porodniški dopust
Spoštovani,
zanima me kako je s pravico do porodniškega dopusta, če bi bila situacija takšna. Lani sem se prvič zaposlila in sem sezonsko delala od 15.4.2014 do 15.10.2014. Potem sem se prijavila na zavodu, ker sem mlajša od 30 let sem imela dva meseca nadomestilo. Letos imam možnost ponovne zaposlitve kot lani in najprej me zanima mi po 6ih mesecih dela ponovno pripada nadomestilo kot lani? Glede na to da si s fantom želiva otroka, in da bi recimo zanosila v aprilu ali maju, bi bila ob poteku pogodbe približno 5 mesecev noseča. Do nastopa porodniške bi mi preostalo še tri mesece. Kot sem brala po forumih moram biti dan pred nastopom porodniške zaposlena. Je v mojem primeru tudi mogoče, da recimo zaprosim za nadomestilo za brezposelmost (če mi sploh pripada ponovno), recimo šele po enem mesecu prijave na zavodu? V tem primeru bi bila 6 mesecev zaposlena, 5 mesecev noseča, mesec na zavodu brez nadomestila, in potem 2 meseca nadomestila pred nastopom porodniške? Bi mi v tem primeru pripadala porodniška za zadnjim 12 mesece zaposlitve? Vem da sem zelo optimistična in da je tako planiranje nosečnosti bolj malo verjetno, toda zanima me če je v teoriji sploh mogoče…
Najlepša hvala za odgovor
Forum je zaprt za komentiranje.