porodniška in letni dopust
Spoštovani,
Že nekaj časa brskam po forumu, da se vprašanja ne bodo podvajala a odgovora nisem našla. Ne vem, če je ta forum sploh pravi. Če ni, mi prosim priporočite pravega.
Od konca decembra sem na bolniški in s 30.1.2011 začnem s porodniškim dopustom. Zaposlena sem za nedoločen čas od leta 2007 in odločila sem se, da se po končani porodniški ne vrnem več v to podjetje, bom pa takoj po končanem dopustu, leta 2012 podpisala pogodbo za zaposlitev v drugem podjetju ali pa bom odprla svoj s.p..
Zdaj pa vprašanja.
1. Ali je možno, da še med dopustom za nego otroka prekinem delovno razmerje (to moram vedeti, ker je možno, da se bomo tako dogovorili zaradi varnosti, da res dobim obljubljeno službo – npr. septembra 2011) in nadaljujem z dopustom za nego otroka v novi službi?
2. Kako je v tem primeru z regresom (glede na to, da do 1. junija še ne bom vedela kdaj točno bom pogodbo prekinila.
3. Če pogodbo o zaposlitvi z zdajšnjim delodajalcem prekinem po končanem dopustu za nego otroka, ali moram o tem delodajalca obvestiti 30 dni prej oz. ali lahko še porabim pripadajoči dopust iz leta 2011?
Hvala za odgovore in prijazen pozdrav,
Lucija
Spoštovani,
tudi mene zanima koliko dopusta mi pripada, če za tekoče leto v mojem primeru 2012 pred nastopom porodniške ne morem porabiti 10 delovnih dni (glede na to, da bom nastopila porodniško cca 11.1.12 bom lahko koristila samo 7 delovnih dni) ter ali mi potemtakem med porodniško pripada regres in koliko?
– zaposlena za nedoločen čas več kot 10 let
– LD za 2011 bom izkoristila v celoti
– nastop porodniškega dopusta cca 11.01.12
Najlepša hvala za odgovor in lep dan,
S
pozdravljeni,
tudi mene zanima koliko dopusta mi pripada, če sem nastopila porodniški dopust 7.01.2011?Ali mi pripada celoten dopust (ki ga ne morem koristiti v tem letu) ali 10 dni? Ali mi pripada celoten regres, ali regres glede na teh 10 dni dopusta?Delodajalec mi je rekel, ko sem hotela 1.1.20011 koristiti dopust, da mi ne pripada. Hvala in lp.
Pozdravljeni,
tudi mene muči eno vprašanje glede letnega dopusta. Zaposlena sem že 11let za nedoločen čas.
Prvi dan porodniškega dopusta imam 01.03.2012. Letni dopust za leto 2011 bom izkoristila v celoti še v tem letu. Letni dopust za leto 2012 pa bi pričela koristiti s 01.01.2012 in mi ga bo pripadalo 23 dni. To se pravi, da bi bila doma cel mesec januar 2012 in dva dni v mesecu februarju 2012.
Prosim popravite me, če mislim napačno, da mi za leto 2012 pripada cel dopust (23 dni).
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
Ksenija
Pozdravljeni,
V podjetju sem zaposlena od 1.avgusta 2010. Ves čas zaposlitve za določen čas. Zadnja pogodba mi poteče 31.05.2012. S 01.06.2012 se bom prijavila na zavod za zaposlovanje.Na zavodu bom prijavljena do 29.08.2012.,kjer bom prejemala nadomestilo. S 30.08.2012. naj bi nastopila porodniški dopust, saj imam predvideni datum poroda 26.09.2012.
Zanima me naslednje:
Koliko dni letošnjega dopusta lahko izkoristim, glede nato, da mi je bilo v odločbi za leto 2012 napisanih 26 dni ?
Hvala za odgovor.
Lep Pozdrav!
Zaposlena sem za nedoločen čas. Porodniško nastopim s 3.6.2012. Vendar sem že od 10.11 v bolniški. Dopust za leto 2011 sem porabila, zanima pa me ali moram porabiti 10 dni letošnjega dopusta, da ne propade. Ali mi zaradi bolniške in ker sem v letošnjem letu na bolniški – ob zaključku porodniške pripada ves dopust za leto 2012?
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.