kupuje daril, se pa da denar.

Ko gres bekam na obisk, ko si vabljen na kavo, kosilo, piknik, karkoli ze, se tudi spodobi, da nekaj prineses, na piknike midva neseva pecivo ali kaj, kar se zmenimo, ostalo pa kakor kdaj, a vedno vsaj kavo in “cokolado”.

200 eur več kot dovolj. Ne glej na to, kakšna in kako draga bo poroka, saj navadno poroko in ostale pizdarije plača priča. Za sestrično se ne spomnim, koliko sem dala, vem pa, da sem dala za sosedo 200 eur, ker mi je veliko pomagala tako pri delu, kot tudi in predvsem pri čuvanju otrok. Je bila zelo presenečena, ker ji je bilo to veliko, meni pa niti ne, saj ji sprotno nisem dajala denarja, razen ob rd kakšno zlatnino. Res pa ni bila poroka na nivoju, niti se same požrtije nisva udeležila. Bila sva le v cerkvi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close