Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo porodniska in bozicnica

porodniska in bozicnica

Zivjo!

mi, lahko kdo svetuje? Sem samozaposlena in trenutno na porodniski. Sem tako upravicena do bozicnice, nagrade ali 13 place? Najlepsa hvala za nasvet.

Na vprašanje ti mora odgovorit tvoj knjigovodja !

joj smo pametni!!!! hvala za nasvet!!!

Glede na to, da si samozaposlena, si moraš plačevati prispevke sama. Kar ti ostane od zaslužka, ko poplačaš vse obveznosti je tvoje. Tako je. Sedaj si na porodniškem in dobiš porodniško od CSD. CSD ne izplačuje ne regresa, ne božičnice. Ko je zaposlena delavka na porodniškem ji pripada regres za letni dopust, božičnica pa je tako ali tako pojem zase in je ponavadi nagrada za celoletno delo – nekje. Samostojnim podjetnikom regres ne pripada, niti ne božičnica. Z drugimi besedami, plačilo prispevkov in davkov za božičnico ter plačilo dohodnine za regres pri s.p. ni davčno priznan strošek. Pa tudi pri nobenem še nisem zasledila, da bi si to izplačeval. Toliko.

Glede na to, da si samozaposlena, si moraš plačevati prispevke sama. Kar ti ostane od zaslužka, ko poplačaš vse obveznosti je tvoje. Tako je. Sedaj si na porodniškem in dobiš porodniško od CSD. CSD ne izplačuje ne regresa, ne božičnice. Ko je zaposlena delavka na porodniškem ji pripada regres za letni dopust, božičnica pa je tako ali tako pojem zase in je ponavadi nagrada za celoletno delo – nekje. Samostojnim podjetnikom regres ne pripada, niti ne božičnica. Z drugimi besedami, plačilo prispevkov in davkov za božičnico ter plačilo dohodnine za regres pri s.p. (za zavezanca) ni davčno priznan strošek. Pa tudi pri nobenem še nisem zasledila, da bi si to izplačeval. Toliko.

Najlepsa hvala za pomoc. Verjetno je enako z d.o.o-jem.
Se1xhvala in lep dan se naprej.

zakaj bi ti pripadala nagrada, če nisi nič delala?

na porodniski nisem 12 mesecev

Pozdravljena še enkrat

Če imaš svoj d.o.o. in si tam zaposlena kot direktor pa ni enako. Takrat ti pripada regres in pa božičnica, če jo izplačuješ! Regres v vsakem primeru, božičnica pa je nagrada za delo, pa je potrebno pogledati, koliko časa v letu si delala in se izplača sorazmerni del. Tako je 100% davčno priznano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close