Porodniška – zaposlitev
Pozdravljeni,
zanima me, kako je s porodniško, na trenutnem delovnem mestu sem 1 leto, sedaj pričakujem pogodbo za nedoločen čas. V naslednjem letu nameravava ustvariti družino, česar pa se nekako bojim, saj vem, da bom zaradi tega ostala brez zaposlitve (moje delovno mesto je hitro nadomestljivo).
Zanima me, če nastopim porodniško in v primeru, da ostanem brez te zaposlitve dobim porodniško še iz naslova te službe, v kolikor zanosim takoj še enkrat ali se potem na to gleda drugače?
Kje bi si lahko prebrala več informacij o tem, kako to poteka?
Lep pozdrav,
Maja
Na straneh Centra za socialno delo, npr.:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskoNadomestilo.asp
Pozdravljeni…
Od leta 2009 pa do julija 2011 sem bila zaposlena, kar mi je prineslo 1 leto 9 mesecev in pa 14 dni delovne dobe. Potem sem bila na zavodu, kjer sem 2,5 meseca koristila nadomestilo, zaradi rizične nosečnosti, pa sem potem do nastopa porodniške bila na bolniški. 15.4.2013 se mi je porodniška iztekla in sem se prijavila na zavod za zaposlovanje, kjer so mi povedali, da mi nadomestilo ne pripada, lahko sem pa prijavljena na zavodu kot iskalka del do konec oktobra 2013. Sedaj sem drugič noseča in imam PDP 09.11.2013.
Zanima me kako bo z mojo porodniško? Bi bilo pametno, da se v tem času do nastopa porodniške zaposlim, bi to kaj vplivalo na višino moje porodniške – se pravi zaposlitev od julija do oktobra?
Ali je bolje, da se tik pred nastopom porodniške zaposlim kot pomočnica…. Ker se pred prvo porodniško nisem zaposlila kot gospodinjska pomočnica – mi sedaj menda ne pripada nadomestilo na zavodu. Če bi se takrat zaposlila, bi pa menda dobila dosti manjšo porodniško…
Lepo prosim za odgovor!
Lp,
S*
Forum je zaprt za komentiranje.