Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev porodniška

porodniška

Spoštovani!

Zaposlena sem za določen za 1 leto. Po šestih mesecih sem odšla na bolniško zaradi rizične nosečnosti. Zanima me, ali mi zaradi bolniške lahko prekinejo delovno razmerje.
Ali delovna doba, ki sem si jo plačevala pred to zaposlitvijo (bila sem brezposelna) vpliva na višino nadomestila za starševski dodatek, ki ga bom prejemala, ko se trok rodi? kako se izračuna višina tega dodatka? Ali je odvisen tudi od plače, ki jo naj bi zdaj prejemala 12 mesecev?

Hvala in lep pozdrav

Zaradi bolniške se delovnega razmerja seveda ne sme prekiniti, vendar v vašem primeru pogodba o zaposlitvi pač preneha z datumom, ki je v njej naveden ne glede na to, da ste vi v bolniškem staležu. Osnova za izračun nadomestila pa je povprečna osnova, od katere so bili v zadnjih 12 mesecih obračunani prispevki za starševsko varstvo. Če vam kakšen mesec zmanjka, se zanj upošteva 55% minimalne plače.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close