Porodniško nadomestilo
Pozdravljeni,
sem noseča in porodniški dopust naj bi se mi predvidoma začel konec marca. Imam vprašanje glede porodniškega nadomestila. V zadnjih 12 mesecih sem bila 3 mesece na zavodu (prejemala sem nadomestilo) ter preostalih 9 mesecev zaposlena v dveh različnih podjetjih. Od tega najprej kratek čas za 100 % delovni čas in sedaj pol leta za polovični delovni čas. Sedaj ne vem kako izračunati višino nadomestila. Kakor sem seznanjena se računa povprečje zadnjih 12 plač pred nastopom porodniškega dopusta, torej je sem všteto tudi denarno nadomestilo z zavoda ali ne?
Ali moram podatke o plači zbrati sama (moram osebno obiskati tudi prejšnjega delodajalca)?
Hvala za vaš odgovor.
LP
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunSN.asp
“Osnova za izračun posamezne vrste starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge za eno od vrst starševskega dopusta, kar je na primer: plača, nadomestilo plače kot na primer bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost, denarna pomoč v času brezposelnosti.”
Podatke o prejetih plačah ne rabiš zbirati, ker jih pristojni organi že imajo. Problem bi kvečjemu bil, če delodajalec ni plačal prispevkov in ni oddal rek obrazcev.
Forum je zaprt za komentiranje.