PORODNIŠKA – regres in letni dopust
Pozdravljeni!
Zanima me koliko dopusta je predpisanega za trgovsko dejavnost za leto 2010, v primeru, da gre za normalni 5 dnevni tedenski delavnik. Zanima me tudi, če dobim kakšen dodatek na izobrazbo (imam namreč 7. stropnjo), zaposlena pa sem kot navaden trgovec (5. stopnja). Zanima me še, koliko je dodatnih dni za 2 otroka?Hvala in lep pozdrav.
Poglejte katero kolektivno pogodbo imate navedeno v pogodbi in potem poiščite na spodnjem linku. Notri imate točno naveden dopust. Pri vas ni dodatka za izobrazbo za 7 stopnjo, saj imate delo za 5.stopnjo.
http://www.zsss.si/index.php?option=com_content&task=view&id=145&Itemid=218
Kar se regresa tiče, vam pripada za leto 2010 v celoti. Pri dopustu pa je tako: praviloma imate pravico prenesti dopust iz leta 2010 v leto 2011, vendar če niste delali najmanj 6 mesecev, ga ne morete prenesti v celoti, ampak se vam zmanjša za dva tedna. Zato je najbolje, da izkoristite ta dva tedna pred nastopom porodniškega dopusta, preostali dopust pa boste lahko koristili tudi v letu 2011. Kolikor pa vam delodajalec omogoči koriščenje celotnega dopusta že v letošnjem letu, pa ga koristite pred nastopom porodniškega dopusta.
Po končanem porodniškem dopustu v Januarju sem takoj pričela delo s skrajšanim delovnim časom po 4 ure na dan. Imam še neizkoriščeni del dopusta iz leta 2009 ko sem bila na porodniški in sicer 6 dni (6* 8ur = 48ur). Pa me zanima kako se obračuna dopust zdaj ko delam polovični delovni čas? Ali mi tako pripada 12dni*4ure=48ur dopusta ker delam samo pol dneva, ali pa le 6 dni, ne glede na skrajšani delovni čas. Hvala in lep pozdrav.
Dopust se vedno obračunava po dnevih, torej če vam je prej pripadalo 6 dni, vam tudi sedaj pripada 6 dni (ne glede na to, da delate skrajšan delovni čas).
Tudi nov dopust boste koristili po dnevih; če bi vam ob običajnem delovniku pripadalo npr. 25 dni (po 8 ur), vam bo ob skrajšanem delovniku prav tako pripadalo 25 dni (po 4 ure).
Pozdravljeni …
Trenutno sem še na porodniškem dopustu (do 8.6.2010) in sem zaposlena za nedoločen čas. Zanima pa me naslednje. Zaradi rizične nosečnosti sem pričela z bolniško s 1.12.2008 in bila na bolniški vse do začetka porodniške 9.6.2009. V juniju sem za leto 2009 prejela cel regres. Zanima pa me, kako je z regresom za letošnje leto. Če sem prav razumela, mi pripada cel, ker sem zaposlena za nedoločen čas.Dopusta za leto 2009 pa pred porodniško nisem koristila nič. In če sem spet prav razumela, mi pripada za lansko leto dva tedna manj dopusta, ker sem bila več kot šest mesecev na bolniški.
Hvala!
Dan,
moje vprašanje je pa tako: zaposlena sem bila leto in 3 mesece za določen čas, do 25.03.2010, in sicer v šolstvu. zdaj me pa zanima, do koliko letnega regresa v letu 2010 sem upravičena? ker sem lansko šolsko leto delala za skrajšani delovni čas 5 ur in sem dobila celoten regres, to šolsko leto pa poln delovni čas. se regres šteje od šolskega leta, ki se začne s septembrom, ali tekočega leta, ki se začne januarja, ker za letni dopust vem da se šteje od januarja. Imela sem 33 dni letnega dopusta, tako da mi pripada sorazmerni delež, kako pa je z regresom?
Upam, da ni preveč komplicirano!
Hvala za odgovor
AP
Pozdravljeni,
mene pa zanima sledeče, trenutno sem na porodniški (od 26.9.2009), vendar sem spet noseča in bom podaljšala porodniško še za eno leto ne da bi vmes šla v službo, zanima me glede na to, da ne bom mogla porabiti dopust za leto 2010 ali mi vseeno pripada regres za leto 2010, zaposlena sem za nedoločen čas.
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav,
M
Pozdravljeni,
moje vprašanje; rok poroda imam v mesecu juliju, od konca marca sem na bolniški, dobila sem odločbo komisije, ki mi je bolniško podaljšala do začetka porodniškega dopusta. Ker imam za koristiti še letni dopust, nekaj lanskega in del letošnjega, me zanima ali lahko prekinem bolniško in grem na letni dopust, seveda z dogovorom z delodajalcem.
Že v naprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
S.
Pozdravljeni,
moje vprašanje je sledeče: pogodbo za določen čas sem imela sklenjeno od 19.03.2009 do 19.03.2010, nato pa so jo mi podaljšali od 19.03.2010 do 19.08.2010. Porodniški dopust pa se mi bo pričel z 31. julijem. Zanima me, že mi za letošnje leto priprada celoten dopust in regres ali samo sorazmerni delež?
Zahvaljujem se Vam za vaš odgovor!
Pozdravljeni,
zanima me kako je z mojim dopustom ter regresom za leto 2009 ter 2010.
Zaposlena sen za nedoločen čas(d.o.o.) od 8.2.2008, od 17.11.2009 sem bila na bolniški pa vse tja do 4.3.2010, z 5.3.2010 pa sem začela z porodniškim dopustom. Zanima me kako je z mojim dopustom ter regresom za leto 2009(nisem prejela regresa ter tudi dopusta nisem izkoristila v celoti), ter za leto 2010. Z porodniško zaključim nekje proti koncu marca 2011, ker sem rodila 23 pred predvidenim datumom poroda še mi pripada nekaj dni več porodniškega dopusta.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!
mž
pozdravljeni!
sem delavka,ki je zaposlena za nedoločen čas. me pa zanima sledeče;
z letom 2009 sem začela delati skrajšan delovni čas ( to pomeni 4 ure mi plača delodajalec, 4 ure pa mi da socialno oz. plačajo mi samo zav. prispevke). koristim cel dopust. pa me zanima koliko lahko dobim regresa in do kdaj.
hvala!
Pozdravljeni,
zanima me kako je z mojim dopustom ter regresom za leto 2009 ter 2010.
Zaposlena sen za nedoločen čas(d.o.o.) od 8.2.2008, od 17.11.2009 sem bila na bolniški pa vse tja do 4.3.2010, z 5.3.2010 pa sem začela z porodniškim dopustom. Zanima me kako je z mojim dopustom ter regresom za leto 2009(nisem prejela regresa ter tudi dopusta nisem izkoristila v celoti), ter za leto 2010. Z porodniško zaključim nekje proti koncu marca 2011, ker sem rodila 23 pred predvidenim datumom poroda še mi pripada nekaj dni več porodniškega dopusta.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!
mž
Forum je zaprt za komentiranje.