porok za kredit
Živjo!
Zanima me naslednje: sem porok nekomu, ki je vzel stanovanjski kredit. Kaj to pomeni zame, kakšne so obveznosti … Kreditojemalec ima kredit tudi zavarovan – ali to gre skupaj? Ne razumem namreč, zakaj rabi še poroka, če ima kredit zavarovan z življenjskim zavarovanjem. Mi zna to kdo obrazložiti?
Hvala in lp
anuška
Življensko zavarovanje pomeni, da upravičenec (recmo partner,starši, otroci..) v “škodnem” primeru dobi neko odškodnino. Obstoja več zavarovanj, odškodnina pa se lahko izplača, recimo, za invalidnost ali tudi v primeru smrti.
To torej pomeni, da se zavarovalnina izplača samo, ko se zavarovancu kaj zgodi – razen, če je zavarovanje tudi varčevalno-naložbeno, v tem primeru pa se neka vsota izplača na zaključku zavarovalnega obdobja (recmo, da je to 20 let) .
Banka bi se iz naslova zavarovalnine torej lahko poplačala samo v primeru nastanka škodnega primera ali na koncu zavarovalne dobe, če gre za ta tip zavarovanja.
Ker pa nesposobnost plačevanja ni nujno povezana z nezgodo ali celo smrtjo, je torej jasno, zakaj hoče še nekega poroka. Tega pač terja v primeru, če kreditojemalec ne plačuje obveznosti tudi iz katerihkoli drugih vzrokov. Mimogrede, poroka terja tudi, če morebitna izplačana zavarovalnina ne zadošča za poplačilo obveznosti.
Hvala za odgovor. Stvar je malo zakomplicirana. Moj fant je podpisal poroštvo svojemu očetu za najem stanovanjskega kredita (kredit bo šel za urejanje stanovanja fantove mame, starša sta ločena in oče naj bi s tem kreditom nekako odplačal razdelitev njunega skupnega premoženja). Prvi porok očetu je njegova bivša žena (od fanta mama), moj fant pa je drugi porok. Težava je v tem, da fant sploh ni prebral, kaj je podpisal in šele kasneje izvedel, da je oče najel kredit za 10 let v vrednosti 40.000 EUR. Seveda me je skoraj kap, ker tudi midva nimava še svojega stanovanja in bova nujno morala najeti kredit – in to prav kmalu!!! Poleg tega je neto plača mojega fanta 600 EUR (moja tudi, prihranke imava zelo majhne) in groza me je ob misli, da se karkoli zgodi, saj mi ni jasno, kako bova odplačevala ta kredit. Mama je fantu pojasnila, da “ni problema, saj je vse skupaj zavarovano z življenskim zavarovanjem”. Meni se pa stvar ne zdi tako zelo neproblematična, saj s fantom nimava urejeno niti glede svoje eksistence in si ne predstavljam, da bova reševala še probleme drugih???!!!
Sem čudna jaz, ali se še komu ne zdi vse v redu???
Hvala
Lp
anuška
Banka je pač postavila take pogoje zavarovanja posojila. To pomeni, če npr. nebi njegov oče plačeval kredita potem banka koristi zavarovanje. V vašem primeru je to vaš fant, ki je napisan kot porok in prevzame plačilo dolga.
Ko bo vaš fant hotel vzeti posojilo bodo upoštevali njegovo obremenitev, ker je že napisan kot porok. To pomeni lahko v praksi nižjo boniteto, nižji znesek posojila, težje pogoje pri pridobivannju posojila ipd.
Če bi oče od tvojega fanta nehal odplačevati anuitete potem bi banka najprej terjala denar od porokov. To nima nobene veze z zavarovalnico.
V primeru smrti kreditojemalca, smrti obeh porokov je potem zavarovalnica tista, ki krije poplačilo posojila iz naslova zavarovanja.
Kar se tiče najemanja novega posojila:
Ko bo tvoj fant hotel vzeti posojilo bodo upoštevali njegovo obremenitev, ker je vpisan kot porok pri očetovem posojilu in je teoretično že obremenjen. Se pravi predstavlja za banko večji riziko glede odplačevanja posojila, ki bi ga sam vzel. To lahko pomeni v praksi nižjo boniteto, nižji znesek posojila, težje pogoje pri pridobivannju posojila ipd.
Attn :::::::::
To je zasebni in neprofitni organi za nepremičnine, Ponujamo vse
vrsta posojila posameznikom in družbo, kot je za začetek opravljanja dejavnosti
posojilo, hotelsloan, družba posojilo, contruction posojila, zavarovanje posojila, za bolnišnice
posojilo, carloan, gradnja hiše posojila, obračuna z dept itd pri minimalni
obrestno mero v višini 3% na letni in 100% garancija Asured storila, če
Zanimivo stik prek cenaloan_firm@sify.com
wantyou smo tudi, da izpolnite obrazec Potrebno below.Information:
Ime ………….
Country ……….
Država …………..
Telefonska številka ……….
Naslov ……………….
City ……………………
Sex …………………
Marital ………….
Znesek, potreben ……
Trajanje …………
Have You Applied Pred ……….
G. Cena Barry
Pozdravljeni.
Zanima me ali je ob najemu stanovanjskega kredita s poroštvom kakšna starostna omejitev za poroka?
V banki so mi namreč zatrdili da je (mislim da z časom kredita ne sme preseči starosti 75 let).
Kako je v primeru moje nezmožnosti plačevanja kredita ter v primeru smrti poroka?
Hvala in lp
Forum je zaprt za komentiranje.