Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Porodniški in letni dopust, skrajšan delavnik

Porodniški in letni dopust, skrajšan delavnik

Pozdravljeni!

Prejšnji teden se mi je iztekel porodniški dopust, trenutno koristim letni dopust v strnjenem nizu iz leta 2012.
Podpisala sem tudi pogodbo o koriščenju krajšega, 6-urnega delavnika zaradi nege otroka mlajšega od 6 let. Na tej pogodbi piše, da mi začne veljati naslednji dan, ko zaključim s porodniško. Torej to pomeni, da bom ta dopust z leta 2012, katerega koristim sedaj, imela obračunanega kot da delam 6 ur?? Pa je to običajna praksa? Po moji logiki bi se to (koriščenje dopusta 2012) moralo šteti še vedno kot 8-urni delavnik, 6-urni pa takrat, ko bi dejansko začela delati.

Kaj to pomeni za moj letni dopust iz leta 2012? Nekaj so v službi govorili, da bom zaradi 6-urnega delavnika imela tudi nekaj dni manj dopusta. Po moje bi ga potem kvečjemu morala imet kak dan več, če bi mi ure dopusta 2012 razdelili na 6-urne delavnike, namesto 8-urnih?!

Natančno mi ne znajo še nič povedat, ampak očitno lahko pričakujem manj dopusta, kot mi je pripadalo, ki pa bo tudi slabše plačan.

Prosim, če se boste kaj znašli iz te “klobase”, da mi odgovorite na vprašanja. Najlepša hvala in lep pozdrav!

Se opravičujem, v mislih sem imela koriščenje dopusta za leto 2013!!! 🙂

A v vlogi za koriščenje skrajšanega delovnega časa nisi navedla od kdaj dalje koristiš skrajšani delovni čas? Jaz sem dopust koristila kot da delam 8 ur, ko se mi je pa dopust iztekel pa sem začela koristiti skrajšan delovni čas.
Št. dni dopusta je pri skrajšanem delovnem času enako kot da bi delala normalno. Prav tako ti pripada celo nadomestilo za malico, cel regres in potni stroški. Le čas za malico je sorazmerno krajši, tako da…upam da sem ti kaj pomagala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close