Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Porodniški dopust – regres in dopust

Porodniški dopust – regres in dopust

Lepo pozdravljeni,

V podjetju sem zaposlena za nedoločen čas. 18. julija mi poteče porodniški dopust. Zanima me ali mi pripada za to leto celoten dopust in regres ali samo sorazmerni delež le-teh.

Ali se dopust, ki ga v prejšnjem letu nisem mogla izkoristiti (zaradi bolniške) prenese na to leto ali “propade”.

Najlepša hvala za odgovor

Regres pripada celoten, saj si bila ves čas v delovnem razmerju.

Tudi preostanek lanskega dopusta se je prenesel v letošnje leto, vendar ga moraš izkoristiti do 30.6. – kar pomeni, da če se vračaš 18.7., ti propade.

Najlepša hvala za odgovor.

Lep in uspešen dan še naprej

Pozdravljeni,

V podjetju, kjer sem trenutno zaposlena sem se zaposlila v sredini novembra 2011. V pogodbi imam določeno poskusno dobo 6 mesecev, ki se mi izteče v maju. Po izteku poskusne dobe, mi obstoječa pogodba velja kot pogodba za nedoločen čas.
Ker sem noseča mi bodo pogodbo z majem prekinili in mi dali novo pogodbo za določen čas na drugo podjetje (pogodbo do 31.8, rok imam v začetku oktobra).
Zanima me kako je z dopustom, koliko mi ga pripada, odločbo so namreč že spisali, da mi za leto 2012 pripdada 23 dni dopusta, vendar so jo zadržali, ko sem povedala za nosečnost..
Koliko dopusta mi pripada? Kaj pa regres? Ali mi sploh lahko prekinejo obstoječo pogodbo, glede na to, da ni nobene komisije, ki bi nadzirala moje delo v poskusni dobi? Mislim da je tudi poskusna doba za moje delovno mesto previsoka (delam kot administrator, srednje zahtevna dela).
V naprej hvala za vaš odgovor.
Lep pozdrav,

Pozdravljeni,

V podjetju, kjer sem trenutno zaposlena sem se zaposlila v sredini novembra 2011. V pogodbi imam določeno poskusno dobo 6 mesecev, ki se mi izteče v maju. Po izteku poskusne dobe, mi obstoječa pogodba velja kot pogodba za nedoločen čas.
Ker sem noseča mi bodo pogodbo z majem prekinili in mi dali novo pogodbo za določen čas na drugo podjetje (pogodbo do 31.8, rok imam v začetku oktobra).
Zanima me kako je z dopustom, koliko mi ga pripada, odločbo so namreč že spisali, da mi za leto 2012 pripdada 23 dni dopusta, vendar so jo zadržali, ko sem povedala za nosečnost..
Koliko dopusta mi pripada? Kaj pa regres? Ali mi sploh lahko prekinejo obstoječo pogodbo, glede na to, da ni nobene komisije, ki bi nadzirala moje delo v poskusni dobi? Mislim da je tudi poskusna doba za moje delovno mesto previsoka (delam kot administrator, srednje zahtevna dela).
V naprej hvala za vaš odgovor.
Lep pozdrav,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close