Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev porodniška+avtorska pogodba

porodniška+avtorska pogodba

Sem na porodniški. Možnost imam občasno (cca. 2x mesečno) delati po avtorski pogodbi (ne v isti ustanovi, kjer sem sicer zaposlena). Rekli so mi, da ta način dela – po avt. pogodbi ni sporen. Meni bi to ustrezalo, predvsem finančno seveda in tudi časovno bi zneslo (popoldan), vendar nisem čisto prepričana, če je zakonsko v redu??
Vljudno prosim za mnenje!

Mislim, da načeloma ne bi smela delati ničesar, niti po pogodbi o avtorskem delu. Ampak poznam mnogo žensk, ki so delale, pa jih niso doletele nikakršne posledice in niti ene, ki bi jo. Če gre za npr. prevajanje ali članke še vedno lahko rečeš, da je zadeva nastala pred porodniškim dopustom, pa so ti jo potem plačali med njim, to pa ni prepovedano.

Govori pa se, da se je neka tv voditeljica nekaj tednov pred iztekom porodniške pojavila na tv, pa so jo že klicali s CSD, da ji bodo ukinili nadomestilo, če bo delala (je pa šlo za istega delodajalca).

Hvala za mnenje. Na žalost ne gre za pisanje ali prevajanje, kar bi lahko prikazala, da je nastalo že prej. Sodelovala bi v nekih izobraževalnih delavnicah in v nadzoru pripravnikov, kar torej pomeni, da bi bila tam prisotna in bi imeli evidentirane datume,…
Malo me skrbi in sem v dvomih ali lahko to sprejmem brez prevelikih tveganj, kajti šlo bi za kar dolgo obdobje-pol porodniške ?

Po mojem razmišljanju: nadomestilo, ki ga dobivaš v času porodniške, je nadomestilo za 8 ur, torej bi v prostem času lahko kaj delal ali…??
Prosim za nasvet!

Tudi sama sem v podobni situaciji, vendar je zakon zelo jasen. Če ugotovijo, da med porodniško delaš ti lahko ukinejo nadomestilo. Žal …

Praviš ZAKOJ JE JASEN …kje je možno to v zakonu preveriti??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close