Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Porodniška in dopust za 2007

Porodniška in dopust za 2007

Zdravo,

Dopust za nego in varstvo otroka se mi izteče 24.12.2007. V leto 2008 bi si želela prenesti kar čimveč dopusta odrejenga za leto 2007, torej če prav razumem zakon bi morala koristiti 10 delovnih dni skupaj do konca 2007. Tu nastane problem, saj do konca 2007 ni 10 delovnih dni ampak le 2.
Ali je dovolj če začnem koristiti dopust za 2007, da lahko nekoriščenega prenesem v 2008 in ga pokoristim do 30.6.?
Ali izgubim le teh 10 delovnih dni ki jih nisem imela možnosti izkoristiti ali ves dopust za 2007?
Kaj lahko storim, da dopusta za 2007 ne izgubim?

Hvala vnaprej in lep pozdrav!

Živjo!

Meni se obeta podoben problem. Trenutno sem že od avgusta na bolniški zaradi težav v nosečnosti. S porodniško bom nastopila v začetku januarja 2008 in ravno tako zaradi praznikov ne bom mogla izkoristiti 10 dni novega dopusta. Poleg tega pa imam še dodatno težavo, saj imam za letošnje leto še večino dopusta neizkoriščenega, katerega pa mi delodajalec oz. zaenkrat moj šef ne dovoli, da bi ga izkoristila, kakor mi tudi ne bo dovolil, da koristim novega. Tudi jaz ne vem kaj storiti.
Kje (zakon ali kaj) piše o teh 10 dneh? Zakon o delovnih razmerjih piše le, da je potrebno dopust izkoristiti v naslednjem letu do 30.6., če ga v tekočem zaradi porodniške in bolniške ni bilo mogoče.
A je to res kršitev kakšnega zakona, če prekinem bolniško oz. mi je komisija ne podaljša več, pridem za par dni v službo in nato do porodniške pokoristim dopust? Kolikor poznam, nisem še nikjer slišala, da bi kdo kompliciral okrog tega, tudi pri prejšnjem delodajalcu so mi v podobni situaciji vse brez besed odobrili.

LP

Ponavadi se delodajalci tega, da moraš koristiti 10 dni v kosu ne držijo kot pijanec plota, sploh če ga dejansko nisi mogel pokoristiti, tko da mislim, da ga boš lahko v celoti pokoristila do konec junija 2008. Vse ki smo na porodniški imamo tak problem, jaz ga bom koristila za leto 2007, od januarja dalje(torej prenos v 2008), ko bom spet v službi, s tem, da nisem porabila še nobenega dne. Ponavadi se s starim dopustom podaljša porodniška za 1 mesec.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close