Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev porodniška in zaposlitev za določen čas

porodniška in zaposlitev za določen čas

Pred nekaj časa je bila na tem forumu odprta debata o tem, da je dobro, če ti delodajalec podaljša pogodbo za določen čas, ko si sicer na porodniškem dopustu. Zdaj bi si rada prebrala kaj več o tem, a teme ne najdem, čeprav brskam in brskam :(. Bi mi morda kdo pomagal? Ali pa če katera ve, kakšne so prednosti tega, da ti delodajalec v takem primeru podaljša delovno razmerje. Baje on ni nič na slabšem, jaz pa bi bila na boljšem?

ja, ti si na boljšem, ker ti mora delodajalec plačati še regres za ta čas, priznat ti mora dopust, zaposlitev se ti ne prekine…
ne vem, če je dd res v istem položaju.

Če boš po končani porodniški pristala na zavodu za zaposlovanje, ti bo pripadala pravica do denarnega nadomestila le, če boš zaposlena v zadnjih 18-ih mesecih 12 mesecev. Torej bi ti morala pogodba preteči največ pol leta pred koncem porodniškega dopusta.

Jaz sem porodniško nastopila januarja 2006. Takrat mi je tudi potekla pogodba o zaposlitvi. Ves čas porodniške (15 mesecev) sem bila na CSD, po preteku porodniške sem šla na Zavod in redno prejemala nadomestilo tri mesece. Res je, da ne vem, ali se je v tem času zakon spremenil in, ali res moraš sedaj biti dejansko zaposlena. Meni je takrat najbolj pomagala gospa na CSDju, v smislu, kaj je najboljše zame. Srečno.

P.S. Definitivno je delodajalec na slabšem, če ti podaljša pogodbo samo zaradi porodniške, in te nima namena zaposliti še naprej.

Če nimaš take službe oz.takega položaja kjer bi te težko pogrešali ti bodo težko podaljšali!Ker delodajalec ima s teboj stroške pa še nekoga mora imeti zaposlenega namesto tebe!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close