Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev porodniška

porodniška

Pozdrav
Imam vprašanje na katerega nisem našla odgovora. Zanima me, ali lahko delodajalec odpove zaposleni za nedoločen čas v podjetju,kjer načeloma ni presežkov in odpuščanj pogodbo o zaposlitvi,ko pove da je noseča. Seveda si izmisli nek razlog,saj v odpovedi ne more navesti razlog – nosečnost.Zanima me,je situacija kaj drugačna,če je delavka tudi na bolniški čas trajanja nosečnosti?
Moja situacija je sledeča. Zaposlena sem za ned.čas,noseča 6 tednov. Delodajalec mi je ustno dal vedeti če zanosim se me bo tako ali drugače znebil. Se lahko rešim in imam dohodek če grem na bolniško?

če greš na bolniško,ti pripada nadomestilo za bolniško.zakaj bi pa šla,če ni potrebe po bolniški?To ni fer,delodajalec pa te ne bo kar tako dal na cesto,razen če ga boš tako izkoristila

*****Tudi zate sonce sije****

pozdravljeni!

Od trenutka ko delodajalcla obvestite, da ste noseči ste varovani pred odpovedjo iz kateregakoli razloga. Razen če se vam izredno odpoveduje pogodba, vendar za to potrebuje delodajalec predhodno soglasje inšpektorja za delo. Takšno varstvo uživate ves čas nosečnosti, ves čas porodniške in še en mesec po prenehanju porodniške.

Poskrbite, da vaš delodajalec izve za vašo nosečnost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close