Poročena, želim drugega….
Anti mono, 07.09.2025 ob 23:40
cazimi, 07.09.2025 ob 23:03
Še ena taka, 07.09.2025 ob 22:56
Milficaaa, 07.09.2025 ob 15:19
Jaz imam ljubimca. Srečna. Zadovoljna. Potešena. Vse je bolje in lepše, tudi doma klapa.
Tudi jaz! Biti 30 let z istim je……
..je nekaj najlepšega v življenju. Če je oseba prava. Očitno niste pravega izbrale, da ste se ga že naveličale. Če ljubiš človeka, se ga ne moreš nikoli naveličati.
Daj daj, monogamija ni naravna.
Seveda je. Ko si z nekom tako zelo kompatibilen, da si z njim za vedno ali raje sam, je monogamija zelo naraven vzgib. Srečujem vsak dan ogromno novih ljudi in v svojih skoraj 50 še nisem spoznala enega, ki bi v meni vzbudil željo po tem, da moža zamenjam. Lahko je nek moški lep, drugi simpatičen, tretji karkoli.. a da bi v enem bilo vse to kar sem jaz zase našla v njemu, pa se še ni rodil tak. Pač sorodna duša. Tako kot imamo prijatelje, s katerimi se preprosto popolnoma ujamemo in jih ne zamenjamo za nobene druge. Ostali pridejo in gredo, a ta pravi ostajajo. Pa ne ker bi kdo koga silil, ampak iz želje po druženju, ker nam je skupaj lepo.
Ostati z nekom za vedno ni le stvar odločitve, temveč posledica odnosa in koliko kdo vloži vanj. Rezultat vsega skupaj skozi čas.
Tisti, ki radi menjate na par let, te globoke povezanosti ne morete začutiti, ker je zanjo potreben čas. Občutek, da sva kot eno, je podobno prepletanju krošenj dveh dreves..niti ne opaziš kdaj se je zgodilo, tako počasi to gre in po malo. In tako vez, tako kot ti prepleteni krošnji, težko razdreš.
cazimi, 08.09.2025 ob 06:37
Seveda je. Ko si z nekom tako zelo kompatibilen, da si z njim za vedno ali raje sam, je monogamija zelo naraven vzgib. Srečujem vsak dan ogromno novih ljudi in v svojih skoraj 50 še nisem spoznala enega, ki bi v meni vzbudil željo po tem, da moža zamenjam. Lahko je nek moški lep, drugi simpatičen, tretji karkoli.. a da bi v enem bilo vse to kar sem jaz zase našla v njemu, pa se še ni rodil tak. Pač sorodna duša. Tako kot imamo prijatelje, s katerimi se preprosto popolnoma ujamemo in jih ne zamenjamo za nobene druge. Ostali pridejo in gredo, a ta pravi ostajajo. Pa ne ker bi kdo koga silil, ampak iz želje po druženju, ker nam je skupaj lepo.
Ostati z nekom za vedno ni le stvar odločitve, temveč posledica odnosa in koliko kdo vloži vanj. Rezultat vsega skupaj skozi čas.
Tisti, ki radi menjate na par let, te globoke povezanosti ne morete začutiti, ker je zanjo potreben čas. Občutek, da sva kot eno, je podobno prepletanju krošenj dveh dreves..niti ne opaziš kdaj se je zgodilo, tako počasi to gre in po malo. In tako vez, tako kot ti prepleteni krošnji, težko razdreš.
Lepo napisano.
Ti si pa res zanimiva … Samo veš, da želiš drugega … Ga v bistvu ni, ampak bi ga imela. Druga stvar, ki je tukaj pomembna je iluzija. Ljudje se zatekamo vanjo, da preživimo nam težke čase in nezadovoljstva. Tam zunaj ni popolnega moškega. Lahko spoznaš 20 novih moških, pa noben ne bo to, kar želiš. Koliko časa boš iskala, da ga boš našla?
Pred sebo imaš moža … Ga ne bi nekoliko stenstala, da bi od njega dobila vsaj nekaj tistega, kar čustveno potrebuješ?
