Poroka Koliko za darilo
ZaPojm, 18.08.2025 ob 13:02
Vabljeni smo na poroko, ki bo kar na nivoju. Jaz, mož in trije otroci (pod 10 let). Koliko naj damo za darilo? Nevesta je moja sestrična, vidimo se 3x letno. Naš proračun je srednja žalost.
200? Bo šlo?
Če je preveč, bo tudi 100 dovolj!
100 bi bilo pač kritje stroškov za vaš konzum na poroki, kar je zame čisto dovolj, če se ne vozite glih v bemveju. Jaz ne bi pričakovala nič več, če bi bila tvoja sestrična.
Jaz sem bila priča sestrični že pred 20 leti in takrat je od mene dobila oziroma sta dobila 1.000 Eur v kešu, plačala sem ji frizerja in mejkap, za darilo pa sem ji kupila že poročni album. Mislim, da je mene tisti ohcet takrat koštal nekih 2.000 in to že 20 let nazaj. Pa računajte, da nisem neka bogatašinja, takrat sem bila stara 19 let in sem šparala 1 leto, ko sem delala preko študenta.
če nimaš raje ne it, da se ne osmešiš, če boš premalo dala. Dons so ljudje narejeni na keš in tisti k majo ful fensi poroke, tud ful pričakujejo. Sem doživela že od ljudi, kako so potem po poroki opravljali, kok so mel fensi ohcet, pol pa so dobili od nekaterih drobiž…… Tko, da dons je folk mahnjen. Tisti, k delajo ne vem kok fensi, je 50 eur na osebo premal, ni pokrita hrana in pijača….
msolivija, 18.08.2025 ob 14:10
50€ za celo družino. Ne greš na plačljiv dogodek. Vabljeni ste in ne boste plačevali vstopnine, hrane. Za to poskrbi gostitelj. Povabili so vas, ker si želijo svoj trenutek deliti z ljubljenimi osebami.
Kar brez slabe vesti!
To preprosto ni res. Sramoto si naredim, če grem s 50 EUR na poroko.
Ne it, 18.08.2025 ob 14:11
če nimaš raje ne it, da se ne osmešiš, če boš premalo dala. Dons so ljudje narejeni na keš in tisti k majo ful fensi poroke, tud ful pričakujejo. Sem doživela že od ljudi, kako so potem po poroki opravljali, kok so mel fensi ohcet, pol pa so dobili od nekaterih drobiž…… Tko, da dons je folk mahnjen. Tisti, k delajo ne vem kok fensi, je 50 eur na osebo premal, ni pokrita hrana in pijača….
Normalni ljudje ne kalkulirajo koliko je kdo prinesel. Če bi bila res tako na nivoju bi se odpovedala darilom v dobrodelne namene ali kaj podobnega. Tako delajo tisti na nivoju.
Drugače je meni osebno denar katastrofa darilo. In nisem želela da mi dajejo denar ob poroki. Zame to ni darilo. Leno je to. Sem dobila krasne stvari, osebne, za naju. Veliko je bilo bonov za uživanje v paru. Če že moraš denar….200 je čisto primeren znesek.
O kaki pokritosti tujih stroškov je govora? Če te nekdo povabi na poroko, so njegovi stroški njegovi in ne moji. Od kje ta miselnost, da moraš pokriti svoje stroške???
Gostitelji, če nimate za poroko, potlej je ne delajte! Naredite si toliko kolikor zmorete plačati brez da vzamete kredit, greste v limit, izkoristite kreditne kartice, da vnovčite varčevalna sredstva. Če načnete karkoli od tega, potlej ste prekoračili svojo finančno situacijo. In gostje ne bodo plačevali vaših računov.
Ljudi povabite zato, ker si želite njihove družbe. Ne da vam plačajo račune!
pazzna, 18.08.2025 ob 14:19
To preprosto ni res. Sramoto si naredim, če grem s 50 EUR na poroko.
Za pazzna: Taka mislenost mi je tuja. Niti ne bi želela imeti prijateljev, družine, ki tako razmišlja.
Ljudi povabiš zaradi njih samih, ker so ti všeč in želiš z njimi preživeti svoj dan. Ne pa da ti poravnajo račune.
Ni potrebe po kreganju. Verjamem, da je kuverta nekaterim nekaj najbolj butastega. Spomnim se moje mami, ki je rekla, da je dobila en kup posteljnine, ki ji ni bila všeč in tri mlinčke za kavo.
Jaz bom zavila penino in dva kozarca ter priložila kuverto. Glede na komentarje, mi je najbližje 350 eur.
Kolikor poznam mladoporočenca, se bosta za dogodek zelo potrudila.
msolivija, 18.08.2025 ob 14:21
O kaki pokritosti tujih stroškov je govora? Če te nekdo povabi na poroko, so njegovi stroški njegovi in ne moji. Od kje ta miselnost, da moraš pokriti svoje stroške???
Gostitelji, če nimate za poroko, potlej je ne delajte! Naredite si toliko kolikor zmorete plačati brez da vzamete kredit, greste v limit, izkoristite kreditne kartice, da vnovčite varčevalna sredstva. Če načnete karkoli od tega, potlej ste prekoračili svojo finančno situacijo. In gostje ne bodo plačevali vaših računov.
Ljudi povabite zato, ker si želite njihove družbe. Ne da vam plačajo račune!
Tako bi bilo med normalnimi ljudmi, danes se je pa žal obrnilo v čudno smer – eni bi najrajši ob vabilu še predračun poslali ?
AnaMaria866, 18.08.2025 ob 14:08
Jaz sem bila priča sestrični že pred 20 leti in takrat je od mene dobila oziroma sta dobila 1.000 Eur v kešu, plačala sem ji frizerja in mejkap, za darilo pa sem ji kupila že poročni album. Mislim, da je mene tisti ohcet takrat koštal nekih 2.000 in to že 20 let nazaj. Pa računajte, da nisem neka bogatašinja, takrat sem bila stara 19 let in sem šparala 1 leto, ko sem delala preko študenta.
V tem primeru bi vsaka normalna nevesta, torej, če ne bi bila pogoltna, darilo zavrnila, če je že res kdo tako premaknjen, da bi eno leto šparal za ta namen.
S tvojim razmišljanjem se popolnoma strinjam, a časi so danes žal drugačni. Veliko večino zanima le, koliko bodo pokasirali. Zato tudi radi vabijo premožnejše ljudi, s katerimi so komaj kaj v stiku, in dobro prečešejo rodovnik, od koga si lahko kaj obetajo. Nič hudega če so teto mrzle sestrične v 3. kolenu videli le nekajkrat v življenju. Če se ve, da je pripravljena odpreti tošl, takoj postane draga tetka, ki si jo oba takooo želita imeti ob sebi na njun veliki dan.
Si bila pac mlada in neumna. Upam, da si danes bolj pametna.
Angie12, 18.08.2025 ob 17:16
V tem primeru bi vsaka normalna nevesta, torej, če ne bi bila pogoltna, darilo zavrnila, če je že res kdo tako premaknjen, da bi eno leto šparal za ta namen.
To se tudi meni zdi grdo požrtno. Mene bi bilo sram vzeti od nekoga, ki nima in mora šparat za moje preseravanje.
Upam pa, da je to dekle kasneje srečala pamet in se malo bolj ceni.
Forum je zaprt za komentiranje.