Najdi forum

POROD

ŽIVJO FANTJE!
A JE MED VAMI KDO, KI JE BIL ZRAVEN PRI PORODU? KAKŠNI SO VAŠI OBČUTKI IN KAJ SEDAJ MISLITE O ŽENSKAH?

Dvakrat. Občutki, če misliš tiste med porodom, so bili super. Sedaj pa mislim o ženskah isto, kot zmeraj – so vseh sort, tako kot mi vsi. Če pa misliš, kaj si mislim o njih glede rojevanja, pa mislim, da mogoče celo pretiravajo s samopomilovanjem (tiste, ki to počnejo), je pa to njihova pravica in jih zaradi tega ne obsojam.

ZANIMA ME NPR. ŽENSKA SE MED PORODOM NE MORE KONTROLIRATI IN SE ZGODI MARSIKAJ, KAR SE DOMA NE (PRDI, OD NJE GRE BLATO…) ALI SE TI ŽENSKA LAHKO “ZAGRAVŽA”?
MORAM TE POHVALIT, KER SI ZAENKRAT EDINI MOŠKI, KI MI JE POVEDAL VSAJ MALO SVOJEGA MNENJA.

kaj te s tabo je??? otrok nastane iz ljubezni!!!! in če te partner ljubi, bo sprejel tudi to da se med porodom vserješ!!!! če imaš taka vprašanja med vama sigurno ni ljubezni!!! saj je vendar človek s katerim se brezpogojno ljubita, ne pa nek tip, ki si ga slučajno srečala in gre s tabo v porodnišnico!!!

Če bi prdnla bi se verjetno smejal, blata pa ni (pa tudi če bi bilo), ker je porodnica itak klistirana. Sicer pa ob dejstvu, da prihaja na svet moj potomec, se mi zdijo takšni pomisleki smešni, vseh teh “groznih” stvari (rezanje, šivanje, posteljica, sluzast in krvav otrok,…) jaz nisem niti opazil. Z veseljem sem osebno rezal tudi popkovino.

Rada bi spoznala tisto ali tistega, ki doma ne “vetri” in ne hodi na večjo potrebo :-))
Luksuz diskretnosti ti med porodom pač ni dan. Če bi se zaradi tega svojemu partnerju “zagravžala”, bi se globoko zamislila nad njim in njegovimi čustvi.
Poznala sem sicer fanta, ki po porodu ni mogel več spati s svojo partnerko. Je rekel, da se je vsakič, ko se je spravil k “delu”, spomnil tiste slike iz porodišnice. Pa sva na koncu le prišla do tega, da že prej ni gojil ne vem kakšnih čustev do te punce. Tako da ………

Živjo vsem,

Moja izkušnja je …TO JE NAJLEPŠE KAR SE MI JE ZGODILO V ŽIVLJENJU. Moje mnenje o ženah in ženskah je ostalo nespremenjeno. Od nekdaj jih cenim in močno spoštujem, ker moški ne zmoremo niti pregleda pri urologu.

Porod je res nekaj, kar se z besedami ne da opisat. Kdor misli drugače je brez srca, in z ravnimi možgani, kot pravi moj sonček doma (3.5 let stara hčerkica).

Vsem bodočim očkom pa srčno priporočam, da so zraven partnerke, še bolj jo boste imeli radi.

Srečno, MaRe

Ja, jaz sem bil zraven, vendar se nič ne spomnim. Menda so me udarili po riti, potem sem pa zajokal. Občutki so krasni, moje mnenje o ženska pa je sedaj, ko sem odrasel, več kot pozitivno!

Sem bil zraven 2x. Ženske, ki niso imele moza s sabo so bile samo vsaka za drugo zaveso, in so se drle in psovale (večinoma odsotne partnerje). Tiste, ki so imele moža s seboj so bile na boljšem, ker se je osebje zavedalo, da je prisoten nekdo, ki je priseben (mož). Babicam je šlo to močno na živce. Ko je bilo treba šivat tamalo skupaj (za notranje in zunanje šivanje sta dve različni niti, ker mora razpasti ena prej kot druga, in se teh šivov kasneje ne pobira ven), sta se en zdravnik in sestra vpričo nas kregala, da teh niti pa nimajo, ker so že presegli normo, ali nekaj podobnega. Na koncu se je izšlo vse dobro. Ko se sestram bliža konec izmene, vse mame ki še niso rodile, čudežno na hitro rodijo (kam bi pa sestre prišle, če bi vsak dan za par ur potegnile šiht- že tako so slabo plačane). Tega ne pišem zato, da bi slabšalno govoril o porodnišnicah, ampak da je to služba kot vsaka druga in da porod ni nič posebno posvečenega in da imajo tam porodnic vsak dan veliko in da ne morejo biti nežno vzhičeni nad vsakim porodom posebaj. Se opravičujem, če sem koga zamoril.

Se mi pa žena nikoli kasneje ni gravžala. Daleč od tega. Če se kakšnemu moškemu to dogaja, je z njim nekaj hudo narobe.

se mi lastna mati gravza?! kaksno vprasanje je to?

Neja, povsod ni tako enostavno, kot so bili zgoraj zapisani idealizirani moški odgovori.

Moje mnenje je, da je veliko mačotov, ki so doma ali v gostilni ali pa tudi na internetu oh in sploh, dokler gre zgolj za blebetanje.

V moji družbi se običajno nahaja veliko več žensk kot moških in glej ga zlomka – o isti “moški” stvari one velikokrat povedo čisto drugačno zgodbo. Med drugim tudi marsikatero takšno, da je seks po porodu škripal, ker njen dragi kar nekaj časa ni premogel erekcije. In to gre običajno za taiste gobcače, ki sicer v družbi velikokrat razlagajo, kako oni niti pomislijo ne na kakršnekoli probleme v zvezi z lulčijem…

Bil sem zraven pri porodu. Na začetku sem bil skeptičen glede moje odločitve, nato pa sem se odločil, da bom prisoten že zato, da bom ženi v oporo. Togledno se je dobro obneslo, saj sem lahko sprejemal odločitve, ko žena tega ni bila več zmožna in vsaki ženski bi priporočal, da poskrbi za “družbo”. Kot mož pa nisem čutil neke posebne vzhičenosti, ko sem gledal, kako se žena zvija v bolečinah in tisti moški, ki izjavi kaj v smislu, da bo ženska pa že malce potrpela, je v mojih očeh pravi bedak.

Po drugi strani je pa res, da je pri nas bila zadeva malce bolj komplicirana, kot je običajno, ampak to je že druga zgodba in nimam namena in ne želje “preveriti”, kako poteka zadeva pri “normalnih” porodih.

Po porodu težav v spolnosti nisva imela, poroda pa vendarle nisem obdržal v lepem spominu. Za ženo je zadeva s spominom nekoliko enostavnejša, ker je kar nekaj zadnjih ur preživela na meji med zavestjo in nezavestjo in se vsega skupaj ne spominja prav dobro.

Zaenkrat sva odločena, da drugega otroka ne bova imela in togledno torej ne razmišljam, kako bi se odločil v drugo, v splošnem pa sem mnenja, da moški ne bi rabil biti nič slabe volje, če mu žena reče, da ga ne želi zraven pri porodu (tudi takšne so), ampak ji bo delala družbo npr. prijateljica.

lp,
mačkon

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close