Cazimi
Strinjam se. Tudi midva z možem klapava , bolje kot bi s kom drugim. Res je da po dolgih letih skupnega življenja pride do monotononije, ženske in moški se lahko počutimo spregledano, samoumevno. Kdaj si ljudje začnejo želeti spremembo? Ko ni več iskre v odnosu, zaželijo si spet živeti. Poglejte našega premierja, kar oživel je po ločitvi. Sam ve, kaj mu je manjkalo. Ampak vseeno je treba biti iskren do sebe. Zakaj je odnos monoton. Če te on ne pobožal, daj ga ti. Reci mu da ga imaš rada. Sama nisem pristaš odnosa na silo, če ni več ljubezni. Sem pa pristaš dela na odnosu, tega da znamo ceniti kar imamo. S tem človekom smo vzpostavili skupno življenje . Nekaj nam je bilo všeč na njemu toliko, da smo ga izbrali med množico. Sama si težko predstavljam nekoga drugega namesto moža. Ne gre za navado, midva shajava, dopolnjujeva se, predvsem pa mi stoji ob strani. Ne rabim se pretvarjati da sem super, če nisem. Pričakovati princa na belem konju je iluzorno. Mislim da bo več razočaranj kot iskric in ljubezni. Zato je bolje graditi tam, kjer smo izgubili nit. Tam kjer smo včasih bili povezani. Če je pa vse mrtvo,če se prebavljati ne moreta , če ni spoštovanja, potem pa pojdita narazen
8409, 08.09.2025 ob 15:49
Pa saj ne išče princa na belem konju, perfektnega taka ženska, po letih monotonije zavedno ali pa nezavedno išče nekoga, ki jo bo spet videl, slišal, si je želel, ki bo zbudil spet žensko v njej, in če ji usoda takega pošlje na pot in če klikne z njim…
@8409
Ah nehaj . Ona išče iluzijo. Neko čustveno bližino, ampak jo ne bo zunaj našla . Vsi se moramo potruditi v odnosu . Jaz mojega pobozam, mu rečem kompliment. Cenim kakšen je, pa ni idealen, se pa razumeva. Je pa dober zvest lojalen odgovoren človek. Tudi urejen. Tu je mož malo popustil, se začel bolj urejati , ker ve da mi to pomeni. Ona išče sanje, iluzijo,razočarana bo. Zunaj bo našla najprej adrenalin, neko lažno upanje. Veliko laži, neiskrenosti, zavrzenosti, ko jo bodo moški primerjali z mladimi ženskami, jo s tem poniževali. Ne si delat ideale v glavi, da so vsi ljudje dobri. Še zdaleč ne, sploh pri parčkanju v srednjih letih je kruta igra. Če bi spoznala človeka ob katerem bi res začutila tisto svojo avtentičnost, recimo da je on isto iskren, bi si želel biti z njo, da bi se imela iskreno rada, potem bi rekla, loči se, zaživi znova. Vse dobro, naj jima uspe. Poznam take pare, ki so se spoznali, se ločili in jim je zelo lepo uspelo. Ona pa sanja o nečem , neki iluziji,, ker ima doma hlad. Ampak kdo je kriv za hlad? Verjetno ne samo on. Naj sama da pobudo, vnese toplino v odnos. Naj pove kaj več. Sedaj je čisto tiho, verjetno fake tema. Če ji je neznosno , če gledati ne more več svojega, potem pa naj se loči.
Lahko mene pokličeš bom
nežen mucek1155@outlook.com
kao ta pametni nekaj lapajo…, stvar je pa preprosta…, monotonost ubija strast, pač v zrelih letih je pol računica, ko ni več dotikov, ki odloča, ali ostati ali oditi…
ko dolgo živiš z eno osebo… je pač čedalje manj orgazmov, razen tu pa tam opri izjemah seveda, en mali %.., ker pa teh ni, si pa en od teh dveh zaželi dotikov v sanjah, da bi videl oz. začutil, če lahko še doživi orgazem.., slika je jasna, pač želja, ženska si to želi in to ji ni kliknilo čez noč.., verjetno je rabila kar dosti noči, da je to željo napisala tukaj..
Forum je zaprt za komentiranje.