Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Poročilo iz Djerbe

Poročilo iz Djerbe

Kinga zanima hotel Isis. Kot naročeno, tam smo bili tudi mi, s 5 letnikom, 2 tedna. Vrnili smo se v torek zvečer. Mali je skoraj jokal, ker bi rad še ostal. Hotel Isis ima samo 3 zvezdice in temu primerna je hrana. Ker pa imaš pri vsakem obroku riž, testenine in krompir za otroke ni problem. Z možem sav pogrešala sadje (sin ne) in solato. Smo se zelo držali navodil in nismo jedli solat in tudi sadja si nismo kupovali, ker smo se bali driske. Pač 2 tedna brez vitaminov. Hotelske sobe so v redu, imaš velik hladilnik, TV in klimo.
Priporočam vam da si vzamete – ker so otroci majhni – seboj kakšen čokolino za zajtrk. V Isisu je za zajtrk na voljo trdo ali mehko kuhano jajce, salama (kar gre), nek beli sir, različne marmelade, med, maslo, jogurt, rogljički in kruh. Mleko je čudno (s čokolinom gre), kava (hotelska) in čaj. Včasih tudi mlečni riž.
Ob hotelskem bazenu so animatorji, tako da se vedno nekaj dogaja (vatrepolo – odlično, brez pravil veliko škropljenja, vodna gimnastika, lokostrelstvo, aerobika, odbojka na mivki, minigolf…).
Do plaže se lahko peljete z kočijo – zastonj, vprašajte če so od Isisa. Peš je pa ene 5 min. Na plaži so na izposojo ležalniki.
Z izleti je tako. Šli smo po otoku, poldnevni izlet – OK. Šli smo pa tudi na otok flamingov, pa nam je bilo žal. Ene 2 uri smo se vozili z ladjo v krogu po zalivu, ko smo pristali smo imeli uro in pol časa za kopanje, potem kosilo. Porem še pol ure čakanja, da je šla ladja nazaj. Smo pa srečali delfine.
Taksiji so ugodni, pogledati smo šli Midun, Huom Souk in gusarsko trdnjavo v Houm Souku. Kaj drugega tudi ni za videti. Obvezno si pa morate ogledati tržnico, ki je 2x tedensko v mestu. Noro, kaj ne vidiš tam. Ljudje so prijazni, nočnega zivljenja, razen morda v hotelu ni.
King – če te še kaj zanima, vprašaj.
Mi smo se imeli enkratno in ni nam žal, morda le to da nismo šli za 3 tedne!!!

Najlepša hvala za izčrpno poročilo.
Uživaj še naprej.
LP King

Dobrodošli nazaj!
Veseli me, da ste uživali.
Je bilo še hudo vroče??
Tama

Pozdravljena Tama!
Res smo uživali, res pa je tudi, da se moraš zavedati da je to drugačna kultura (mi smo se in ravno zato smo se imeli krasno). Temperature so bile kar visoke, 35 – 37 st.C, morje najmanj 25 st.C (po občutku). Smo pa imeli 2 dni in pol slabe, tudi malo dežja. Pa smo šli malo okoli…
V torek, ko smo se vračali je bilo tam 37, na Brniku pa 15. Šok. Pa zjutraj tema, pa megla, pa… Bi šli kar nazaj!
Lep pozdrav in še enkrat najlepša hvala za tvoje izkušnje!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close